Het was een gebroken nacht voor mij. Eerst werd ik om even voor 12 uur/6 uur NL tijd wakker (gebruikelijke tijd in Nederland als ik naar mijn werk moet), maar dat vond ik veeel te vroeg dus heb ik me omgedraaid en ben verder gaan slapen.

Toen werd ik om 10 over half 2 wakker omdat Sjon naar het toilet ging. Daarna werd ik om kwart voor 4 wakker en toen was het klaar. Ik ben er toen maar uitgegaan en heb alle spullen van Romy en Julian in één koffer gedaan en de overige koffers opnieuw ingedeeld. Daarna heb ik het verslag geschreven en zijn we onder de douche gedoken. Rond 6 uur kwam er leven uit de andere kamer en om half 7 liepen we richting de ontbijtruimte. Het ontbijt was wat kariger dan we gewend waren, maar toch hebben we alle vier voldoende kunnen eten. Voor vandaag hadden we The deep hole in het Myakka River State Park op de planning staan en uit het verslag van Floridavrienden Rick en Mandy hadden we al gelezen dat hiervoor maar een beperkt aantal vergunningen werden afgegeven en dat je daarom je vroeg moest melden. Om half 8 zaten we daarom in de auto en om kwart voor 8 stonden we voor de ingang van het park.

Ingang Myakka State Park

Het park ging om 8 uur pas open, we waren dus prima op tijd, stonden als eerste voor het hek.

onze auto

Om 8 uur precies ging het hek open en betaalde we onze toegang. We gaven aan dat we graag een vergunning wilden voor The deep hole, maar deze was nog niet open. Er was toch wat schade ontstaan door de orkaan Irma en ze hadden nog geen tijd gehad om het op te ruimen. Dit zou nog zeker een maand duren. Dit is natuurlijk balen, maar wel begrijpelijk. Het meisje bij de ingang bood aan om alle mooie plekken in het park aan te geven op een kaartje en er zo voor ons een leuke dag van te maken. En ach dan moeten we The deep hole op een ander moment doen en moeten we gewoon nog een keer terug naar Florida ? (ook niet verkeerd toch?) Met het kaartje in de auto reden we richting de plek waarvan zij had aangegeven dit als eerste te doen. We reden nog maar even toen Romy zei ik zie een hele groep Turkey Vultures tussen de bomen. En inderdaad ze waren druk bezig met iets (dit iets bleek later een dode alligator te zijn waar ze zich aan verschansten). Julian had aangegeven dat hij deze vakantie wel graag een alligator wilde zien en terwijl we langs de Myakka River reden zagen we een alligatorkop in het water. Deze lag alleen net te ver om even te stoppen. Niet veel later gaf Romy aan dat ze een hertje zag en die konden we wel goed op de foto zetten.

hertje

Weer even verder zagen we er 2 aan de andere kant. Ook deze hebben we natuurlijk op de foto gezet.

hertjes

We schoten hierdoor niet erg op, maar dat vonden we geen van allen erg. We genoten van alles wat we zagen. En wederom niet veel later Romy: “ik zie iets zwarts in de bossen”. Stukje achteruit, ja inderdaad ik zie het ook. Het lijkt wel een zwarte beer. Helaas zat het beest te ver in de bossen waardoor we het niet goed konden definiëren wat het nu werkelijk was. En terwijl we een aantal keer voor en achteruit zijn gereden zagen we meer van deze zwarte beesten. Het bleken wild hogs te zijn.

wild hog

Deze hadden Sjon en ik in al die nog nooit in het wild gezien. Wow zo gaaf dit. En het was nog niet klaar, want vlak voor onze eerste stop zagen we nog een hert lopen.

nog een hertje

Bij het punt Ranch House Road aangekomen zijn we uit de auto gestapt en hebben hier een stuk gewandeld.

ingang van ranch house road

Het was nog lekker vroeg, maar het zonnetje begon al aardig op te warmen. Eerst loop je door een stuk bos en daarna kom je bij weilanden.

wandelen

wandelen2

tijdens de wandeling

Helaas geen herten of ander wildlife gezien tijdens deze wandeling. Wel een hoop gieren, wat erg grappig was, want eerst zagen we er één op een tak, daarnaast zaten er een heleboel op een takkenpartij ernaast. Ik was deze aan het fotograferen, toen Romy zei moet je kijken in die boom, waarop ik aangaf ja die ben ik aan het fotograferen. En terwijl ik naar de plek keek zag ik wat ze bedoelde. Oh je bedoelt die boom. Ernaast stond dus nog een grotere boom met wat meer begroeiing en deze zat echt helemaal vol.

