We hadden de wekker gezet, maar dit hoefde eigenlijk helemaal niet, want ik was al voor de wekker wakker. Nadat we ons gereed hadden gemaakt, de laatste spullen ingepakt zijn we naar de auto gelopen.

Omdat we eerst de garage uit wilden heb ik daarna pas uitgecheckt. Het uitchecken verliep soepeltjes en via Here (Tom was al ingepakt) zijn we naar Alamo gereden. Het was erg rustig op de weg en we hoefden nu niet onderweg te stoppen bij een Safeway of wat. Wederom kregen we bij Alamo het 0 bonnetje en terwijl net nadat we in de shuttlebus zaten kwam Sjon er achter dat hij zijn pet en zonnebril had vergeten in de kamer. Normaal legt hij zijn autosleutels erbij, waardoor hij deze niet kan vergeten, maar nu had hij deze in zijn broek laten zitten. Het is flink balen, want zijn pet en zonnebril heeft hij echt ter bescherming nodig. Nadat we door de shuttlebus bij American Airlines waren afgezet hebben we kofferlabels en ook nog een boardingpass uit een selfservicekiosk gehaald. De dame van de bagdrop was erg streng en had al meerdere mensen voor ons weggestuurd omdat de koffers te zwaar waren. Gelukkig waren die van ons ruim onder gewicht en mochten we met een duim omhoog verder. Volgende hindernis is security. Dit keer geen TSA pre, maar de gewone rij. Nadat we meerdere keren door een hond zijn gecontroleerd kwamen we bij de scanapparaten. Hier hoefden we niets uit onze koffers te halen, ook de vloeistoffen hoefden niet apart. Zelfs schoenen mochten we aanhouden. Op deze wijze ben je snel door de controle heen en konden we naar Starbucks. Hier hebben we een broodje (deze hadden we de avond ervoor gemaakt) gegeten met een kop koffie. Ook heb ik onze flessen met water laten vullen, want ondanks dat het een lange vlucht is krijg je maar één keer wat te drinken aan boord (je kan als het nodig is nog wel wat halen tussendoor, maar zo gaat het makkelijker) en helemaal geen eten.

Sunrise Honolulu

Honolulu vroeg

ons toestel

We zaten op een rijtje van 3 met iemand naast ons.

in het toestel

Deze meneer ging meteen slapen. Vanuit het raam kon ik mooi de Hawaiiaanse eilanden zien en daarna alleen nog maar water.

Laatste blik Oahu

Molokai Lanai Maui

Onder ons Moloka'i, rechts Lana'i en links Maui

Tijd dus om het rolgordijn naar beneden te doen en een film te gaan kijken. Tussen de films door moest ik toch echt even naar het toilet, de meneer wakker gemaakt en na deze pitstop (we hadden gelijk de rest van onze broodjes uit de rolkoffer gehaald) is meneer weer verder gaan slapen. De vlucht was iets turbulenter dan dat we tot nu toe hadden gehad, maar ver voor verwachte aankomsttijd stonden we in Los Angeles weer aan de grond.

LA

LA 2

en geland

Wat vanuit de lucht al direct opviel was hoe enorm groot de conglomeraat Los Angeles eigenlijk is. Waar ik ook keek, ik zag alleen maar bebouwing en geen bergen of ander natuur. Bij de bagageband (omdat we niet door douane of iets hoefden waren we daar nu natuurlijk heel snel) hebben we ruim een half uur moeten wachten op onze koffers, ook hieraan kun je merken dat het drukker is dan op de vliegvelden van Hawaii. Maar toen de band eenmaal begon te lopen, hadden we onze koffers ook snel. De bus naar Alamo stond er al en ook hier moesten we even in de rij staan. Maar de jongen die ons uiteindelijk hielp was razend snel en nadat we onze koffers in een spiksplinter nieuwe Ford Focus hadden gelegd konden we onze tussen de auto massa’s op de wegen rondom Los Angeles gaan begeven. We hadden Tom er nu bij gepakt en zij vroeg (ja onze Tom heeft een vrouwenstem) of wij carpoolstroken in onze route wilden opnemen. Omdat we met ons tweetjes in de auto zaten kon dat dus wij bevestigden dit. En dat was maar goed ook, want we hebben zo heel veel file weten te ontwijken, waardoor we nog redelijk snel bij ons hotel in Anaheim aankwamen.

file onderweg

Nadat we hadden ingecheckt zijn we naar Downtown Disney gelopen. Ons hotel ligt letterlijk naast Disney. Het was vandaag voor LA begrippen erg koud en dat kon je zien aan hoe de mensen erbij liepen.

Downtown Disney 1

Downtown Disney

Downtown Disney 2

Downtown Disney 3

Nou ja dan kunnen we vast wennen aan de temperaturen in Nederland, want ik begrijp dat na die paar warme dagen het daar ook niet zo erg warm is. Morgen gaan we kijken of we wat winkels kunnen bezoeken, want dat hebben we in Hawaii niet of nauwelijks gedaan. Moeten in ieder geval op zoek naar een pet en zonnebril voor Sjon. En morgenavond gaan we naar een honkbalwedstrijd. Ook nu weer geen wedstrijd van de Yankees, maar de Los Angeles Angels tegen de Baltimore Orioles.