Vanmorgen had ik bij het wakker worden al een heleboel felicitaties mogen ontvangen via de verschillende media. Vanuit Florida allemaal hartelijk dank hiervoor. Na het ontbijt en het rondje onder de douche zijn Sjon en ik naar Lake Buena Vista gereden. Helaas hadden ze niet datgene waar we voor heen gereden zijn. Misschien eind van de week meer geluk.

Hierna zijn we naar de Publix gereden om op advies van Robert-Jan het brood van de Publix te proberen. We hadden het French bread genomen en deze smaakt inderdaad erg lekker. We zullen dit zeker in gedachten houden. Na de lunch zijn we richting Seaworld gereden. We konden parkeren bij rij 30, wat betekende dat we een klein stukje moesten lopen naar de ingang. Na binnenkomst zijn we eerst naar Guest Services gelopen en hier kregen we te horen dat we ons om 10 over 4 mochten melden bij de underwater viewing. We zijn hierna naar Turtle Trek gelopen. Dit is een nieuwe leerzame attractie op de locatie waar de manatees zitten. Het begin is het zelfde, alleen aan het eind krijg je een 3-D 360 graden film te zien van een zeeschildpad.

turtle track

Het is super mooi gedaan en maakt veel indruk. Alleen als je last hebt van motion sickness is dit wel een heftige. Na Turtle Trek zijn we naar Pets Ahoy gelopen en hebben de kunsten van de huisdieren gezien. Toch altijd weer knap hoe ze de dieren deze kunstjes aanleren. Wij (lees Romy) komen bij onze poes Tara helaas niet verder dan “zit” en dat vinden we al een hele prestatie. Onze andere poes Buffy luistert alleen als we “naar bed” roepen, dan gaat ze snel naar boven. Hierdoor zie je wel hoeveel aandacht de dieren in Seaworld krijgen. Na Pets Ahoy zijn we naar de underwater viewing gelopen en niet omdat het tijd was voor het dine with Shamu, maar om te kijken of er orka’s waren. We moesten even wachten tot de show was afgelopen, maar toen kwamen er ook een aantal even gluren. Zo hebben we Trua, Katina, Makaio en Kayla gezien. In totaal heeft Seaworld Orlando 7 orka’s, de overige 3 heten Tilikum, Nalani en Malia. Het zijn 3 mannetjes en 4 vrouwtjes. Vooral Trua (één van de mannetjes) zwemt graag vlak langs het raam.

Romy en Trua

Vandaag vond hij het erg leuk om met het eten te spelen en spuugde regelmatig een stuk vis uit en ging hier dan mee spelen. Om kwart over 4 kwam de mevrouw van het dineren met Shamu en wij kregen tafel 24 toegewezen. Nadat er eerst een foto van ons drietjes gemaakt was werden we naar onze tafel bij het raam gebracht.

Dine with Shamu

We hadden mooie plekken, van waar je alles goed kon zien. Voordat we de orka’s en een uitleg hierbij kregen mochten we eerst van het all you can eat buffet gebruik maken. Na het eten hebben we ook nog de toetjes bar bezocht. We hebben alle toetjes met zijn drietjes geprobeerd. De één vonden we lekkerder dan de andere. We hadden nog een toetje niet geprobeerd en toen gaf Sjon aan dat ik jarig was. Nu kreeg ik dat laatste toetje in een speciale Shamu bakje met een kaarsje erin. Er werd niet voor me gezongen, maar dat gaf niet, want dat was al gedaan voor degene aan de tafel voor ons. Nu werd het tijd voor de orka’s. Er kwamen er 3 bij ons hun kunsten laten zien. Dit waren Malia, Nalani en Kayla. Deze 3 dames hadden er zin in, want zo snel kon je niet kijken of ze sprongen en deden van alles en nog wat.

tijdens de dine with Shamu

tijdens de dine with Shamu2

Toen het afgelopen was, zijn we nog even naar de underwater viewing gelopen en daar zagen we Trua weer de mensen charmeren voor het raam. Om 6 uur zijn we het stadion ingelopen voor de avondshow “Shamu rocks”. Ook deze show heeft een vernieuwing ondergaan en spetterde aan alle kanten.

Hieronder wat foto's:

Shamu rocks

Shamu rocks2

Shamu rocks3

Shamu rocks4

Shamu rocks5

Shamu rocks6

Na de show zijn we richting de uitgang en parkeerplaats gelopen. Omdat we geen zin hadden om nog wat anders te doen zijn we richting ons huis gereden en hebben hier nog het één en ander gedaan. Morgen gaan we wederom naar Seaworld (we hebben een jaarkaart he) en hebben daar afgesproken met Kim en Maaike. Oh ja vannacht gaat de klok een uur naar voren en begint hier in Florida de zomertijd al.