Gisteravond hadden we afgesproken om vandaag weer om half 7 aan het ontbijt te zitten en daardoor om half 8 Sarasota achter ons te laten en richting The Everglades te rijden. Zo gezegd zo gedaan. Het ontbijt was nog steeds karig en in vergelijking met gister weinig verandering.

Maar ook nu kregen we voldoende binnen om de dag te starten. Na het ontbijt hebben we de laatste spullen ingepakt en zijn we naar de receptie gelopen om uit te checken. Normaal gesproken ben ik daar in echt 2 minuten mee klaar, maar nu kostte dit toch wat meer tijd. Er stonden kluisjes in de kamer (deze hebben we niet gebruikt en ze waren zelfs dicht al zouden we ze willen gebruiken) en om één of andere reden was hiervoor een betaling op mijn creditkaart voor gezet. Ik had dit niet zelf ontdekt, dat deed de aardige meneer van de receptie al. Hij gaf aan dat mijn kaart gecharged was en dat dit niet de bedoeling was. Of ik een momentje had zodat hij dit kon verwijderen. Natuurlijk, geen probleem…. Alleen het lukte hem niet om deze incasso eraf te halen. Wat de man ook probeerde het lukte niet. Ik vroeg hoe veel de totale incasso was voor de 2 kamers en dit bleek $ 6,44 te zijn. Ik vroeg toen of hij dit cash had, want zo gaf ik aan, laat de incasso dan maar erop staan en geef mij het cash terug. In een laatste poging werd zijn baas gebeld en die gaf schijnbaar een reactie waar hij niet helemaal blij mee was, want toen hij neerlegde gaf hij aan dat ze behulpzamer had geweest als ze van haar luie kont af had gekomen. Hij wikkelde de facturen af en gaf mij inderdaad cashgeld mee. Maar inmiddels waren we wel 20 minuten verder. Volgens mij had degene na mij het zelfde probleem want die stond er ook langer dan de gebruikelijke paar tellen. Onze eerste stop onderweg werd ingesteld in de Tom en dat was een Walmart in de buurt van Naples waar we brood voor de lunch halen. Onze 2e stop werd (na even een tussenstop bij Best Buy) Shark Valley in The Everglades. Hier wilden we de tramtour doen. We zagen onderweg de schade die door Irma was aangericht en ook dat het waterpeil in The Everglades erg hoog stond. Het laatste bleek vooral bij Shark Valley een groot probleem te zijn, want Shark Valley was vanwege het hoge water afgesloten en dat was ook duidelijk te zien.

Shark valley

Everglades NP

Everglades NP2

Ai dit is echt jammer, maar ja tegen de schade van een orkaan kan niemand wat doen. We hebben hier even staan kijken en zijn toen weer in de auto gestapt. Dan maar iets anders zoeken. We zijn gestopt bij het Oasis visitor center en waar hier normaal meerdere alligators zwemmen, zwom er nu maar één (ook onderweg viel het al op dat we ze niet zagen liggen langs de kant in het water). Maar deze ene zwom wel heel dichtbij zodat we hem goed konden zien.

alligator

Vooral Julian vond het helemaal geweldig zo dichtbij. Die van gister was nog op een behoorlijke afstand, maar nu kon je goed de schubben en poten zien. Ook toen ze zwom kon je goed zien dat de poten hiervoor niet gebruikt worden en dat het alleen maar met de beweging van de staart gebeurd. Hier hebben we zeker een half uur gestaan en zijn toen weer naar de auto gelopen.

visitorcenter

visitorcenter2

Volgende stop was Kirby Storter Roadside Park. Hier heb je een aantal picknick plaatsen waar we gebruikt van hebben gemaakt. We hadden gezelschap van wat bedelende kraaien. Natuurlijk geven wij geen eten en zelfs het stukje brood wat we over hadden ging mee terug de auto in.

lunchen

Na de lunch hebben we de boardwalk die hier bij zit gelopen. Je begint in een deel wat niet onder water hoort te staan, maar nu wel het geval is. Vervolgens loop je door een mangrove bos en eindig je op een iets opener stuk. Op het eerste stuk vlogen de kraaien met ons mee in de hoop dat we ons nog gingen bedenken, maar helaas dat deden wij niet.

boardwalk

Aan het begin van de mangrove zagen we 2 slangen zwemmen. Eén wat groter, deze heb ik ook mooi op de foto gekregen, de andere wat kleiner.

slang

Verder zagen we geen wildlife maar wel kregen we een goed beeld van hoe The Everglades is opgebouwd.

mangrove

 

boardwalk2

Terug bij de auto besloten we om richting het hotel te rijden en dan daar wel verder te kijken wat we nog wilden doen. Ineens zie ik in de verte een Bald Eagle en als ik dat zeg, gaat Sjon altijd direct in de rem (natuurlijk wel als dit kan en er geen auto’s achter hem zitten). Dit kon gelukkig en na een stukje achteruit gereden te zijn zagen we het mooie beest in de toppen van de bomen zitten. Oh wat kan ik hier van genieten. Van de natuur, de omgeving en de grote variatie aan wildlife. Na de gebruikelijke foto’s hebben we onze weg vervolgd.

bald eagle

Niet veel later zag ik nog een Bald Eagle, maar deze zat zelfs voor mijn zoomlens te ver. Om 3 uur kwamen we aan bij het hotel in Naples en konden we helaas nog niet inchecken. We zijn maar even op de banken in de lobby gaan zitten en na een half uur kregen we door dat er 2 kamers beschikbaar waren op de begane grond, maar niet naast elkaar. Dit vonden we geen probleem en hebben we de koffers naar de kamers gebracht. We spraken af dat we even een momentje voor onszelf wilden en om half 6 richting Olive Garden wilden rijden. Ik heb wat afleveringen van Friends gekeken, Sjon heeft wat gegamed. Om 5 over half 6 stonden we klaar om naar Olive Garden te rijden. Het eten was wederom erg lekker. Sjon had de Chicken Marsala, Julian de Stuffed Chicken Marsala en Romy en ik de 6 oz Sirloin with Fettuccine Alfredo.

olive garden

Onze borden waren schoon leeg en ook de heerlijke broodjes en salade waren op. Romy en Julian wilden graag nog een dessert en zij gingen voor de Dolcini trio. Ze kozen de smaken Dark Chocolate with Caramel, Amaretto Tiramisu en Limoncello Mouse. Ze waren het er beiden over eens dat ze de Limoncello Mouse het lekkerst vonden en daarna de Amaretto Tiramisu. Ik had ook nog wel trek in een toetje en koos één zo’n dessert namelijk de Strawberry & White Chocolate. Deze smaakte prima. Na het eten zijn we gestopt bij de Walmart en hebben we hier even heerlijk door heen gewandeld. Altijd leuk om ideeën op te doen. Ernaast was een gamestop en ook die winkel werd van binnen bekeken en dat was maar goed ook, want nu hadden Romy en Julian een gratis code voor een Pokémon legend voor het spel Pokémon Sun en Moon die ze in Nederland niet konden krijgen. Hierna zijn we terug naar het hotel gegaan en hebben we elkaar welterusten gewenst.