Vandaag vonden we het wel weer een keer tijd om op pad te gaan en nadat we besloten hadden zijn we met stoeltjes, eten en drinken richting Daytona Beach gereden. Onderweg zijn we gestopt bij de Wawa voor benzine en géén koffie (de machine deed het niet ☹). Via de 417 en 528 reden we Daytona Beach in.

Daytona Beach 1

Bij de ingang om met de auto het strand op te mogen werden we tegen gehouden. Het was net hoog water geweest en je kon er nog niet op met de auto’s. Ik ben uitgestapt om te vragen hoelang het ongeveer zou duren voordat we er op mochten.

Nog niet open ivm hoog water

De vriendelijke man antwoorde hooguit 20 minuten, kan ook nog wel eerder zijn. Oh dat is acceptabel, dan wachten we gewoon daar op. Bij de ingang waren aan de zijkant parkeerplaatsen waar je maximaal 30 minuten mocht staan en laat daar nou net één plekje vrij zijn. Terwijl we aan het wachten waren hebben we onze tijd nuttig besteed en hebben vast een broodje gegeten. We waren nog niet een klaar met ons brood toen de toegang geopend werd. We reden als 3e auto het strand op. Zo’n aparte ervaring dit.

Daytona Beach 2

Baywatch

Rond kwart voor 1 hebben we de auto geparkeerd op het strand. De stoeltjes uit de auto gehaald en hebben genoten van alles om ons heen.

Daytona Beach 3

Daytona Beach 4

gek doen op het strand

Daytona Beach 5

Daytona Beach 6

Op een gegeven moment kwam er een vrouw aan en zij vroeg of wij nog wel even bleven. Dus wij zo ja, we blijven nog wel even. Ze wilde namelijk erg graag zwemmen en wist even niet waar ze haar telefoon, portemonnee en andere spulletjes moest laten. Of wij er even op wilde letten. Ja, tuurlijk dat willen wij wel. En nadat ze haar tasje met spulletjes had neergelegd is ze het water ingelopen en kwam ze na een kwartier weer terug haar spulletjes ophalen. Ik vind dit toch wel heel bijzonder, dat een wildvreemde je zomaar haar spulletjes toevertrouwd. Rond kwart over 2 hebben we de stoelen weer opgeruimd en zijn verder het strand afgereden.

goud zoeken

Bij de pier van Daytona Beach zijn we weer even gestopt en hebben bij Crabby Joe’s gebruikt gemaakt van de sanitaire faciliteiten.

Daytona Beach 7

Hierna zijn we naar het eind van het strand gereden, tenminste tot aan het punt waar het autovrij wordt. Daarna zijn we naar Ponce Inlet gereden om daar het strand weer op te gaan. Ook hier hebben we de auto geparkeerd, maar dit keer niet om op het strand te gaan zitten, maar om door de duinen te lopen.

stukje wandelen

We wilden naar de vuurtoren lopen, maar dit bleek niet mogelijk vanaf het strand. We kwamen uit bij het Lighthouse Point Park en wilden net weer via dezelfde weg teruglopen toen Romy een wasbeertje zag lopen. In mijn ooghoeken zag ik het beestje ook en ben toen samen met Romy die kant op gelopen. En ja in de bosjes zagen we het beestje. Wat zeg ik, beestjes, want het waren er in totaal 7. Hier kwamen we achter toen we nog iets verder liepen om via een andere boardwalk terug te lopen naar het strand. Ze waren erg nieuwsgierig en kwamen af en toe close up voor de camera.

wasbeertjes 1

wasbeertjes 2

 

wasbeertjes 3

wasbeertjes 4

Ik had hier nog wel uren kunnen blijven, maar helaas liet de tijd dit niet meer toe.

stukje wandelen 2

stukje wandelen 3

Bij de auto aangekomen zijn we nog naar de pier van Ponce Inlet gereden en toen via de vuurtoren (hier kwamen we langs met de auto uiteindelijk) terug naar Kissimmee.

pier Ponce Inlet

start finish

lighthouse

We hebben bij Chili’s gegeten en daarna zijn we doorgereden naar Disney Springs, want Romy wilde graag bij haar jurk een mooie tiara. Ook daar is ze voor geslaagd en ook nog een mooie ketting met oorbellen erbij.

tiara en ketting

Na nog wat winkels van binnen bekeken te hebben zijn we bij Ghirardelli gestopt voor een ijsje.

Ghirardelli

Dit hadden we sinds we Coldstone ontdekt hebben bijna nooit meer gedaan en ondanks dat het ijs erg lekker was, zullen we dit niet zo gauw meer doen. Ik vind het simpelweg te duur voor wat je krijgt. Terug in de condo hebben we wederom direct onze slaapkamer opgezocht omdat we morgen op tijd weg moeten.