Vanmorgen zaten we om klokslag 8 uur in de auto en behalve de file (was trouwens afgelopen maandag ook het geval) bij de school hadden we geen vertraging.

20191120059

Hierdoor reden we al om half 9 de parkeergarage bij Universal in.

We stonden nu een rij eerder, namelijk Spiderman 5.53.

20191120001

Na de checks en het laten scannen van onze toegangskaartjes zijn we direct naar het Harry Potter deel gelopen. We waren gewoon al voor openingstijd in het park.

20191120095

20191120097

Als eerste attractie wilden we Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure doen en waren al in de rij aan het lopen. Deze rij startte al heel vroeg, zelfs nog voor Harry Potters Hogsmeade. Het liep gelukkig wel door en was geen wachtrij. Bijna aan het einde, dus voordat de wachtrij begon, kregen we te horen dat de attractie het nog niet deed en zijn toen maar uit de rij gegaan.

20191120062

Op naar het kasteel Hogwarts.

20191120004

Hier hebben we Harry Potter and the forbidden journey gedaan. Dit is een simulator zonder 3D, maar evengoed erg heftig als je last hebt van motionsickness. Ik kan hem net hebben, maar moet daarna wel even bijkomen. Daarna hebben we de Flight of the Hippogrif gedaan. Dit is een achtbaantje waarbij de karretjes zo klein zijn dat je er met 2 volwassenen net niet inpast. Maar goed, deze attractie stond op onze to do lijst. Hierna zijn we teruggelopen naar Hagrid’s Motorbikes, maar deze deed het nog steeds niet. Tijd voor wat winkeltjes. Het eerste winkeltje was een snoepwinkel waar we een Cauldron Cake gekocht hebben. Misschien handig om te vertellen dat we voorafgaand aan deze vakantie wat filmpjes op Youtube hadden bekeken over Food Challenges in de verschillende parken die wij bezoeken. Zo ook in het Harry Potter gedeelte van Universal. We hadden uit deze Youtubefilm een aantal dingen gehaald die we wilden proberen en daar zelf een oordeel aan wilden geven. Afgelopen maandag hadden we al de butterbeer fudge, butterbeer, exploding bonbons, every flavour beans (deze zijn alleen door Romy en Julian getest) en de frozen butterbeer geprobeerd. En nu dus de Cauldron Cake. Nadat we de cake hadden opgegeten zijn we wederom langs Hagrid’s gelopen om te horen dat deze het nog steeds niet deed. Dan eerst maar de rest van het park, eerste stop Jurrasic Park.

20191120007

We hadden hier twee attracties uitgezocht en de eerste was Jurrasic Park Discovery Center. Hier waren we getuigen van het uitkomen van een Dino-ei en kregen wat uitleg over de dinosaurussen.

20191120075

Ik zelf heb nog nooit de films Jurrasic Park gezien, dus al die vreemde dinonamen zeggen mij helemaal niets. Verder was hier niet veel te doen. De volgende attractie in dit deel van het park hebben we gelaten voor wat het is. Jurrasic Park River Adventures is namelijk een waterattractie en daarvoor was het op dat moment nog te fris (niet koud). Voordat we naar de Pteranodon Flyers liepen hebben we een beker drinken gekocht (één die je de hele dag kan laten vullen), want afgelopen maandag hadden we iets te weinig gedronken met z’n allen. Bij de Flyers aangekomen mochten we hier niet in, want we waren te groot.

20191120031

Alleen als we een kind hadden, mochten we als begeleider mee. Maar om nou zomaar een kind van een ander te lenen, ging ons iets te ver. Dan maar door naar Skull Island: Reign of Kong.

20191120029

Dit is een 3D attractie waarbij je een scene van King Kong vertoond krijgt. Ik vond hem persoonlijk niet zo.

20191120009

Onze volgende attractie op de lijst was wederom een waterattractie, dus ook deze hebben we geskipt.

20191120077

Inmiddels waren we in Marveldeel aangekomen waar we begroet werden door Captain America, die er vervolgens als een gek vandoor ging om op de motor samen met andere helden door de “stad” te rijden.

