Vandaag hadden we wederom iets op de planning staan en dat hadden we in Nederland al geregeld. Vandaag gingen we in Seaworld “de Killer Whale Up-Close Tour” doen. In Nederland waren we gebeld dat we ons om 9:45 uur moesten melden. Van de week hadden we al gevraagd bij de guest relations waar we dan naar toe moesten, maar daar kregen we niet echt een duidelijk antwoord.

Dus vanmorgen reden we om 10 voor half 10 het terrein van Seaworld op. We stonden door onze preferred parking op pole position. Omdat de poorten nog niet open waren moesten we op zoek naar iemand die ons kon aanwijzen waar we naar binnen konden. We zagen iemand en nadat we onze vraag gesteld hadden werden we verwezen naar de rij en werd de deur voor onze neus dicht gegooid. Helemaal confused gingen we maar in de rij staan en om 9:45 uur gingen de poorten open na het afspelen van de National Anthem. Gelukkig dit viel nog mee, nu snel naar de Dolphin Nursery (want zo werd ons van de week verteld, daar moesten we ons melden. Vlak voor de Dolphin Nursery werden we tegen gehouden, want ze hadden net een nieuwe dolfijn toegevoegd aan de nursery en waren nu de spullen voor het takelen en transporteren van de dolfijn aan het weghalen. We gaven aan dat we ons om kwart voor 10 moesten melden. Dat was geen probleem, zo gaf het meisje aan, ze wisten het en wachten op ons. Precies 10 uur mochten we doorlopen en gingen bij de Dolphin Nursery wachten. Een andere medewerkster begon met het bij elkaar verzamelen van degene die de “Dolphins Up-Close Tour” gingen doen en vroeg nadat ze dit gedaan had waarvoor wij hier stonden. Dus wij gaven aan dat we voor de “de Killer Whale Up-Close Tour” kwamen. Oh uh maar dan moet je niet hier zijn, dan moet je naar Shamu Stadium en daar zijn ze al op jullie aan het wachten, dus schiet op! Ik geef door dat jullie er aan komen. Dus wij, zo snel als we konden, zijn naar Shamu Stadium gelopen. Alleen wisten we hier niet waar we ons moesten melden. Omdat wij in 2007 een predators tour hadden gedaan en ons daarvoor ook bij het Shamu Stadium moesten melden zijn we direct daar heen gelopen. Maar hier was niemand. Hmm dan maar verder lopen om het stadion heen. Na bijna het hele stadion rondgelopen te hebben stond er eindelijk iemand ons op te wachten. Gelukkig waren we niet de laatste, want er zou nog een groep van 12 personen komen. Ze waren ook nog niet gestart. Het duurde nog een paar minuten en toen kwam de groep van 12 binnen. Organisatorisch niet helemaal duidelijk nog dus. In het bassin zaten Trua, Malia en Kayla. Wij mochten onze up close doen met Trua Romy haar favoriet. Het was ondanks de rommelige en stressvolle start een super ervaring om te doen. Hieronder de foto's die zowel door ons zelf als door Seaworld zijn gemaakt:

killerwhale up close SW 1

killerwhale up close 1

killerwhale up close SW 1 1

killerwhale up close 2

killerwhale up close 3

killerwhale up close SW 2

killerwhale up close SW 3

killerwhale up close SW 4

killerwhale up close 4

killerwhale up close 5

killerwhale up close SW 5

killerwhale up close SW 6

killerwhale up close SW 7

killerwhale up close 6

killerwhale up close SW 8

killerwhale up close 7

killerwhale up close 8

Aansluitend hebben we de Ocean Discovery educational show gedaan.

Ocean Discovery 1

Ocean Discovery 2

Sjon had niet door dat hij in beeld was!

Ocean Discovery 3

Ocean Discovery 4

Ocean Discovery 5

Ocean Discovery 6

Nu had hij het wel door, ook al deed hij net alsof het niet zo was.

Ocean Discovery 7

Ocean Discovery 8

Ocean Discovery 9

Daarna hebben we wat te drinken gehaald, en gelijk ook maar wat te eten. We wilden vandaag de hele dag blijven dus een all day dining deal was wederom een optie. Na het eten zijn we wild arcti gaan doen. Wij (Sjon en ik) kozen voor de wandel optie en Romy en Julian de simulatorvariant. Wij (Sjon en ik) waren ondanks dat we later naar binnen mochten eerder bij de beluga’s en hadden het geluk dat ze net op dat moment werden gevoerd.

Belugas 1

Belugas 2

Omdat we inmiddels al 2 groepen mensen voorbij hadden laten gaan en Romy en Julian nog niet voorbij hadden zien komen, bedachten we dat ze misschien eerder waren. We zijn dus redelijk snel langs alles gelopen en ook buiten zagen we ze niet. Toen ik een appje stuurde waar ze zaten bleken ze nog maar net klaar te zijn met de simulator. Geen probleem dan wachten we gewoon in de winkel. Toen ook zij klaar waren zijn we nog wat te eten en wat te drinken gaan halen. Hierna zijn we naar de UV gelopen.

Pilotwhale

Hier hebben Romy en ik een tijdje gezeten terwijl Sjon en Julian naar Mako gingen. Wij (Romy en ik) hadden geen zin om mee te gaan dit keer.

Seaworld

Seaworld 2

Na een tijdje kwamen ze terug en zijn we richting Antartica gelopen. Onderweg kwamen we een Gecko tegen. En ook nu hadden we geluk dat deze net gevoerd werd.

gecko 1

gecko 2

Na Antartica zijn we terug gelopen naar Shamu Stadium voor de show van 4 uur.

show 2 1

show 2 2

show 2 3

show 2 4

show 2 5

Na deze show zijn we terug gelopen naar de uitgang. Hier heb ik op advies van de mensen bij de “de Killer Whale Up-Close Tour” een commentcard (nou ja kaart, ik heb wel bijna 3 formuliertjes volgeschreven) ingevuld. De vrouw achter de balie vroeg mij in het kort te vertellen wat het probleem was en ik dat natuurlijk verteld. Ik weet niet of hier nog wat uit gaat komen, maar ze gaan in ieder geval de organisatie omtrent deze tour aanpassen. Bij de tour krijg je een fotopas en we wilden graag de foto’s zien die van ons genomen zijn. Deze foto’s waren erg leuk en we besloten om ze te nemen. Julio wist een aardig aantal Nederlandse woorden en ook bijna het hele elftal van Ajax kwam voorbij. Hij was nog nooit in Nederland geweest, maar wist ons heel veel te vertellen. Nu werd het tijd om Seaworld achter ons te laten en richting de bruidswinkel te rijden. Romy wilde de jurk nog één keer zien, maar nu met tiara en ketting en ook moest paps nu mee om te kijken. We lieten Julian achter in de auto en wij gingen naar binnen. De jurk werd van achter gehaald en nadat ze hem had aangetrokken en ook Sjon hem geweldig vond werd de jurk ingepakt en door Sjon naar de auto gebracht.

Paps met de bruidsjurk

Hierna hebben we nog wat winkels bezocht in de naastgelegen Premium Outlets en toen werd het tijd om weer richting de condo te rijden. Wederom was het erg laat en zijn we direct naar boven gelopen.