Lag ik heerlijk te slapen werd ik me daar toch even ruw wakker gemaakt. Eén of andere idioot had om 12 uur de wekker gezet, grrr. Nadat ik eindelijk de oorzaak van het irritante geluid had gevonden en hem het zwijgen opgelegd had ben ik weer verder gaan slapen.

Alleen niet heel lang, want 2 uur later moest ik even een bezoek brengen aan het toilet. Altijd vervelend als je net ligt te slapen in een vreemd bed in een vreemde ruimte en dan op de tast op zoek moet naar het toilet, zonder je te stoten of je kamergenoot wakker te maken. Maar het is gelukt. Het inslapen wilde hierna niet erg meer vlotten en om half 3 lokale tijd werd Sjon ook wakker. We hebben nog even liggen doezelen, maar de slaap wilde niet terugkomen. Aangezien ik niet kan blijven liggen, ben ik er maar uit gegaan en heb het verslag van de dag ervoor geschreven, wat kofferherindelingen gedaan, gedoucht en vervolgens gewacht tot onze medereizigers uit kamer 135 groen licht gaven om naar de ontbijtruimte te gaan. Rond 7 uur zaten we aan het ontbijt. Na het ontbijt wilden we de cooler (welke we de dag ervoor bij de Walmart gekocht hadden) vullen en ook al stond er op het plaatje dat de 2 liter flessen er recht op in konden staan, ging dit echt niet lukken. Na diverse pogingen van de heren om de cooler vakkundig te vullen, stelde ik voor om deze terug te brengen en een nieuwe te halen, namelijk het model wat Sjon en ik normaal hebben tijdens onze rondreizen. Met vast een zak ijs vanuit het hotel zijn we naar de Walmart gereden en hebben Trudie en ik eerst een nieuwe cooler gehaald, tezamen met de overige boodschappen, zoals vers brood. Bij de auto hebben Sjon en Richard de cooler gevuld en nu paste het allemaal zonder problemen. Het ijs erop en de andere afgedroogd en bij de Customer Service weer teruggebracht. Het object werd zonder problemen ingenomen en het bedrag keurig op mijn creditkaart gecrediteerd. Nu maar hopen dat ik meer Euro’s er voor terug krijg als dat ik er voor betaald heb.

Everglades

Koers werd gezet naar de Everglades en bij de ingang hebben we een annual pass gekocht. Sjon en ik hebben voor volgend jaar mei een aantal Nationale Parken op de route staan en Trudie en Richard gaan volgend jaar in september met een camper naar de Nationale Parken van Utah en omgeving. Onze eerste stop was de Anhinga Trail. Deze wilden Trudie en Richard in 2012 al doen, maar omdat hun dagprogramma van die dag te druk was hebben ze deze overgeslagen. Sjon en ik hadden de trail in 2014 al willen doen, maar toen regende het zoals het alleen in Florida kan regenen. En nu was het heerlijk weer, het zonnetje scheen al, met een paar witte wolkjes.

Op de boardwalk

anhinga trail

turtle

Helaas was het water hoog en hebben we geen alligator gezien, maar wel vissen, schildpadden, salamanders en veel vogels. De wandeling was heerlijk.

White Heron

boardwalk

We hebben ook nog de naastgelegen Gumbo Limbo trail gelopen. Deze was niet veel aan en er was behalve de Gumbo Limbo bomen weinig bijzonders te zien. Hierna zijn we naar het eind gereden naar het Flamingo Visitor Center. Hier aangekomen was het inmiddels tijd om te lunchen. Na de lunch zagen we vlakbij een manatee en deze wilden we natuurlijk even bekijken. De manatee was heel geduldig en liet zich door de omstanders op de foto zetten.

manatee

 

manatee2

We hebben de lunchspullen teruggezet in de auto en zijn op de aanlegsteigers waar onze auto vlakbij stond gelopen. Ook hier zwommen manatee’s, maar deze lieten zich niet zo makkelijk fotograferen. Maar het was gelukt, op het juiste moment op de knop drukken.

nog een manatee

Hierna wilden we nog een wandeling maken, maar de ene trail was onbereikbaar door water, de andere was afgesloten en toen we uiteindelijk een trail gevonden hadden werden we opgegeten door de muggen. We hadden aan het begin gehoord dat alle dieren in de Everglades beschermd waren, dus ook de inmiddels daar ingeburgerde python. Maar wij hebben ons schuldig gemaakt aan het om zeep helpen van een aantal muggen. Ondanks dat we ons ingespoten hadden met deet, waren er toch zeker een stuk of 30 mee de auto ingekomen. Omdat dat gezoom om je heen niet fijn rijdt, en de muggen na vriendelijk verzoek de auto niet wilden verlaten, waren we genoodzaakt om maatregelen te nemen. We besloten hierna dat we dit deel van de Everglades wel gezien hadden en hebben koers gezet naar de villa in Naples. Langs de Tamiami trail zagen we gelukkig wel heel veel alligators liggen, maar vanuit een rijdende auto is het moeilijk om deze op de foto te krijgen. De villa hadden we zo gevonden en wow wat is dit een super verblijf voor de komende 5 nachten.

villa

Nadat we alle koffers hadden uitgeladen, zijn we naar Olive Garden gereden en hebben daar heerlijk gegeten.

Olive Garden1 Olive Garden2

Hierna hebben we nog bij Walmart wat boodschappen gedaan. Na een kop koffie zijn we om half 11 naar onze slaapkamer vertrokken. Morgen gaan we een airboatride doen en de andere kant van de Everglades ontdekken. Nu maar hopen dat we onze portie muggen gehad hebben voor deze vakantie.