Omdat het inchecken online gisteren niet lukte moesten we vanmorgen in plaats van 7 uur al om kwart over 6 al Schiphol zijn.

Om dit te kunnen halen hadden we de wekker om half 5 gezet. Om 6 uur werden we door Romy naar Schiphol gebracht. Ook bij de incheckbalie wilde het inchecken in eerste instantie niet lukken. Maar om half 7, na een kwartier bij de incheckbalie gestaan te hebben konden we ons naar de douane begeven. Bij de douane stond gelukkig niet zo een lange rij, waardoor we om kwart voor 7 aan een heerlijk bakje Starbucks koffie zaten. Na de koffie hebben we een rondje over Schiphol plaza gelopen en zonder iets gekocht te hebben zijn we rustig naar gate G3 gelopen. Bij de gate stond een hele lange rij en die konden wij zo langs lopen vanwege onze Premier status. Hierdoor waren we lekker snel door de 2e check en konden we wachten tot het boarden zou beginnen.

wachten op Schiphol

Ook bij het boarden mochten we snel naar binnen door onze Premier status en zaten wij al helemaal op onze plek toen het vliegtuig nog aan het laden was.

onze koffers gaan mee

Tijdens het opstijgen zaten we zo snel in de wolken dat we niet konden zien hoe we over Diemen vlogen helaas. We vertrokken namelijk van de Buitenveldertbaan.

klaar voor vertrek  vliegen boven de wolken

Tijdens de vlucht hebben we boven IJsland en Groenland een paar keer wat turbulentie gehad, maar dit mag geen naam hebben. Krijgen we normaal gesproken tijdens de vlucht de vraag Chicken or Pasta, was het dit keer Chicken of Beef.

dag en nacht

Het eten was heerlijk alleen om half 11 ’s morgens wat minder. Ook het broodje vlak voor de landing was superlekker. De landing op Newark was helemaal leuk, want we vlogen echt vlak langs Manhattan New York. Ook vanaf het vliegveld kon je de skyline van Manhattan zien.

Vlieveld Newark

Bij immigrations stond ook bijna geen rij en voor we het wisten waren we echt in Amerika. De koffers lagen al op de band, ook door onze Premier status en na het opnieuw inchecken konden we door de douane. Ook hier waren geen rare dingen gevonden en was het officiële deel achter de rug. Op Newark hebben we een wrap gegeten. En om 2 uur lokale tijd gingen we boarden voor de vlucht naar Orlando. Van deze vlucht heb ik weinig meegekregen, want ik heb bijna de hele vlucht geslapen. Op Orlando waren onze koffers al op de band en nadat we een minivan bij Alamo hadden uitgezocht zijn we richting Sarasota gereden. Deze rit duurde ongeveer 2,5 uur. Onderweg zijn we gestopt bij Publix voor drinken en water (om koffie mee te kunnen zetten). En na een stop bij Burger King zijn we bij ons hotel aangekomen. Het hotel is wat verouderd en ze zijn ook druk aan het renoveren. Morgen gaan we langs de stranden van de Golf van Mexico rijden en hopen veel leuke dingen te zien.