Nog voor de lunch hebben we The amazing adventures of Spider-Man gedaan. Ook deze is een 3D simulator en hier heb ik na verloop van tijd mijn bril afgezet en ben ik naar beneden gaan kijken. Deze duurde voor mij te lang en was te heftig, en komt ook wat mij betreft niet op het herhaallijstje. Julian had terwijl ik aan het bijkomen was nog een vrije val attractie tussen door gedaan, Doctor Doom's FearFall genaamd. Toen ik eenmaal weer bijgekomen was van deze simulator hebben we in Marvel World wat te eten gehaald. We hadden allemaal gekozen voor de chicken fingers met wat patat. Onze beker konden we in een freestyle cola machine bij vullen. Na de lunch zijn we naar The incredible Hulk Coaster gelopen en nadat we de spullen in de lockers hadden gelegd naar de Express Lane gelopen.

20191120051

Deze coaster is in één woord geweldig! En daar waren we het allemaal over ééns. Inmiddels waren we weer bij het begin van het park aangekomen. Aan het begin van de ochtend hadden we 2 attracties overgeslagen onderweg naar het Harry Potter deel. Dit waren The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride en Poseidon’s Fury. Het eerste leek ons na het geweld van The Hulk te minnetjes en de tweede bleek een tour te zijn. Dus voor we het wisten waren we weer in Hogsmeade aangekomen.

20191120066

Hagrid’s deed het nu wel en omdat de wachtrij 120 minuten was, kregen wij een tijdstip mee waarop we mochten terugkomen. Het was op dat moment even na half 2 en wij mochten ons om 2 uur weer melden. Dus minder dan een half uur wachten. We gingen even bij Hogwarts Express in het zonnetje zitten wachten.

20191120052

Om 2 uur konden we direct naar binnen. Een heel stuk van de rij werd door ons overgeslagen, maar het laatste kwartiertje sloten we achteraan. Dit was wel erg druk met zoveel mensen in een soort grot met boven je het geluid van motoren. Maar uiteindelijk mochten we dan toch op de motors met zijspan stappen. Romy en ik hadden onszelf als motorrijders gebombardeerd en Sjon en Julian konden in onze zijspan plaatsnemen. Totaal niet wetende wat we moesten verwachten, kan ik na afloop met zekerheid zeggen dat dit de meest geweldige attractie is die ik ooit in mijn leven gedaan heb (ik heb het niet over indrukwekkendheid, maar over snelheid, onverwachte dingen en gewoon goed in elkaar gezet). Na deze attractie hebben we eerst een pumpkin pasty gehaald voor in de villa (food challenge) en zijn daarna met de trein terug gegaan naar Diagon Alley

om de rest van onze Food Challenge te doen. Bij Leaky Cauldron hebben we met z’n vieren één Butterbeer Potted Cream gegeten en tsjonge wat is dat lekker.

20191120016

Hierna zijn we naar de winkel van Fred en George gelopen om daar Nose Bleed Noga en Fainting Fancy’s te halen. Ook deze worden meegenomen naar de villa.

20191120054

Onze laatste stop was bij de ijssalon en hier hebben we 2 butterbeer icecream gehaald. Ook deze smaakt superlekker.

20191120025

Zodra we alles geproefd hebben gaan we onze bevindingen doorgeven. Nog voor vieren liepen we al richting de uitgang en hadden we op de waterattracties na alles wat we wilden doen gedaan. Onderweg moesten we nog wel even Sjon redden van Jaws, want die was ineens in beeld gekomen.

20191120055

Onderweg naar huis hebben we wederom een stop gemaakt bij een Best Buy voor het inwinnen van wat informatie.

20191120058

In de villa hebben we net als gisteravond een broodje gegeten, want 2 keer op een dag patat of iets eten hoeft voor ons niet. Tijdens het eten hebben we bedacht welke attracties we vrijdag als we wederom naar Universal gaan nog een keer willen doen, dit zijn:
1. Despicable Me Minion Mayhem
2. Hollywood Rip Ride Rockit
3. Harry Potter and the escape from Gringotts
4. The incredible Hulk coaster
5. Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure (deze willen we zelfs 2 keer doen)
En als het weer het toelaat:
6. Jurassic Park River Adventure
7. Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls
Om dan aansluitend naar Volcano Bay te gaan.


Voor morgen zijn er nog geen plannen. Deze zullen weer last minute besloten worden.