Omdat dit het laatste weekend trick or treat is in Seaworld, stond voor vandaag dit park op de planning. Normaliter gaat het park om 10 uur open en we reden netjes op tijd 9:50 uur het terrein op. Wij hebben met onze jaarkaarten preferred parking en kunnen daardoor redelijk dicht bij de ingang staan.

We waren verbaasd over hoe druk het al was op het parkeerterrein. Het bleek dat het park al bijna een uur open was. Gelukkig kregen wij een parkeerplaats als eerste in de rij toegewezen waardoor we echt pole position stonden. Na de checks zijn we direct doorgelopen naar de show Dolphin Days, deze was net begonnen en we konden gelukkig nog aanschuiven. De show is minder spektakel als Blue Horizons, maar wel veel educatiever. Zo worden de dolfijnen voorgesteld met naam en laten ze iets weten over hun persoonlijkheid, wat natuurlijk (net als bij mensen en andere dieren) nooit hetzelfde is.

dolfijnenshow

dolfijnenshow2

dolfijnenshow3

Na deze show zijn we Antarctica in gegaan. Deze attractie lag net stil en we besloten om dan maar de wandelroute te doen. Terwijl we bijna aan de beurt waren werd het weer opgestart en konden we alsnog in de karretjes. Sjon en ik kozen vanwege mijn motion sickness voor de milde variant, terwijl Romy en Julian voor de extreme variant gingen. Aan het eind kom je bij de pinguïns en zitten ze niet achter vochtig glas, maar kun je ze bij wijze van spreken aanraken. Nadeel is dat het hierdoor wel een stuk kouder is binnen, want dat is namelijk de temperatuur van deze schattige beestjes.

pinguins

pinguins2

pinguins3

Om 11 uur zou het trick or treaten open gaan en wij liepen naar het begin hiervan. Na het in ontvangst nemen van een tasje, hebben we bij de diverse standjes snoepjes gehaald.

trick or treat

Aansluitend hebben we bij Mango Joe’s wat te drinken gehaald met wat lekkers erbij. We hadden een All day Dining deal genomen (dit betekent dat je ieder uur, wat te eten, drinken en een dessert of side mag nemen) en kozen nu voor wat drinken met wat lekkers. Nu werd het inmiddels tijd om Shamu Stadium te bezoeken. We hadden de show van 11 uur hadden we gemist, maar de show van 12:30 uur wilden we natuurlijk wel zien. De show was weer als vanouds, alleen de spanning of Tilikum mee zou doen was er nu niet. Tilikum was mijn favoriete orka en hij is helaas in januari van dit jaar overleden. Dit was voor mij de eerste show zonder zijn aanwezigheid.

orcashow 1 1

orcashow 1 2

orcashow 1 3

orcashow 1 4

orcashow 1 5

orcashow 1 6

in Shamu stadium

Romy en Julian waren ergens anders gaan zitten, want zij vonden het niet erg om nat te worden.

Na de show zijn we naar de Underwater Viewing gelopen. Hier zaten 4 pilotwhales. Deze zijn 5/6 jaar geleden opgevangen door Seaworld als jonge beesten die gestrand waren. Doordat ze nooit van hun moeder geleerd hebben hoe te jagen of te overleven, kunnen ze niet meer teruggeplaatst worden in het wild. We zijn hier niet zo lang gebleven (vroeger kon ik hier uren blijven kijken naar de orka’s) want het werd tijd voor Mako. Mako is een achtbaan welke er tijdens onze vakantie vorig jaar al open was, maar omdat we toen al wisten dat we dit jaar met Romy en Julian zouden gaan, hebben Sjon en ik hem toen niet gedaan. Afgelopen zomer waren Romy en Julian hier en ook zij hebben gewacht met deze attractie zodat we hem samen konden doen. En nu was het zover. Romy en ik vonden het wel een beetje spannend, maar wow hij is echt super gaaf om te doen. Julian was zo enthousiast, die wilde gelijk nog een keer, maar de overige 3 vonden één keer genoeg. Misschien van de week als we weer in Seaworld zijn nog een keer. Hierna zijn we naar Spice Mill Café gelopen, want het werd wel tijd voor een hapje. Na het eten hebben we via de dolphin nursery wederom een rondje trick or treat gelopen. Julian had voor half 4 Kraken gereserveerd, maar Romy en ik vonden het eigenlijk wel genoeg attracties voor vandaag en hebben ons in Shamu Stadium neergezet.

orcashow 2 1

orcashow 2 2

orcashow 2 3

orcashow 2 4

orcashow 2 5

orcashow 2 6

De heren zijn naar Kraken gelopen en kwamen bijna aan het eind van de show terug. Dat hadden ze dus mooi uitgekiend.

in Shamu stadium 2

Na nog een laatste hapje bij het Voyagers Smokehouse hebben Romy en Julian toch nog Manta (ook een achtbaan) gedaan en daarna werd het tijd voor de uitgang. Het was vandaag super druk in Seaworld. Zal wel komen doordat het niet zo heel warm was vandaag en het laatste weekend van Halloween Trick or Treat.

halloween

O ja, je mocht verkleed komen als je wilde en sommigen deden dit dus ook!

Met vier tassen vol snoep (we hoeven de rest van de vakantie niets meer te kopen) liepen we naar de auto. Morgen wilden we eigenlijk ook naar Seaworld en had ik al half half afgesproken met een Seaworld vriendin om elkaar gedag te zeggen, maar deze drukte is niet fijn en daarom hebben we de plannen aangepast. Terug in onze condo hebben we even rustig aan gedaan en rond 10 voor 8 zijn we naar Arjan en Ina (vrienden van ons in een villa vlakbij) gereden. Hier hebben we een kopje koffie gedronken met zelf gemaakte appeltaart en natuurlijk heerlijk gekletst over van alles en nog wat. Zoals altijd vliegt de tijd voorbij en om half 11 zijn we richting onze condo gereden. Sjon en ik zijn direct naar boven gegaan en bij mij gingen al vrij snel de luiken dicht.