Vanmorgen zaten we iets later in de auto, namelijk kwart over 9. Dit kwam doordat we later wakker waren dan we wilden.

Maar goed, we hadden de schade nog enigszins beperkt weten te houden. Onze trip via verschillende stops naar Gettysburg, zorgt er voor dat we door 4 staten rijden vandaag. Namelijk Stephens City in Virginia. Harpers Ferry in West Virginia. Via Virginia en Maryland naar Shanksville in Pennsylvania waar ook Gettysburg ligt.

staten

Onze eerste stop zou Harpers Ferry zijn. Hier is in 1859, anderhalf jaar voor de slag bij Fort Sumter, eigenlijk de burgeroorlog begonnen onder leiding van John Brown. John Brown was tegen de slavernij en wilde een opstand creƫren door de wapenopslag die in Harpers Ferry gelegen was te overvallen en deze wapens te verdelen onder de slaven die achter hem stonden. De opstand mislukte en John Brown werd opgehangen wegens verraad. Meer informatie lees hier. In Harpers Ferry staan nog 19 originele gebouwen vanuit die tijd, daarom is het hele dorp uitgeroepen tot een Nationaal Park.

Harpers Ferry toegangsbord

Harpers Ferry ligt in een punt met aan beide kanten een rivier. Aan de ene kant de Shenandoah River en aan de andere kant de Potomac River. Het is een leuk dorpje en nadat we hier even door heen hadden gelopen en bij diverse mini musea binnen zijn geweest, zijn we terug gegaan naar de auto.

Harpers Ferry

Onze volgende stop was Shanksville waar op 11 september 2001 een vliegtuig die op weg was naar San Francisco is neergestort. De United Airlines 93 was gekaapt door Al Qaida aanhangers met als doel neer te storten op het Witte Huis. Echter de passagiers van deze vlucht hebben de kapers overmeestert en het toestel in Pennsylvania laten neerstorten. Op de plek waar het toestel is neergestort is een memorial ingericht en dat was dus ons doel.

toegangsbord muur met namen memorial

Behalve het memorial was er in de omgeving niet veel te beleven, dus nadat we hier ongeveer een half uur zijn geweest, zijn we doorgereden naar Gettysburg. De rit hier naartoe heeft ruim 2 uur geduurd, waardoor we dus om kwart voor 7 bij ons hotel aankwamen. Wat we tot nu toe gezien hebben van Gettysburg ziet er leuk uit en we gaan dus ook morgen het hier verkennen.

Gettysburg  onze kamer

De rest van de avond hebben we rustig aan gedaan om bij te komen van deze zeer indrukwekkende dag.