Ondanks dat het gisteravond erg laat was geworden (we gingen pas om half 1 slapen) waren we vanmorgen op tijd wakker en na een ontbijt zijn we om half 9 op pad gegaan.

Ons doel voor vandaag was San Diego en om heel specifiek te zijn Seaworld San Diego. De rit zou ongeveer 7 kwartier in beslag nemen en dat deed het uiteindelijk ook.

Onderweg

Om kwart over 10 reden we de parkeerplaats van Seaworld op.

Ingang Seaworld

Bij de tollbooth werd er in eerste instantie moeilijk gekeken naar onze voucher voor de Super Groover pass, want ze wilde ons al naar Sesameplace verwijzen (een Super Groover wordt uitgegeven door Sesame Place, maar geeft ook toegang tot alle Seaworld parken en Busch Gardens). Nadat ze hem gescand had en er achter kwam dat wij inderdaad gratis mochten parkeren zijn we door gelaten. Bij een zelfscan kiosk werden we met onze voucher verwezen naar customer service en ook daar werden we vreemd aangekeken. Ze wisten niet of dit wel kon en dat we hiervoor bij Sesame Place moesten zijn. Wij aangegeven dat dit al onze derde keer was en dat het bij Seaworld in Orlando nooit problemen gaf. De vrouw bij customer service gaf aan dat zij met een ander systeem werkten. Een collega van haar opperde toen dat ze het gewoon moest proberen en ja hoor even later lagen onze jaarkaarten op de balie. Omdat wij graag een plastic kaart wilden vroegen we of dit kon, en wederom moeilijk, moeilijk. Maar ook dat ging zonder problemen en konden we eindelijk naar binnen. Nadat we een kaart hadden gepakt met de trainingstijden zijn we richting Orca encouter gelopen. Hier hebben we via een soort van facetime Romy mee laten genieten van de show. Deze show is minder spetterend als die in Orlando en meer gebaseerd op educatie. Omdat deze educatie erg interessant was, vergat ik af en toe ook mijn fotocamera te hanteren, maar toch had ik veel foto’s gemaakt.

Orca encounter a

Nieuwe zonnebril

Orca encounter 1

Orca encounter 2

Orca encounter 3

Orca encounter 4

Orca encounter 5

Orca encounter 6

Orca encounter 7

Orca encounter 8

Orca encounter 9

Orca encounter 10

Orca encounter 11

Orca encounter 12

Orca encounter 13

Na de show zijn we gewoon het park doorgelopen en hebben met onze all day dining deal af en toe wat te eten en drinken gehaald. De Skyride doet het hier wel en hier hebben we dan ook gebruik van gemaakt. Het geeft een super uitzicht over San Diego, maar ook de baden van de dieren die hier zijn.

vanuit Sky ride 1

vanuit Sky ride 2

vanuit Sky ride 3

We hebben bij de baby otter gekeken, we hebben de show Dolphin Days bijgewoond.

baby otter

Dolphin point

Dit is een apart basin waar je dolfijnen up close kan zien.

Dolphin Days 1

Dolphin Days 2

Dolphin Days 3

Dolphin Days 4

Dit is geen dolfijn maar een pilotwhale.

 Dolphin Days 5

Dolphin Days 6 

 Dolphin Days 7

 Dolphin Days 8

Dolphin Days 9  

Dolphin Days 10

We heb beluga’s, pinguins, zeeleeuwen gezien en op het eind werd Sjon ook nog opgegeten door vissen.

beluga

pinguins 1

puffin

pinguins 2

zeeleeuw

Shark attack

Het park sloot om 17:00 uur en dat was het moment dat wij naar buiten stapten. Onze volgende stop waren de Premium Outlets in Carlsbad.

einde Seaworld

We waren nog niet voor alles geslaagd gister.

Carlsbad Premium Outlets 1

Carlsbad Premium Outlets 2

Gelukkig lukte het hier wel (Sjon heeft inmiddels ook een nieuwe pet) en dat scheelde een stop bij een volgende outletcenter. Inmiddels was het al behoorlijk aan het schemeren en werden we getrakteerd op een mooie sunset.

sunset

Bij onze afslag bij Disney zagen we op de snelweg het mooie vuurwerk en dit hebben we tot we bij het hotel waren gehoord. In onze kamer hebben we eerst ingecheckt voor onze vluchten van morgen. Dit ging voor de eerste vlucht zonder problemen, maar voor de 2e vlucht kregen we het niet voor elkaar om boardingpassen te krijgen. Morgenochtend nog maar een keer proberen. Nu werd het tijd om vast te beginnen met inpakken. Ik wilde dat eigenlijk morgenochtend doen, want we hadden toch een late checkout. Maar ik vond het toch fijner om dat nu al te doen. En op het moment dat we naar bed gingen was het inpakken ook klaar. Morgen hoeven we er niet vroeg uit, want onze vlucht gaat pas om 19:40 uur en kunnen we op ons gemak richting het vliegveld.