Na het ontbijt moesten we verzamelen bij de receptie van het hotel voor de tour door Los Angeles. Pa zou niet mee gaan, want die was door alles wat we tot nu toe gedaan hadden erg moe en wilde graag een dagje rust. Onze eerste stop was bij "The Music Center", waar ieder jaar de Oscar's uitgereikt worden aan de filmsterren. We konden er niet naar binnen, maar bij de fontein ervoor was het al een hele belevenis. Onze bus is vervolgens langs het Hollywoodsign naar de wijk Hollywood gereden.



Hollywood:
Hollywood is vanouds het centrum van de filmindustrie. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde "Walk of Fame" waar je je favoriete filmsterren (maar ook andere beroemdheden) kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. Je loopt hier een reële kans om eens een beroemdheid tegen te komen, want er worden elke maand wel weer een paar sterren bijgeplaatst. Het gebied waar de sterren zich beginnen wordt dan ook steeds groter en groter. Op Hollywood Boulevard is Grauman's Chinese Theatre zeker een bezoekje waard! De hal van dit historische filmtheater heeft een stenen vloer waarin o.a. de voet en handafdrukken van menig beroemdheid te vinden is.

 

Walk of fame

 

 

Walk of fame2

 

Hierna zijn we via Melrose Avenue door China Town gereden om vervolgens door te rijden naar Beverly Hills en Rodeo Drive, waar we mochten winkelen.....

 

Via Rodeo

 

 

Beverly Hills:
Via Sunset Boulevard kun je vervolgens door Beverly Hills rijden. Ook Santa Monica Boulevard is hier uitermate voor geschikt. Indien jezelf even in rijkdommen wilt wanen, bezoek dan Rodeo Drive. In deze exclusieve winkelstraat zijn alle grote Europese en Amerikaanse kledingontwerpers vertegenwoordigd. De drie "blocks" tussen Wilshire Boulevard en Santa Monica Boulevard zijn het meest exclusief. Hier kan men een paar sokken kopen voor $80, of een mooi nieuw pak voor $10.000. De rijkste van de rijkste doen hier hun boodschappen. Als je geluk hebt kun je zelfs af en toe een beroemdheid tegenkomen, echter in verreweg de meeste gevallen mijden zij de zomermaanden juist omdat er zoveel toeristen rondlopen. Verder kun je in Beverly Hills door een flink aantal ontzettend mooie wijken rijden.

Onze volgende stop was Santa Monica, waar we bij Johnny Rockets wat hebben gegeten.

Santa Monica:
Via Santa Monica Boulevard kun je vervolgens naar de kust rijden. Binnen een half uur ben je van Beverly Hills aangeland bij de kustweg die langs de Pacific loopt. Hier kun je een grote verscheidenheid aan (veelal dure) restaurant en cafés vinden, waar je van alles kunt krijgen! Uiteraard kun je in de directe omgeving altijd diverse restaurant ketens vinden waar je voor normale bedragen kunt eten.


Na Santa Monica hebben we op Venice Beach over de markt gelopen.

Venice Beach:
Iets ten zuiden van Santa Monica ligt Venice, wereldberoemd door Venice Beach en de daarbij behorende boulevard. Venice Beach is het strand voor de ijdeltuiten. Nog steeds komen er veel beroemdheden, en op dit strand zijn ontzettend veel filmscènes opgenomen. De mannen kun je stoer zien doen op de vele basketball courts en de dames kun je zien op de beachvolleyball courts. Ook is er een gedeelte wat toepasselijk "Muscle Beach" wordt genoemd vanwege de mannen die daar met behulp van allerlei fitness apparaten laten zien hoe geweldig ze zijn. In diverse films en TV series is dit gedeelte van Venice Beach aan bod gekomen. Op de boulevard vindt je vaak vele verkopers die hun (veelal zelfgemaakte) kunst proberen te slijten, alsmede een verscheidenheid aan straatartiesten.

Als laatste zijn we gestopt in de haven van Los Angeles, Marina Del Rey, waar we wat gedronken hebben. Hierna zijn we teruggebracht naar het hotel en zijn we gaan zwemmen. We waren het autorijden helemaal zat. Morgen gaan we de huurauto op Los Angeles International Airport inleveren om vervolgens het vliegtuig naar Orlando, Florida te nemen. In Orlando gaan we de rest van deze vakantie doorbrengen.