Het was vanmorgen erg druk bij het ontbijt en we kregen meerdere keren de vraag of wij ook met de cruise meegingen. Het bleek dat er vandaag een cruise van Carnival richting de Bahama’s zou vertrekken en een hoop gasten bij ons in het hotel verbleven. Maar nee, wij gaan niet met de cruise mee, wij hadden andere plannen voor vandaag. We wilden een aantal plantages bezoeken. Soortgelijk als dat we in Louisiana gedaan hadden. De eerste plantage was McLeod’s Plantation. Deze lag letterlijk om de hoek bij ons hotel (natuurlijk was het niet lopend te doen).

20220917003

Nadat we de toegang betaald hadden kregen we het verzoek om de app te downloaden, want het was een selfguided tour. We konden ook wachten tot half 11 voor een gids, maar dat betekende dat we ruim een half uur moesten wachten. Dan maar de zelf guided tour. Vol verwachting liepen we het terrein op.

20220917005

t20220917009

t20220917004

De tour was goed opgezet, maar de main house was leeg, geen meubels van vroeger, waardoor je dus geen beeld kreeg hoe het er in die tijd uitgezien moest hebben.

20220917011

Erg jammer, want dit vinden wij juist zo leuk van het bezoeken aan plantages. Deze main house is gebouwd tussen 1854 en 1858. Vlak voor het uitbreken van de Civil War dus. Van 1861 tot 1865 is het gebruikt als ziekenhuis voor de Zuidelijken. In 1865 is het overmeesterd door het Noorden. Wat wel een interessant weetje is, is dat de afstammelingen van de bevrijde slaven tot 1980 in de toenmalige slavenverblijven gewoond hebben, maar dan als werknemers.

20220917019

De verblijven van de werknemers tot 1980.

De laatste McLeod overleed in 1990 op 104 jarige leeftijd. Hij heeft 1/3 van de plantage nagelaten aan de Historic Charleston Foundation. Het terrein zo midden in Charleston is erg mooi, ook het huis is aan de buitenkant prachtig. Wij hadden het leuker gevonden als het ook gemeubileerd zou zijn. Onze volgende stop was Drayton Hall. Onderweg hier naar toe had ik gegoogled naar plaatjes en ook deze bleek leeg te zijn. Bij de ingang waar je de toegang ad $ 35 p.p. moest betalen, hebben we voor de zekerheid gevraagd of het huis gemeubileerd was. Nee, dit was niet het geval. Ze wilden het huis authentiek houden en dus geen airco gingen plaatsen. Door de hoge luchtvochtigheid zouden de meubels dan snel vergaan. Deze stonden daarom in een speciaal hiervoor geplaatste opslag. We besloten om deze dan niet te bezichtigen, maar naar de volgende te gaan. Dit is Magnolia Plantation and Gardens. Hier begrepen we, zouden wel meubels zijn. Je betaald voor ieder onderdeel apart. De algemene toegang betaal je voor de tuinen, wil je ook nog het huis bezoeken, betaal je hiervoor $ 15 meer. Wil je daarna ook nog de slavenverblijven zien, ook weer $ 10 extra. Op zich vinden we dat niet erg, maar de eerstvolgende tour door het huis zou pas om half 2 zijn, terwijl het even voor 12 uur was en we hadden nog niet geluncht. Omdat we toch al besloten hebben nog een keer terug te gaan naar Charleston hebben we ook deze aan ons voorbij laten gaan.

20220917027

20220917028

Ook Middleton Place hebben we overgeslagen. Zag er ook uit alsof het gesloten was.

20220917029

Dit staat in het Colonial Dorchester State Historic Site, wat ook op de planning stond.
Maar zoals wellicht te zien valt was hier een trouwerij bezig en deze wilden we niet onderbreken. 

Inmiddels was het lunchtijd en tijdens de lunch hebben we overlegd wat nu te doen. We hebben namelijk ook aardig wat wasgoed liggen. Terug in het hotel liepen we met ons wasgoed en quarters naar de guest laundry. Was er in, wasmiddel toegevoegd, juiste programma gekozen en maar….. waar gaan de kwartjes nou in. Oh wacht het is een kaartbetaling. Moeten we nu serieus $ 2,25 met de creditkaart betalen. Nou ja het is niet anders, we moeten toch wassen. Toen de was klaar was zijn we met de tweede was naar beneden gegaan. Echter de tweede keer wilde de kaart (vanwege het slechte WiFi) niet autoriseren. Meisje van de Frontdesk erbij gehaald. Zij gaf aan dat er een app was waarmee je dit kon doen. Maar even het systeem resetten hielp ook. Dus was in droger en tweede was in de machine. Maar wederom problemen met de autorisatie van de kaart. Inmiddels had Sjon de app gedownload en als nieuwe aanmelding krijg je $ 4 cadeau. Dus middels de app hebben we de tweede was aangezet. Ik heb hierna ook de app gedownload en ook ik kreeg deze $ 4 tegoed. Ik kon dus de tweede was laten drogen. De rest van de middag hebben we op de kamer door gebracht en dat was maar goed ook. Rond 5 uur ging onze kamer deur open en wilden er mensen naar binnen. Natuurlijk stomverbaasd dat wij in de kamer waren. Ze deden de deur dicht en vervolgens weer open. Zij hadden kamer 408 gekregen. Ja euh wij ook en wij zijn er al twee nachten. De mensen terug naar beneden en niet veel later ging de telefoon. Wie wij dan wel niet waren, omdat er niemand in 408 zou zitten. Nadat ik twee keer mijn naam had gespeld en ze me niet kon vinden ben ik met mijn confirmation naar beneden gelopen. Wij hadden bij aankomst een andere kamer gekregen, namelijk in het gebouw ernaast, wat een motel variant is. Ik vond dat zelf niet fijn, dus vandaar de switch naar het andere hoofdgebouw. Echter degene die deze wijziging had gedaan had ons weer uitgecheckt en stonden we te boek als een no show. Nu deze fout gevonden was, is het hersteld en konden we gewoon in kamer 408 blijven.

Eén reactie

  •   Wel leuk hoor  en dan die huisjes van de slaven toch wel mooi aan de buitenkant ,netjes hoor  maar goed dat jullie thuis was  ,wat was er dan gebeurt  alles van jullie op de gang gezet ,moet je toch niet aan denken  dat dat was gebeurd ,voor de rest nog veel plezier verder groetjes papa en mama 

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.