Waren we gister naar de Oostkant van Florida geweest, vandaag stond de Westkant op het programma en wel naar Caladesi Island.

 


 

Dit is een klein eiland in de Golf van Mexico, vlakbij Tampa.

We gaan hier vandaag een dagje naar het strand. Nee, niet om te zwemmen en te zonnebaden, maar voor de trouwerij van Petra en Stef. Petra en Stef hadden vanuit Nederland geregeld via een bureau wat gespecialiseerd is in trouwen in het buitenland om op het strand van Caladesi te trouwen. En dat is dus vandaag. We waren vanmorgen al vroeg vertrokken richting Tampa. Bij de boot richting Caladesi moesten bride and groom zich eerst nog omkleden en gereed maken voor het moment. We hadden op de heen weg een boot helemaal voor onszelf naar Caladesi. Het was heerlijk weer en de boottocht geweldig.

Op het eiland aangekomen moesten we via een soort houten loopbrug naar voor ons het mooiste strand van de hele wereld. Het zand was zo mooi wit en het strand zo ontzettend rustig. Caladesi is een onbewoond eiland en uitgeroepen tot nummer 2 strand van Amerika. De bloementoog stond al klaar op het strand en ook de ambtenaar van de burgelijke stand stond al op ons te wachten. Met Romy als hun bruidsmeisje werd de plechtigheid voltrokken.

Na het voltrekken van het huwelijk hebben we taart gegeten (en wat voor taart, dit was echt de lekkerste taart die we ooit gegeten hadden) en champagne  gedronken. Nadat we met de boot terug zijn gebracht (nu hadden we hem niet meer voor onszelf) zijn we terug gereden naar Orlando en hebben daar bij Charleys gegeten. In deze steakhouserestaurant kun je steaks krijgen van verschillende formaten. Mijn vader had de grootste maat genomen, namelijk 50 ounces, dat is omgerekend 1,42 kilo. Hij had deze zover helemaal op dat de serveerster hem een hand gaf en complimenteerde. Dit is namelijk niet gebruikelijk met alle doggiebags die de Amerikanen meenemen naar huis. 


Na het eten hadden we voor het nieuwgebakken bruidspaar een verrassing in petto, namelijk een overnachting in een Disneyhotel. Morgen gaan we 's ochtends rustig aan doen, want we willen morgen in de middag naar Disney om daar de avondparade te bekijken.