zoek de vogel

Ze zaten daar wat beschutter en daardoor vielen ze wat minder op. Na de wandeling zijn we teruggelopen naar de auto en naar het eindpunt Clay Gully gereden. Onderweg nog wel 2 kleine alligators in het water zien liggen, maar ook weer te ver om het goed te kunnen zien. Het meisje van de ingang had aangegeven dat we daar mogelijk alligators konden zien. Maar helaas, ze waren daar niet. Op de weg terug naar de ingang hebben we ook nog diverse stops gemaakt en de eerste was Birdwalk. Hier hebben we even over het water getuurd en gewoon genoten van de omgeving en het lekkere weer, want het was inmiddels al lekker aan het opwarmen.

birdwalk

Daarna wilden we de Canopy walk doen. Maar eerst hebben we even een stop gemaakt bij een campground om gebruik te maken van de sanitaire faciliteiten. Ik was bij Clay Gully (de naam zegt het al klei) weggegleden, waardoor mijn gympen volledig onder het klei zaten en deze heb ik daar even schoongemaakt. Gelukkig was het bij mijn schoenen gebleven en was ik er verder ongeschonden vanaf gekomen. Bij de Canopy walk zijn we richting de torens gelopen.

wildlife fotografie

 

naar de Canopy walk

Deze 2 torens hebben een mini hangbrug tussen hen in hangen en is wel grappig om even over heen te lopen.

Canopy walk

Canopy walk2

Bij de hoogste toren sta je op 23,20 meter hoogte en heb je een prachtig uitzicht over het Myakka River State Park. Hier hebben we ons even verbaasd over het feit dat je in de verste verte geen gebouwen niets zag staan, ondanks dat het zo dichtbij Sarasota ligt.

20171020 panorama

Terwijl we daar boven op de toren staan en we bezig zijn met het statief (de ruimte bovenop was niet erg groot en was dus even manoeuvreren) biedt een man zijn hulp aan in het Nederlands. Zo grappig om op zo’n kleine toren met alleen maar Nederlanders te staan. Ik had op dat moment het statief net in de juiste positie, dus was de hulp niet nodig, maar wel heel attent.

bovenop de toren

Na dit fantastische uitzicht zijn we terug gelopen naar de auto en zijn naar de brug aan het begin gereden en gelukkig lagen hier inderdaad een aantal alligators op de kant en konden we deze ook goed zien.

alligator

Om kwart over 11 reden we het park weer uit en zijn naar de dichtstbijzijnde Walmart gereden. We hadden nog geen boodschappen gedaan en moesten nog wat halen voor de lunch. Bij de Walmart zat een steak N Shake en Romy en Julian hadden deze keten tijdens hun trip naar Florida afgelopen juli ontdekt en wilden dit graag met ons delen. Dus na de boodschappen zijn we hier naar binnen gelopen en hebben hier heerlijk gegeten, maar ook een super lekkere milkshake gedronken.

stake a shake

Helemaal vol zijn we vervolgens naar de Ellenton Premium Outlets gereden. Ik had vorig jaar Skechers gekocht tijdens de vakantie en deze dusdanig versleten dat ik nu bij een simpele wandeling al een blaar onder mijn voeten krijg. Tijd voor nieuwe dus. En gelukkig ben ik goed geslaagd en ben ik op nieuwe Skechers naar buiten gelopen en heb ik mijn oude daar in de prullenbak achtergelaten. Maar niet alleen ik was goed geslaagd, ook Romy ging met 2 paar nieuwe Skechers (zij had door mijn enthousiasme al eerder een paar gekocht) en ook Julian (ook hij was al in het bezit van een paar, want hij was weer door Romy enthousiast gemaakt) liep met 2 paar naar buiten. Verder hebben we nog wat andere winkels bezocht, maar meer om te kijken wat ze hebben, want het kopen gaan we pas in Orlando doen. Alleen Sjon en Romy hebben nog wat gekocht bij de Nike store. Inmiddels was het rond 5 uur en vonden we het genoeg geweest. Tijd om ons hotel op te zoeken. Hier hebben we op de kamer wat gegeten en zijn Romy en Julian naar hun eigen kamer gegaan. Wij hebben nog wat gezapt op de televisie en vast wat foto’s uitgezocht en zijn toen naar dromenland vertrokken.