Vanmorgen waren we ondanks het extra uurtje er laat uit. Om 11 uur zaten we in auto richting Sea World.

We wisten op dat moment al dat het niet laat zou worden, want het park zou maar tot 6 uur open zijn. Mistify zouden we niet zien, want het was er simpelweg niet. Bij binnenkomst in het park zijn we als eerste naar het Shamu Stadium gelopen om daar de orcashow te zien. De show was anders dan de laatste keer dat we hem gezien hadden. Vanwege het overlijden van de orcatrainster in februari gaan de trainers nu niet meer in het water met de orca's. Ondanks dat was de show toch nog steeds super.

orcashow1 orcashow2

Persoonlijk vind ik het natuurlijker zonder trainers in het water. We hebben van de zomer wilde orca's gezien en daar zitten ook geen trainers bij. En ze maken veel mooiere sprongen zonder trainer dan met. En we hadden mazzel want 4 weken geleden is er een baby orca geboren en deze zwom met zijn (het is een jongetje) moeder in het bassin.

Eigenlijk wilden we nu naar de dolfijnenshow, maar omdat het 1 uur was en tijd voor de lunch zijn we dat eerst maar gaan doen. Aansluitend aan de lunch zijn we naar Pet's ahoy. De show met huisdieren. Deze show was net als altijd erg leuk om te zien. Sea World haalt deze dieren uit het asiel nadat ze daar terecht zijn gekomen door mishandeling, verwaarlozing of iets anders dier onterends. Er zijn genoeg voorbeelden te zien op Animal Planet. Als de dieren (kat of hond) bij Sea World zijn gekomen worden ze allemaal truukjes geleerd en deze mogen ze vertonen in de show. Na deze show zijn we naar de shark encounter gelopen en hebben de haaien, baracuda's en andere vissen daar gezien. Ook hadden ze daar een kikkertuin. Hier konden we verschillende soorten kikkers zien. Nu werd het toch echt tijd voor de dolfijnenshow Blue Horizons. In deze show is zoveel te zien, dat je bijna gewoon niet weet waar je kijken moet. Behalve dolfijnen, zie je acrobaten, papegaaien, pseudorca's en een gier.

pseudorca dolfijnen

Na deze show zijn we door de pinguïn encounter gelopen om vervolgens als laatste bij de zeeleeuwen te stoppen.

sealions

Het was 5 uur en omdat het park toch om 6 uur zou sluiten vonden we het genoeg. Omdat Richard een beslissing had genomen omtrent zijn Macbook besloten we toen we onderweg naar huis waren om even terug te rijden naar de Florida Shoppingmall. Ook deze was maar tot 6 uur open, dus we moesten nog opschieten ook. Maar Richard heeft zijn Macbook.

macbook

We wilden eigenlijk pasta maken zelf, maar door deze omweg zijn we maar gestopt bij de Pizzahut voor 2 large pizza's. Na het eten heeft Richard zijn nieuwe speeltje aangezet en hier wat dingen op geïnstalleerd. Morgen wilden we een hele dag naar Disney's Magic Kingdom, inclusief 's avonds in verband met Mickey's Very Merry Christmas Party. Nu is dit veranderd, we blijven overdag lekker thuis luieren en zwemmen en 's avonds gaan we alleen naar het kerstfeest.

verwachting20101107