Vanmorgen waren we zo vroeg voor het ontbijt dat we nog voor een dichte deur stonden. Maar gelukkig hoefden we niet lang te wachten en werden we door een hele delegatie medewerkers begroet.

Sjon en ik hebben al vaker in hotels geslapen met een ontbijt en daardoor zijn we inmiddels een goed geoliede machine. Ik regel de bagels, Sjon de drankjes en zo heeft ieder zijn eigen minitaakjes. Als we alles bij elkaar hebben gevonden gaan we lekker ontbijten. Vooral nu was het wel van belang want om 7 uur wilde ik weer op de kamer zijn om in te checken voor onze vlucht naar LA morgen. Precies 5 voor 7 stapten we weer binnen. Het inchecken verliep erg soepel zeg maar gerust. Voor ik het wist had ik onze boardingpassen op onze mobiele telefoons. Hierna hebben we alle spullen bij elkaar gezocht en zijn we op pad gegaan. Onze eerste stop zou (na een bezoek aan Safeway) Laniakea Beach zijn. Hier kun je als je geluk hebt Seaturtles zien. Maar helaas waren ze er op het moment dat wij er waren niet.

Laniakea Beach

Laniakea Beach 2

Laniakea Beach 3

Van de lifeguard hoorden we dat ze wellicht (maar dit was niet zeker) in de namiddag zouden komen. Maar ja of wij dan nog in de buurt zijn, dat wisten we nog niet. We besloten om lands de kust richting het oosten te rijden en vandaar terug naar het hotel. Mocht dit nou een erg kort ritje zijn, dan konden we altijd nog besluiten om terug te rijden. Bij onze volgende stop Sunset Beach kwamen we in gesprek met iemand met een drone.

Sunset Beach

Drone

Hij vond het erg leuk om van alles hierover uit te leggen en liet ons ook dingen zien. Samen met zijn zus maakt hij filmpjes over de bijzonderheden van Hawaii.

Dit is een filmpje die ze gemaakt hebben over Maui.

Ook gaven ze ons wat tips over bezienswaardigheden hier op Oahu. Helaas is het onze laatste volle dag, maar wie weet ooit. Onze weg vervolgend kwamen we op Kualoha Beach uit. Hier hadden ze bij het strand een mooi aangelegd parkje waar we even gebruik konden maken van een picknicktafel voor onze lunch. Al snel kregen we gasten aan tafel, wat het al snel een stuk gezelliger maakte.

Gezelligheid tijdens de lunch

Na de lunch hebben we een klein stukje langs het strand hier gelopen.

Kualoha Beach

Het eiland wat je het dichtste bij ziet heet Mokoli'i, van de anderen weet ik de namen niet.

peddleboat

Sjon raakte aan de praat met één van de locals over de vissen die hier te zien zijn, want er waren zoveel mensen aan het snorkelen hier. Het bleek dat het maar heel beperkt was op deze plek en dat je beter elders kan snorkelen.

kletsen met een local

Vanaf Kualoha Beach

Dit uitzicht had je vanaf het strand richting de weg.

En wederom zijn we hierna verder gereden naar het zuiden. Onze volgende stop was Kailua Beach en hier zag het er zo lekker uit, dat Sjon en ik onze schoenen (nadat ik al een natte voet had gescoord en Sjon er één bezorgd had) uit gedaan hebben en lekker langs het strand gewandeld hebben.

Kailua Beach

De twee uitsteeksels zijn kleine eilandjes en deze heten Mokulua en Moku iki

witte voeten

Ja, ik heb ook echt mijn sokken uitgedaan!

footprints on the beach

Bij de auto hebben we onze voeten afgespoeld en zijn toen naar een Safeway gereden in de buurt voor wat eten vanavond. Ook hebben we onderweg naar het hotel vast de tank van de auto volgegooid, dan hoeven we dat morgenochtend niet te doen.

gereden route

Dit is de route die we uiteindelijk gereden hebben.

In het hotel hebben we de koffers weer gereed gemaakt voor de vliegreis van morgen. We gaan niet al te laat slapen, want morgen om kwart voor 4 loopt de wekker af en mogen wij ons om 5 uur melden op het vliegveld. Onze dagen op de eilanden van Hawaii zitten er op.

laatste foto

We gaan nog 3 dagen acclimatiseren in Los Angeles.