Vanmorgen waren Sjon en ik voor het ontbijt even het strand opgelopen en hebben genoten van het opkomen van de zon. Het was zoals voorspeld iets frisser, maar we liepen alsnog in onze korte broek en t-shirt langs en door het water.

zonsopgang

’s Morgens zijn er altijd veel schelpenzoekers, want deze spoelen gedurende de nacht aan. Ook ik heb wat bijzondere exemplaren weten te vinden. Maar ook zie je vogels op zoek naar hun ontbijt, joggers die lekker over het strand hun stukje rennen.

ontbijtje

En dat allemaal met de opkomende zon. Ook zagen we de aardige man van de Bald Eagle op het strand. Hij was de golven die door de wind vanaf het eiland super gaaf waren aan het fotograferen, maar ook lag er bij hem een levende schelp. Nadat we deze natuurlijk ook hadden gefotografeerd hebben we hem terug gegooid in de zee.

levende schelp

Toen werd het tijd om terug gelopen naar het appartement en inmiddels waren Romy en Julian ook wakker. Na het ontbijt besloten zij even over het strand te gaan lopen en hebben Sjon en ik een beetje opgeruimd in het appartement. Omdat we in de middag naar Captiva wilden rijden hebben we de lunch in het appartement genoten. En na de lunch zijn we in de auto gestapt. Op Captiva zit een Starbucks en deze hadden we in het vizier. De rit er naar toe is zoals altijd erg mooi en de huizen op Captiva zijn werkelijk prachtig. Er komen ook veel bekende Amerikanen op af of hebben hier een huis, zoals Cindy Crawford, Tom Hanks en Sean Connery. Zoals gezegd was onze stop Starbucks, maar hier kwamen we helaas van een koude kermis thuis. De Starbucks was due to maintenance under construction en konden we helaas geen koffie hier krijgen. Er werd verwezen naar een zaakje aan de overkant, maar dit zag er niet smakelijk uit. Jammer maar niets aan te doen. We wilden onderweg terug een wandeling door de wildlife refuge doen, maar besloten door te rijden naar Dairy Queen voor een lekker ijsje. Heerlijk in het zonnetje genoten we van ons ijsje. Hierna zijn we naar de historic vuurtoren gereden en hebben wat sightseeing van het eiland gedaan.

vuurtoren

vuurtoren 2

onderweg

Oceans reach

Terug bij het complex hebben Romy en Julian tennisrackets gehaald en zijn gaan tennissen. Sjon en ik hebben wat gedronken en toen een flesje drinken gemaakt voor Romy en Julian, want met deze temperaturen (ook al was het vandaag iets minder warm) is het belangrijk dat je goed blijft drinken. Ook Sjon en ik hebben nog een balletje geslagen.

tennissen 1

tennissen 2

tennissen 3

tennissen 4

Toen Sjon en Julian aan het tennissen waren zijn Romy en ik naar ons appartementje gelopen om vast met het avond eten te beginnen. Na het eten begon de schemer in te vallen en wilden we graag de zonsondergang nog een keer zien. We hebben de boel op tafel laten staan en zijn eerst lekker naar het strand gelopen.

sunset

krab

Hier hebben we nog een behoorlijk eind gewandeld en genoten van de rust en de omgeving. Terug in ons appartement hebben we de eettafel afgeruimd en hebben we nog wat televisie gekeken. Het was weer een super heerlijke relaxte dag.