Terwijl we gisteravond Family Feud aan het kijken waren kwam er wederom een tornado warning voor een gebied net boven ons. Omdat een tornado onvoorspelbaar is, kwamen wij dus onder een tornado watch.

We weten niet hoe het verder afgelopen is, want na een uur hetzelfde hebben we een andere zender opgezocht. Wel ben ik midden in de nacht nog even wakker geworden van wat gedonder en bliksem, maar dat klonk erg ver weg. Omdat we op tijd in Dallas moesten zijn hadden we voor de zekerheid de wekker gezet, maar dat was eigenlijk niet nodig. Ik was net voor de wekker wakker. Na het ontbijt hebben we al onze spullen bij elkaar gezocht en zijn naar Dallas gereden.

201906200003

We zijn weer terug in de staat waar we 3 weken geleden gestart zijn. De rit zou ongeveer 3 uur duren, maar door een file onderweg vanwege werkzaamheden hebben we er 20 minuten langer over gedaan.

201906200006

Gelukkig waren we nog steeds ruim op tijd voor de honkbalwedstrijd in Dallas. Bij het hotel (wat letterlijk tegen Six Flags aanligt) konden we wel al een kamer krijgen, maar dat was de enige niet rokers kamer tussen allemaal rokers kamers in. Hier hebben we voor bedankt en gelukkig mochten we de auto wel bij het hotel laten staan. Het stadion lag op ongeveer 20 minuutjes lopen van het hotel en ondanks dat er gratis busjes reden (we kregen zelfs kaartjes vanuit het hotel) besloten we te lopen. We hadden net ruim 3 uur in de auto gezeten.

201906200007

Bij het stadion hebben we eerst bij één van de eetkraampjes wat te eten en drinken gehaald. Want de wedstrijd begon om 1:05 uur en we hadden nog niets geluncht. Na de lunch hebben we onze plekken opgezocht op rij 4 (dat is echt bijna op het veld).

201906200011

201906200015

 201906200022

201906200028

201906200039

Nadeel nu alleen was dat we in de volle zon zaten en dat deze ook volop scheen en er geen wolkje aan de lucht stond. Ook was het op dat moment al dik boven de 30 graden en dat is errug warm. Waar wij ons normaal tijdens wedstrijden altijd verbazen over het feit dat mensen de hele tijd weglopen van hun plek, hielden wij het na 4 inningen ook voor gezien. We moesten even uit de zon. Terwijl we aan een tafeltje zitten af te koelen (voor zover dat kon) overlegden we wat te doen, want inmiddels was de temperatuur gestegen naar dik 35 graden en dat is in de volle zon gewoon niet vol te houden. Ik zag een ruimte waarvan ik vermoedde dat daar wel airco zou zijn en stelde voor om daar even echt af te koelen. Er stond echter wel iemand van security omdat dit eigenlijk een soort VIP club is. Maar we hebben netjes gevraagd of we even mochten bij komen in de koelte. Gelukkig was dat geen probleem en Sjon zou Sjon niet zijn als het gesprek niet over honkbal zou gaan. Hij had zijn New York Yankees pet op en we waren bij de wedstrijd Rangers tegen Indians. Ja, dan krijg je vragen. Sjon heeft de man uitgelegd dat hij een groot liefhebber is van honkbal en dat inderdaad de Yankees zijn team is, maar dat hij graag zoveel mogelijk stadions wil bezoeken en dat het dan niet perse een wedstrijd van de Yankees hoeft te zijn, zolang er maar gehonkbald wordt. Blijkt die man ook zoveel mogelijk stadions te willen bezoeken. Inmiddels kwamen er mensen binnen die daadwerkelijk naar boven wilden, waarop wij vroegen wat er boven was. Hij vroeg of hij onze kaartjes mocht zien en gaf met een knipoog aan dat wij naar boven mochten. We konden nu de rest van de wedstrijd in de airco verder kijken.

201906207732

201906207733

Ik besloot eerst wat te drinken voor ons te halen en toen ik wilde betalen hoefde dat niet. Nou deze beker cola was meer dan welkom. We konden plaatsnemen aan een tafeltje en even later kwam er een serveerster langs, bleek dat het drinken helemaal niet gratis was en ik dus gewoon mazzel had gehad. We bestelden nog wat te drinken (welke we natuurlijk netjes betaald hebben) en keken verder naar de wedstrijd. Terwijl we rustig zaten kwam één van de medewerkers naar Sjon toe. Omdat dit het laatste seizoen van de Rangers in dit stadion is, ze krijgen namelijk een nieuw overdekt (met airco) stadion, en de laatste thuiswedstrijden van de Rangers tegen de Yankees is, vroeg de man of Sjon die drie wedstrijden er dan ook bij is. Nee, helaas zijn wij dan in Nederland. De man vond het zo bijzonder dat wij (Nederlanders) naar een wedstrijd van de Rangers waren gekomen, terwijl we duidelijk Yankee fans zijn, dat hij tegen Sjon zei, blijf zitten, niet weggaan. Niet dat we dat van plan waren, want we zaten lekker koel en konden de wedstrijd zien., maar bevestigde dat we bleven zitten. Na ongeveer een half uurtje kwam de man terug met een koffiemok van dit stadion, wat dit jaar dus voor het laatst in gebruik is.

201906207734

De laatste inning hebben we weer aan het veld gekeken, maar bleven wel boven in de schaduw staan.

201906200046

201906200051

201906200063

De Rangers wonnen met 4-2, met twee homeruns in het sluitstuk en het was absoluut een goede wedstrijd om te zien. Bij de uitgang hebben we de man van security bedankt en liepen de warmte weer in (ik had al gezegd dat het warm was toch?). Inmiddels was het bijna 39 graden. We besloten om toch terug te wandelen naar het hotel en niet te wachten op de bus. Bij het hotel aangekomen hebben we eerst even op onze kamer zitten bijkomen voordat we onze spullen naar boven haalde. Onze kamer lag nu op de bovenste verdieping met uitzicht over Six Flags. We zijn nog heel even op pad geweest, want we vonden dat we wel een ijsje van Coldstone hadden verdiend. Morgen gaan we alweer terug naar Houston, waar we nog 3 nachten verblijven.