Om half 7 gaat de ontbijtruimte open en vanmorgen liepen we precies op dat moment daar binnen. Na het ontbijt hebben we wederom een koffie to go meegenomen naar de kamer. Hier hebben we de laatste spullen bij elkaar gezocht en zijn richting de auto gelopen.

Dit keer niet via de lobby voor nog een koffie, maar direct naar de auto. Natuurlijk zijn we wel eerst gestopt bij de Safeway voor brood en we hadden nog kaas nodig. Hierna hebben we Tom ingesteld voor onze bestemming vandaag, namelijk Ka’ena Point State Park. Voor de zekerheid hadden we de route ook nog even in Here gezet en wederom kregen we een verschil van een half uur. Ook nu liet Tom ons weer een heel eind omrijden. Omdat we op Googel Maps al hadden gekeken hoe de route er ongeveer uit zou zien, besloten we nu om Here te volgen. Tom nam op een gegeven moment de route over en hebben we Here weer uitgezet. Het Ka’ena Point State Park start waar de weg eindigt en nadat we auto hadden geparkeerd zijn we met voldoende water op pad gegaan. We waren nog maar net de auto uit of we moesten wachten voor een moeder en baby mongoose die wilden oversteken.

mama en baby

Nu konden we dan echt op pad. Het was erg druk op deze wandelroute welke langs de kust aan de Noordwest kant van Oahu ligt. De route was goed bewandelbaar en de uitzichten spectaculair.

wandelpad

uitzicht 1

uitzicht 2

uitzicht 3

uitzicht 4

We vermoeden dat het vroeger een dirt road was geweest, want we zagen 2 auto’s in de rotsen liggen. Beide al geruime tijd geleden (zeg maar gerust een aantal jaar), maar toch.

autowrak

Je begrijpt dan ook onze verbazing toen er ineens een auto ons tegemoet kwam rijden.

auto

Terwijl we verder liepen zagen we dat de weg op sommige plekken wel heel erg smal was en ik bedacht dat ik voor geen goud daar in een auto zou willen rijden.

seaarch

Na een tijdje wandelen kwamen we bij een hek en nadat we door dit hek waren gelopen zagen we dat we in het Ka’ena Point Natural Area Reserve gelopen.

hek natuurgebied

Dit ziet er uit als een duinengebied zoals wij dat kennen.

natuurgebied

Niet veel later zagen we hele grote vogels en dit bleek een nestgebied te zijn. Er was keurig een pad aangelegen, dus over het pad mochten we lopen. Ik vermoedde dat het albatrossen waren en niet veel later werd dit inderdaad bevestigd. We zagen echt een hele kolonie met albatrossen, en ook albatroskuikens. Wat een ontzettend gaaf gezicht.

albatroskuiken

albatros

Terwijl we verder liepen naar het uiterste punt zagen we een seal (zeehond) liggen. Hij/zij lag lekker te genieten van het zonnetje en liet zich totaal niet storen door ons.

seal

Natuurlijk bleven we op gepaste afstand van het beest. We wilden hem niet verjagen uit zijn eigen omgeving. Niet veel verder lag er één in het water en hier stonden iets meer mensen bij.

nog een seal

Eén van deze mensen kwam te dichtbij en toen deed de zeehond terecht erg lelijk.

boze seal

Toen deze persoon weer gepaste afstand had genomen ontspande het beest weer.

Kauai vanaf Oahu

Vanaf dit punt konden we heel in de verte Kaua'i zien liggen. Deze foto is ingezoomd.

albatroskuiken 2

Wij hebben de dieren in dit gebied verder met rust gelaten en zijn weer terug gelopen naar de auto.

uitzicht terugweg

Dit is het beeld op de terugweg!

wilde golven

scooteren

Naast de auto zagen we ook mensen fietsen en scooteren.

Uiteindelijk hebben we hier bijna 3 uur gewandeld, de stops onderweg niet meegerekend. Dit deel van Oahu vind ik veel mooier dan de drukte en de hoogbouw van Honolulu, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wat we onderweg veel zagen langs de weg bij de kust waren tentenkampen waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden woonden. En ook de hoeveelheid zwervers is op dit eiland enorm. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt bij de Safeway om wat te eten te halen voor ’s avonds en daarna zijn we terug gereden naar het hotel. We wilden hier gebruik maken van het zwembad, maar Sjon wilde graag honkbal (zijn team New York Yankees werd uitgezonden) kijken. De rest van de namiddag hebben we rustig aan gedaan.

sunset waikiki

uitzicht s avonds

Morgen moeten we om 7 uur inchecken voor onze vlucht terug naar het vaste land, waar we dan nog 3 nachten in Los Angeles verblijven. Maar morgen hebben we nog een hele dag op Oahu en wat we dan gaan doen…. Waarschijnlijk gaan we naar de Northshore.