Vanmorgen zaten we wederom om vijf over 9 op pad en dit keer zaten we in de auto op weg naar Mount Vernon.

Mount Vernon is het huis van de allereerste president van Amerika, namelijk George Washington. George Washington was van oorsprong boer en hij verloochende zijn afkomst niet. Het landgoed om Mount Vernon is erg groot en voorzag daarom in alles. Er werden groenten verbouwd, dieren gefokt voor de slacht. Mount Vernon ligt aan de Potomac River en ook de visvangst was een belangrijk onderdeel van het bestaan. Op het landgoed zelf ligt George Washington begraven samen met zijn vrouw Martha en 25 afstammelingen. We hebben een rondleiding gedaan door het huis van George en Martha zelf en een leuk detail hierbij is dat de trapleuning die je naar boven brengt nog origineel is, dus deze trapleuning heeft George Washington zelf ook vast gehouden als hij de trap opliep.

the Mansion

Ook het bed in hun slaapkamer waarin George Washington op 67 jarige leeftijd is overleden (2 jaar nadat hij zijn presidentschap heeft neergelegd) is nog origineel. Verder hebben we de diverse slavenverblijven gezien, de wasruimte, de smederij (waar een Nederlander, de slaven de kunst van het smeden heeft geleerd), de rookkamer, de schoenmakerij en ga zo maar door.

Rondlopen bij Mount Vernon  slavenverblijf

Verblijf van de opzichter

Dit bevond zich allemaal op het landgoed van Mount Vernon. Washington heeft zelf bepaald dat een president maar maximaal 2 termijnen mag dienen. Hierna mag een president niet meer herkozen worden. In zijn testament had hij bepaald dat na zijn dood alle slaven die hij bezat vrij waren. En dat gebeurde dus ook een jaar na zijn dood. Nadat we zoveel mogelijk van Mount Vernon hadden gezien zijn we in de auto gestapt en richting Great Falls National Park gereden om daar de watervallen in de Potomac River te zien.

Great falls  Great falls2  Osprey met vis

Het park is niet groot, maar de watervallen behoorlijk indrukwekkend. Nadat we de watervallen vanaf 3 verschillende plekken hadden bekeken zijn we terug gelopen naar de auto.

Great falls3

Het was inmiddels 10 voor 4. Onderweg naar het hotel zijn we gestopt in het plaatsje McLean om daar bij een Safeway een koelbox te kopen. Deze hebben ze namelijk niet bij de supermarkt bij ons in de straat.

hertjes onderweg

Verder is Safeway duidelijk duurder dan de Shoppers bij ons. De rest van de boodschappen hebben we dus laten zitten. Vanuit McLean zijn we terug richting het hotel gereden om daar in de straat door te rijden naar de Shoppers, Old Navy en Barnes & Nobles. Bij Old Navy hebben we een nieuwe spijkerbroek gekocht voor Sjon en een polo voor mij. Bij de B&N hebben we de nieuwste editie van Milepost gekocht voor onze komende zomervakantie naar Alaska en bij Shoppers hebben we onze drankvoorraad aangevuld. Om half 7 waren we weer terug in het hotel waar we de rest van de avond lekker rustig aan gedaan hebben. Morgen gaan we via Manassas Battlefield Park naar Stephens City. Stephens City ligt aan de rand van het Shenandoah National Park.