Omdat we volgend jaar voorafgaand aan onze Alaska vakantie een cruise door de Inside Passage willen maken hebben we ons opgegeven voor de Cruisedagen 2011.

Deze cruisedagen geven je de mogelijkheid om aan boord van een soortgelijk cruiseschip indrukken op te doen. We hadden geluk want tijdens de cruisedagen lag er een cruiseschip van Royal Caribbean bij de Passenger Terminal in Amsterdam. Om 9 uur zaten we in de trein naar Amsterdam en vanaf het Centraal Station hebben we het kleine stukje naar de PTA gelopen.

wachten tot we aan boord mogen  onze toegangspassen

Om aan boord van het schip te komen moest je officieel inchecken met paspoort en door de douane, want ook al ligt het schip in Amsterdam, je begeeft je op Amerikaans grondgebied. We zijn nog nooit zo snel en zo kort in Amerika geweest. Je probeert je aan de hand van foto's op Internet en in brochures een voorstelling te maken van hoe het eruit ziet aan boord van een cruiseschip. Degen die Love boat keken begrijpen wat ik bedoel. Maar aan boord van het schip worden je mooiste dromen overtroffen. Het valt met geen pen te beschrijven hoe het er aan boord uit ziet. Hieronder volgt een impressie met foto's.

aan boord  aan boord2

buitenzwembad  onze kamer  vanaf boven

in een van de vele gangen