Na een paar uur lekker geslapen te hebben werden we natuurlijk veel te vroeg wakker. Maar ik had een hoop te vertellen in het blog, dus het kwam goed uit dat ik zoals gewoonlijk vroeg wakker was. Terwijl ik bezig was met het verslag kwam Quincy even over de balustrade heen om te vragen hoe de douche werkte.

Hij was dus ook al vroeg wakker. Niet veel later volgenden mijn ouders en daarna druppelden langzaam de rest naar beneden. De ontbijttafel was al gedekt en nadat we ook het brood even verwarmd hadden in de oven hebben we heerlijk ontbeten.

Ontbijt

Na het ontbijt moesten we eerst belangrijke zaken regelen. Romy en Julian moesten namelijk een marriage license halen. Dus terwijl de anderen in de villa bleven zijn wij met z’n drieën naar Cityhall gereden.

Cityhall

In plaats van iemand aan de balie stond er een telefoon die je moest gebruiken. Romy meldde netjes dat ze voor een marriage license kwam en kreeg te horen dat je deze bij de Courthouse moest halen.

in Cityhall

Gelukkig was deze niet ver weg en hadden we het zo gevonden. Binnen moesten we echter wel door een strenge controle, want ja het is een rechtbank en daar worden soms delicate zaken behandeld. Maar ja wij kwamen niet voor een rechtzaak en hadden behalve mijn handtas niets bij ons. Voor de marriage license moesten we naar de 1e verdieping.

in courthouse

Hier hebben Romy en Julian eerst een aanvraag formulier ingevuld en werden daarna direct geholpen. Na het invoeren in de computer en het zweren dat de informatie die zij gegeven hebben wel echt de juiste informatie was kregen zij hun marriage license.

in courthouse 2

Marriagelicence in the pocket

Op de terugweg zijn we gestopt bij de WaWa (een benzinestation waar je en geld kan pinnen en koffie kan halen). Omdat we wat te vieren hadden hebben we voor iedereen (behalve Paul, want hij lust geen koffie) koffie en een donut gehaald. Terug in de villa hebben we deze gezamenlijk opgedronken en toen werd het tijd voor het 2e officiële gedeelte van de dag.

vieren met koffie en donut

Zoals verteld in een eerder blog was de jurk die we al gekocht hadden Romy inmiddels te groot en had ze 2 kleinere maten weg laten hangen. We moesten nu dus kijken welke van de 2 het ging worden. De mannen achterlatend in de villa zijn we met z’n drietjes op pad gegaan. Bij de winkel was dezelfde vrouw die vorig jaar Romy geholpen had en ze herkende Romy. We begonnen met de grootste van de 2 en uiteindelijk werd het de kleinste van de 2. Omdat er nog een haakje aan de jurk gemaakt moest worden en we zaterdag toch nog naar deze winkel terug moeten, hebben we de jurk daargelaten. We hadden met de heren afgesproken dat als wij klaar zouden zijn we hen een berichtje zouden sturen en dan elkaar ontmoeten bij de Florida Shoppingmall voor het 3e en laatste officiële deel van deze dag, namelijk een pak kopen voor Julian. Tenminste zoeken, want we wisten natuurlijk nog niet of er iets voor hem bij zou zitten. Maar omdat het lunchtijd was dat we daar aankwamen zijn we eerst naar de Foodcourt gelopen om wat te eten.

Florida Shoppingmall

Het voordeel van een Foodcourt is dat iedereen kan kiezen wat hij wil eten. Nadat iedereen zijn eten had gehaald hebben we gezellig in het midden van de Foodcourt geluncht.

lunchen 1 lunchen 2

lunchen 3 lunchen 4

Na de lunch zijn we naar Macy’s gelopen en werd het tijd om te kijken of er een pak tussen zat voor Julian, maar ook voor Sjon gingen we kijken voor een pak.

in het pashok bij Macys

Beide heren slaagden wonderwel en de verkoopster die ons hielp gaf aan dat we ze beter morgen of donderdag konden komen halen, want vanaf morgen start de Columbus Day sale en dan zouden de pakken goedkoper zijn. Ze bood aan om ze voor ons weg te hangen en spraken met haar af dat we donderdag terug zouden komen. Nu alle belangrijke zaken geregeld waren konden we gezellig door de mall lopen. Eerste stop was build a bear waar Quincy viel voor een draakje Toothless genaamd. Nadat hij het draakje met vulling gevuld had, van een geluidje had voorzien, een hart en een naam had gegeven, liep hij met zijn Toothless de winkel uit.

Quincy build a Toothless

Quincy build a Toothless 2

legoblokjes

kerstversiering

Door dit soort etalages krijg je gewoon al zin om je kerstboom neer te zetten!

bruid en bruidegom

Terwijl het nog Halloween moet worden!

Op de terugweg naar de auto hebben we bij Coldstone een ijsje gegeten, want de Amerika newbees (Paul, Quincy en Jim) hadden via Romy en Julian al veel verhalen gehoord over dit fenomeen. Na het ijsje wilden ze nog wat gamewinkels bekijken en zijn Sjon en ik met mijn ouders naar de auto gelopen. Groot voordeel van 2 auto’s. Wij zijn langs de Dollar Tree gereden voor wat boodschappen en aansluitend langs de Walmart voor de rest van de boodschappen. Toen we bij de villa aankwamen waren de anderen al thuis en zaten een spelletje te spelen. We hadden, omdat we allemaal nog vol zaten van het ijs(je), hotdogs met broodjes gehaald. Eén voor één taaiden we af en toen alleen de 4 heren nog aan het gamen waren ging bij ons in de kamer het licht uit.