Ook vandaag moesten we op tijd op pad, want vandaag stond er een segwaytour in Tampa op de planning. Deze tour stond voor half 11. We moesten even zoeken, maar hadden het gevonden. Samen met 2 dames (Tess en Jen) gingen we de tour langs de nieuw aangelegde Riverwalk doen.

Sjon, Romy en ik hadden al eerder op een segway gestaan, maar voor Julian was het de eerste keer. Nadat hij een paar oefenrondjes had gedaan gingen we op pad.

segwayen

De tour zou 2 uur duren, maar volgens mij hebben we 2,5 uur door downtown Tampa gereden.

segwayen 2

Het was heerlijk weer en we kregen diverse interessante informatie over de stad te horen. Zo kregen we te horen dat de filantroop Jeffrey Vinik nadat hij de ijshockeyclub Tampa Bay Lightning had gekocht het gebied rondom het stadion wilde opknappen en heeft daar inmiddels al heel veel geld ($ 3 miljard) in gepompt.

segwayen 3

segwayen 4

En de Riverwalk is hier onder andere het resultaat van. Langs de waterkant midden in het centrum van Tampa zagen we een gator genieten van de zon.

gator downtown Tampa

gator downtown Tampa2

Zo bijzonder om dat midden in de stad te zien. Nadat we onze gids Daniël hadden bedankt zijn we richting Busch Gardens gereden. Het voordeel van jaarkaarten is dat je ook als is het maar voor een paar uur gewoon kan gaan. Het was erg rustig in het park en nadat we eerst wat geluncht hadden zijn we de attracties op gaan zoeken. Romy, Julian en Sjon zijn begonnen met de Cobra Curse, hier hadden ze een wachttijd van 5 minuten. Ik besloot om deze achtbaan aan mij voorbij te laten gaan en heb ze terwijl ze in de achtbaan zaten kunnen fotograferen.

Cobra curse

Cobra curse 2

Cobra curse 3

Cobra curse 4

Helemaal te gek vonden ze deze achtbaan. De achtbaan hierna werd de naastgelegen Montu. Ook deze liet ik in eerste instantie aan mij voorbijgaan.

Montu

Montu 2

Maar na de enthousiaste verhalen heb ik besloten om ook een keer mee te gaan. En ja hij was geweldig. En dat was in een hele korte tijd 3 keer een achtbaan. Cheetah Hunt deed het op dat moment niet en dus wilden Romy, Julian en Sjon Cobra Curse nog een keer doen. Ik heb op dat moment de spullen uit de locker gehaald en heb de restrooms even opgezocht. Ik was nog maar net terug of ze kwamen al weer uit de achtbaan aangelopen, zo kort waren de wachtrijen. Inmiddels was het 3 uur, tijd voor de Cheetah run. Hier wilde ik graag heen en gelukkig waren we in de buurt. Wat een geweldige ervaring is dit en wat een snelheid heeft zo’n cheetah.

Cheetah run 1

Cheetah run 2

Cheetah run 3

Cheetah run 4

Hierna zijn we wederom naar Cheetah Hunt (let op dit is de achtbaan en niet de cheetahs zelf) gelopen en we wilden net wat anders gaan doen toen deze open ging. We konden direct doorlopen naar de karretjes en kwamen achterin te zitten. Dit is echt een geweldige achtbaan en we konden nadat we uitgestapt waren direct weer gaan zitten voor een tweede keer. Onze plekken waren niet gevuld en mochten we weer plaats nemen. Na deze 2 keer Cheetah Hunt zijn we naar de skyride gegaan en via deze kabelbaan zijn we naar een ander deel van het park gegaan. Hier wilden de 3 achtbaanliefhebbers Sheikra doen, maar ook deze lag helaas stil. Er kon geen verwachting worden uitgesproken over hoe lang het ging duren en dus zijn we naar Kumba gelopen. Ik besloot om deze ook mee te gaan en ook deze was super. Ik vond het hierna wel genoeg en ook Romy haakte af. Sjon en Julian wilden nog wel een keer en hebben dit ook gedaan.

Kumba

Ook nu heb ik ze op de foto kunnen zetten, het is wel wat wazig, maar je kan ze wel herkennen. Via de tijgers zijn we nog even teruggelopen naar Sheikra, maar helaas deze lag nog steeds stil.

Tijger

We zijn via de Skyride weer teruggegaan naar Cheetah Hunt en wederom gingen Sjon en Julian nog een keer deze doen. Romy en ik bleven bij de spullen.

Cheetah hunt 1

Inmiddels was het 5 uur en ging het park sluiten. Via de cheetahs zijn we naar de uitgang gelopen.

Cheetahs

Wat een heerlijke middag als het zo rustig is in Busch Gardens. De wachtrijen zijn zo kort dat je gewoon heel veel attracties in korte tijd kan doen. Deze geweldige dag hebben we afgesloten met een Coldstone ijsje en zijn hierna teruggereden naar onze condo.