Zoals verwacht waren we vanmorgen veel vroeger wakker, maar dat zijn we gewend. Nadat we de belevenissen van gister online hebben gezet, zijn we nadat we ons gewassen en aangekleed hadden, richting de ontbijtruimte gelopen.

Gister hadden ze al weinig, maar vandaag zo mogelijk nog minder. Maar goed we doen het er mee! Na het ontbijt hebben we onze spullen bij elkaar gezocht en hebben onszelf uitgecheckt. Vandaag is het verhuisdag. Als eerste zijn we gestopt bij Starbucks, want de Pumpkin Spice Latte is weer beschikbaar en die vinden wij bijzonder lekker.

t20220903005

Ik had op de route van Gettysburg naar Ronks wat bezienswaardigheden/wandelingen bedacht, waaronder de Heritage Rail Trail. Dit zag er op internet leuk uit, maar toen we aankwamen bij het startpunt zagen we alleen maar hondenvelden, waar je je hond lekker vrij kan laten rennen. Erg leuk natuurlijk, maar zonder Oliver niet echt iets waar wij nu tijd aan willen spenderen. We dachten in eerste instantie nog dat we fout zaten, maar later bleek dat dit echt het startpunt was. Gelukkig had ik nog een andere locatie genoteerd, dus werd de koers daar heen gezet. Ja, dit leek er meer op! Maar waar kunnen we parkeren? We hebben een stukje langs de trail heen en weer gereden, maar nergens een plek om je auto te parkeren. Nou ja, dan maar niet. Volgende bestemming was de Columbia Crossing River Trail en dan starten in Columbia, PA. Maar voor we hier naar toe reden eerst een stop bij de Walmart voor brood voor onze lunch. Bij het visitor center aangekomen hebben we uiteraard eerst geluncht en zijn toen naar binnen gegaan.

t20220903008

20220903001

Omdat dit ook tot het NPS behoort hebben we de stempels in onze parkenpaspoort gezet en informatie gevraagd.

20220903002

We liepen naar het startpunt van de trail en liepen een soort van langs de rivier de Susquehanna, maar toch zagen we de rivier niet, terwijl we daar wel een beetje op gehoopt hadden.

20220903007             t20220903012

t20220903013

20220903013

Na 3 kilometer over een geasfalteerd pad door het bos gelopen te hebben en we in de verte alleen nog maar bomen zagen besloten we om te keren en de 3 kilometer terug te lopen.

t20220903018

20220903026

Het was dan wel niet helemaal wat we verwacht hadden, maar evengoed hebben we heerlijk gewandeld.

t20220903023

Hierna hebben we de navigatie ingesteld op ons volgende hotel. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt bij de Tanger Outlets van Lancaster. Het is Labor Day weekend met sales, door de drukte zou je verwachten dat de kortingen fors zijn, maar niets is minder waar. Behalve voor ieder een nieuw shirtje hebben we niets gekocht. In het hotel aangekomen hebben we eerst de samenvatting van Formule 1 gekeken en daarna wat op de lokale zenders gekeken. Morgen starten we later met de dingen die we hier in de omgeving van Lancaster willen doen, we gaan natuurlijk eerst de race kijken!

2 reacties

  • Jammer dat de Heritage Rail Trail en de Columbia Crossing River Trail zo tegenvielen, maar evengoed hebben jullie weer stempeltjes in jullie NP-paspoort kunnen verzamelen. Wij zijn overigens wel benieuwd naar de hotels waar jullie verblijven.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.