Omdat we voor vanavond Mickey’s not so scary halloween party hadden geboekt en het daardoor erg laat gaat worden hebben we vandaag de rest van de dag rustig aan gedaan. We hebben alleen tussen door even wat aan de was gedaan en boodschappen.

Rond 3 uur zijn we richting Disney gereden en hebben onze digitale printjes ingeruild voor plastic kaartjes en een speciale armband waarmee iedereen kon zien dat wij speciale gasten van de party waren.

Ingang Disney

Ingang Disney 2

Bij binnenkomst werden we naar een speciaal ingerichte weg geleid en daar kregen we een tasje voor het ophalen van het snoep tijdens halloween avond.

Mickey's not so scary Halloween Party

Disney kasteel

Omdat Romy een pinda allergie heeft konden we voor haar een speciaal tasje halen op Liberty square en daarmee wisten ze in het park dat zij een allergie heeft. Omdat er tot 7 uur ook nog gewone gasten in het park waren was er na het in ontvangst nemen van de tasjes verder nog niets te doen. We besloten daarom om wat attracties te doen. Uiteraard zijn we als eerste in Big Thunder Mountain gegaan. Hier hadden we een kleine wachtrij, maar goed te doen. De mijntrein was de laatste keer dat we hier in Disney waren gesloten in verband met verbouwing en daarna zijn we niet meer bij Disney geweest. Het mijntreintje is ontzettend leuk om te doen en bijna voor iedereen goed te doen. Na Big Thunder Mountain zijn we naar de Seven Dwarfs Mine Train gelopen. Deze attractie is vergelijkbaar met Big Thunder Mountain en was nog in opbouw tijdens onze laatste keer in Disney. Ook deze attractie is erg leuk om te doen. Niet zo heftig als de achtbanen in Busch Gardens, maar gewoon leuk. Inmiddels kregen we alle 4 een beetje trek en besloten om wat te gaan eten bij Pecos Bill, we hadden wel trek in wat Mexicaans. Het eten smaakte heerlijk en omdat het nog steeds geen 7 uur was zijn we richting Pirates gelopen. Hier hebben we ook niet zo heel lang in de rij gestaan en voor we het wisten mochten we in de boot stappen. Na Pirates konden we onze eerste trick or treat standjes langs. Wij (Julian, Sjon en ik) kregen snoep zoals bijvoorbeeld snickers, M&M’s en Skittles. Romy kreeg een token en hiermee kon ze aan het eind van de avond haar pindaloze snoep halen. Zo volgden er nog een aantal standjes en bij één kwamen we precies bij de Dole Whip kraam uit. Hoezo toevallig ?. Natuurlijk konden we hier niet aan voorbij gaan en alle 4 zaten we te genieten van het goddelijke ijsje.

Dole Whip

Toen we deze op hadden zijn we richting Tomorrowland gelopen om hier Buzz te doen. Onderweg hebben we eerst naar de parade gekeken, deze ging bijna starten en de halloweenparade is altijd anders als de reguliere parade.

Parade 1

Parade 2

Parade 3

Parade 4

Parade 5

Na de parade zijn we doorgelopen naar Tomorrowland voor Buzz, maar we besloten om eerst Monsters & Co the Laughfloor te doen. Dit is op een simpele manier erg grappig en nu werd Romy toevallig uit het publiek gekozen. Ik was Romy in beeld aan het filmen toen wij ook even in beeld kwamen. Op dat moment heb ik even mijn telefoon neergelegd, maar je hoort nog wel het gesprek.

Het was erg leuk, helemaal nu natuurlijk met Romy in een soort van hoofdrol. Hierna hebben we Buzz gedaan. Deze attractie is zoals altijd erg leuk om te doen. Alleen in Parijs zijn de lasers los en hier zitten ze vast, wat het voor mij in ieder geval een stuk moeilijker maakt om punten te scoren. Om nog wat tijd voor het vuurwerk te vullen zijn we nogmaals naar Big Thunder Mountain gelopen om deze attractie in het donker te doen. De wachtrij was nu korter en waar we de eerste rit helemaal voorin zaten, hadden we nu om de plaatsen achterin gevraagd. We moesten even wachten, maar we zaten achterin. Na de het nachtelijke treintje was het tijd om een strategisch plekje voor het vuurwerk te gaan zoeken. We gingen op de brug bij Splash Mountain (welke helaas gesloten was, want anders hadden we deze als allereerste gedaan vandaag) en konden hiervandaan het vuurwerk van het kasteel zien, maar ook de rest van het vuurwerk.

Fireworks 1

Fireworks 2

Fireworks 3

Fireworks 4

Fireworks 5

Fireworks 6

Fireworks 7

Fireworks 8

Fireworks 9

Fireworks 10

En het was weer een show zoals we dat gewend zijn van Disney. Wat kan vuurwerk toch mooi zijn. Na de vuurwerkshow zijn we via Liberty Square (waar Romy haar tokens inruilde voor pindavrij snoep) en de winkeltjes teruggelopen naar de uitgang.

Bride and groom

We vonden het wel genoeg geweest voor vandaag en morgen moeten we vanwege het verzetten van Discovery Cove weer vroeg op.