Omdat we vanmiddag op tijd terug wilden zijn in het hotel, waren we vanmorgen al vroeg op pad. Op Kaua’i staat op de hoofdweg aangegeven waar een bepaalde lokale attractie is en daarna moet je het maar uitzoeken. Daarna wordt het niet meer aangegeven.

Hierdoor hadden we dus een afslag gemist en waren we iets te ver door gereden. Bij toeval kwamen door dat ik dan maar zelf een beetje een richting ga kiezen (we hebben Tom altijd bij de hand voor als we erg verdwalen) toch bij één van de bestemmingen van die dag.

Wailua heritage trail

Op dat momenten wisten we niet dat we bij de Opaeka’a falls waren aangekomen, dat begreep ik in het hotel pas. Op het moment dat je uitstapt komen er vanuit alle kanten kippen op je af. Schijnbaar worden ze hier erg veel gevoerd.

Invasie

Wij doen daar niet aan mee, en dan ben je al gauw niet zo interessant meer. Bij de waterval zagen we zogenaamde White tailed Tropic Birds vliegen. Het is erg moeilijk om deze op de foto te krijgen, maar met onderstaande heb je een redelijk goed beeld.

White tailed tropic bird

We hadden gedacht hier ook een stukje te kunnen wandelen, maar helaas geen trail te bekennen.

Opaeka'a Falls

wij bij Opaeka'a Falls

vogel

Zoek de vogel.....

Omdat we onderweg naar de westkant ook een aanwijzing van een waterval gezien hadden, besloten we om daar heen te rijden. Deze Wailua waterval hadden we sneller gevonden en toen we daar aankwamen hebben we onze eerste wilde boar (wild varken) gezien.

Boar

Toen het hem/haar te druk werd dook hij het riet in en verdween uit beeld. Deze waterval was zo mogelijk nog heftiger dan degene die we daar voor gezien hadden. Wat een watergeweld.

Wailua Falls

Er liep hier vroeger een trail naar het meertje onderaan de waterval, maar deze is op dit moment als gevaarlijk bestempeld door de hoeveelheid regen die ze hebben gehad. Toch waren er twee meiden die deze borden negeerden en gingen op pad. Omdat het nog te vroeg was om al naar het hotel te gaan (het was net half 11). Op de kaart turend zag ik wat interessants aan de zuidwestkant (een gebied wat we nog niet bekeken hadden). En liet Sjon daarheen rijden. Eerst reden we door tunnel van bomen en na door een ontzettend leuk dorpje gereden te hebben kwamen we bij de spouting horn (ander woord hier voor blow hole). Bij de spouting horn stonden allemaal kraampjes wat het een gezellige boel maakte.

Marktje

spouting horn

Hier hebben we even van de omgeving genoten en zijn toen weer terug gereden naar het hotel. Rond half 1 waren we weer in het hotel en hebben we direct de laptop gepakt om in te checken. Omdat de vlucht geboekt is bij American Airlines probeerden we natuurlijk eerst die site. Helaas wat ik ook probeerde, dit lukte niet. Toen viel Sjon zijn oog op operated bij Hawaiian Airlnes op ons reisschema. Dan hier maar even proberen en inderdaad toen kwamen onze gegevens naar voren. We waren neergezet op stoel 12 E en 12 F en een blik op het toestel gaf aan dat we op een rij van 3 zaten, met uiteraard iemand naast ons. Ook zouden we dan tijdens de vlucht niets anders dan water zien en dat leek mij niet erg leuk. Er waren nog aan de andere kant (rijtjes van 2) 2 plekken vrij, maar dit betekende een seat upgrade. Deze seatupgrade kosten $ 10 per persoon en we besloten dit te doen. Op het moment dat we bij de betaling kwamen kregen we daarna een error. Okay misschien iets met de creditkaart, andere kaart proberen en weer dezelfde error. Hmm dan maar even de tollfree nummer bellen. Ook daar konden ze ons niet anders helpen dan te bevestigen dat het confirmed is. We kregen een mail ter bevestiging en hier stonden wel al de nieuwe stoelen op. Nou ja, het is maar een vlucht van 35 minuten, dus we zien het morgen wel. Hierna hebben we geluncht op de kamer en op het moment dat we naar het zwembad wilden gaan begon het te betrekken. Dan maar even op de kamer televisie kijken. En nu moet ik bekennen dat ik tijdens het televisie kijken in slaap gevallen was en pas rond kwart voor 5 weer wakker werd. Een blik naar buiten liet zien dat het inderdaad geregend had, dus wat dat betreft had ik mijn tijd goed besteed ?. We zijn vast begonnen met de voorbereidingen van de vlucht naar Honolulu morgen en hebben nog maar een film gekeken. Kaua’i is een heel mooi eiland waar wij door de hoeveelheid regen en de hiermee gepaard gaande modderstromen helaas niet alles van gezien hebben. Morgen gaan we wederom proberen de sunrise ceremonie bij te wonen en hopen dat deze nu niet geannuleerd wordt.