Vanmorgen hebben we eerst rustig aan gedaan. Het verslag geschreven, wat betalingen gedaan (want ja in Nederland gaat het gewone leven gewoon door ook al zijn wij met vakantie) en ga zo maar door.

Rond half 11 zijn we met een gevulde cooler richting de auto gelopen. We besloten toch om zoals we dat bedacht hadden richting de noordkant te rijden. Onderweg hebben we brood gehaald bij Safeway en een coffee to go bij de naastgelegen Starbucks. Tot aan Hanalei viel er weinig te zien en het dorpje Hanalei vond ik zelfs erg druk met toeristen. Maar…. op de grens het dorp uit stond een bord dat je niet verder mocht tenzij je een bewoner of een vrijwilliger die kwam helpen met opruimen was. Dus Kepuhi Point (waar we ook kans hadden op seaturtles) en de Kalalau trail waren niet bereikbaar. We besloten om even op Hanalei Beach te kijken en zagen dat er hier toch wel wat mensen aan het strand waren.

Hanalei Beach

De lifeguard was aan het werk.

lifeguard on duty

kitesurfer 1

haai dolfijn

Is het een haai, is het een dolfijn?

toch een tak

Nee, het is toch een tak!

Ook zagen we veel vrijwilligers aan het werk met het inzamelen van voedsel. Na een stukje langs het strand te hebben gewandeld en we toch hier wel veel zagen van de schade door de modderstroom besloten we om, ook omdat we het gevoel hadden toch een beetje in de weg te lopen, weer terug richting het hotel te rijden en onderweg wel te zien wat we tegen komen.

schade door mudslide

Deze bewoner heeft de modderstroom door de tuin zien stromen. Gelukkig is het huis niet in de problemen gekomen.

Bij een scenic point kon je ondanks de wolk die om de berg heen hangt, zien hoeveel water er hier de afgelopen dagen was gevallen. Niet door de hoeveelheid water op de grond, maar door de hoeveelheid watervallen die ontstaan zijn op de berg.

watervallen

Hoeveel watervallen zie je hier? Ik tel er zeven

omgeving

Zelfde beeld, maar dan wat verder af genomen.

panorama

En weer hetzelfde punt

overlast of zwerver

We hadden op de andere eilanden al veel kippen gezien, maar hier hebben ze er echt veel overlast van. Of is dit een vermomde zwerver?

Nu we onderweg wat meer op de omgeving aan het letten waren zagen we toch ook hier wel schade van de modderstromen. Het was niet veel maar het was er wel.

Kong

Van de State police officer hoorde we gister dat deze berg/uitstulping Kong wordt genoemd. Ik zie de gelijkenis wel.

 boom

surfer

Deze surfer was rondom de boom op de foto erboven aan het surfen. Deze lag goed in het zicht, maar onderwater lagen er ook veel die niet zichtbaar waren.

Na nog een stop bij een klein baaitje vonden we het wel genoeg en zijn richting het hotel gereden.

Nog een stukje strand

Zonder de bomen en het bruine van de modderstromen zou dit toch een geweldig mooi plaatje zijn.

selfie

file onderweg

Stoere dame of girlie vent

Zou deze truck van een stoere dame of van een vrouwelijke vent zijn?

Omdat het weer wat dreigend was konden we niet zwemmen in één van de zwembaden en we eigenlijk nog geen moment rust hadden gehad de afgelopen dagen hebben we op de hotelkamer wat televisie gekeken. Morgenochtend moeten we ons om 6 uur melden voor een ceremoniële zonsopgang. We hebben geen idee wat we hier bij moeten verwachten, maar we gaan het beleven. Daarna gaan we naar de westkant van het eiland. Hier hebben ze geen last gehad van de modderstromen en kunnen we als het goed is gewoon de dingen die we gepland hadden doen.