De afgelopen nacht is er ieder uur iemand langs geweest om of haar temperatuur te checken, haar bloeddruk te meten, af en toe haar suiker te controleren, maar ook om het infuus te vervangen of medicijnen toe te dienen.

Je zult begrijpen dat ik niet veel geslapen heb. Ook ben ik door mijn moeder een aantal keer geroepen omdat ze naar het toilet moest. In eerste instantie hadden ze haar bed met een soort bewegingssensoren beveiligd zodat als zij eruit zou gaan er direct iemand aan kwam lopen. Maar omdat ik haar kon helpen, hebben ze dit weer uit gezet.

IMG 9169

Dit is een overzicht van wat mijn moeder krijgt aan medicijnen en wat voor onderzoeken er worden gedaan.

IMG 9172

Op dit overzicht kun je zien hoe vaak ze in ieder geval haar bloeddruk hebben opgenomen en haar temperatuur hebben gemeten.

Inmiddels is het duidelijk dat ze wat langer moet blijven en ik blijf dus gewoon bij haar. Rond 10 uur kwamen mijn vader, Sjon, Romy en Julian. En zo hebben we met elkaar de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht. ‘s Morgens heeft de arts om een CT scan gevraagd. Dit omdat de koorts niet zakte en ook het zuurstof in haar bloed niet verbeterde ondanks dat ze nu extra zuurstof toegediend krijgt. Voor de CT scan moest er een extra infuus geplaatst worden en dit deden ze met een echo.

IMG 9176

Er moet namelijk contrastvloeistof toegediend worden voor de CT. Om half 3 werd mijn moeder gehaald door een verpleger voor de CT scan. De ruimte waar de CT scan gemaakt werd is echt super om te zien.

IMG 9177

IMG 9178

Nadat de CT scan (waar we overigens morgen pas de uitslag van krijgen) gemaakt was moesten we even wachten op de verpleger die haar weer naar haar kamer terug zou brengen. De hele dag door werden er allerlei checks gedaan en ondanks dat je zo’n hele dag niet veel doet, gaat zo’n dag toch vlug voorbij. Mijn moeder at niet veel en vond niets lekker, wat ons dan wel weer wat zorgen opleverde. Omdat wij niet buiten de deur wilden eten, hebben we online wat te eten besteld bij Chili’s en Sjon heeft dit samen met Julian gehaald. Na het eten zijn ze nog even gebleven en toen zijn zij weer naar de villa gegaan en heb ik mijn bed (overdag een bank) in orde gemaakt. 

IMG 9179

 Door alle bloedafnames, infusen en andere onderzoeken heeft mijn moeder aardig wat pleisters, maar ook bandjes met informatie.