De afgelopen weken zijn hectisch geweest. Zeg maar gerust heel hectisch. Zo ben ik op 1 september gestart met een nieuwe baan, waarbij ik 40 uur in de week werk.

Daarnaast ben ik nog bezig met een pedicure opleiding (deze was ik al gestart, maar het thuis zitten is aan mij niet besteed) en heb ik op 16 september mijn eerste examen hiervoor gehaald. Ook wilde het verlof bij mijn nieuwe werkgever voor volgend jaar niet echt rondkomen (we hadden zoals gebruikelijk mei in gedachten, maar dit is nu april geworden) en heb ik hier pas afgelopen week eindelijk (na in eerste instantie veel tegenwerking) akkoord voor gekregen. Omdat we volgend jaar de laatste van de 50 staten willen bezoeken hebben we direct onze wensen naar Harry van American Vacations gemaild en hij kwam met een voorstel waar we geen nee tegen konden zeggen. Ook heb ik op mijn werk maar gelijk geregeld voor volgend jaar sept/okt want dan gaan Romy en Julian trouwen in Florida en daar wil ik natuurlijk wel bij zijn. Maar goed na deze hobbel op mijn werk, gaan we nu weer terug naar komende vakantie. Deze hadden we al geboekt voordat ik uberhaupt wist dat ik deze rollercoaster door had moeten maken. Tsjonge wat is er veel gebeurd zeg. Zoals gebruikelijk zijn we vanmorgen naar Schiphol gereden om het toestel waar mee wij onze vakantie starten te spotten en te zien vertrekken. Door diverse oorzaken was dit er nog niet van gekomen tot vanochtend. Romy en Julian zouden meegaan (want zij zitten aanstaande donderdag ook in het toestel), maar door griep eerst bij Julian en nu bij Romy hebben zij afgehaakt. Ze moeten per slot van rekening donderdag wel opgeknapt zijn. Dus zo kwam het dat Sjon en ik vanmorgen om kwart over 7 in de auto zaten op weg naar Schiphol. We hadden gister al gelezen op de diverse nieuwssites dat er topdrukte verwacht werd in verband met de herfstvakantie en dat klopte. We stonden op de parallelweg naast de A4 al in de rij met auto's naar Schiphol.

file bij Schiphol

Gelukkig waren de meeste auto's voor het afzetten van mensen bij de vertrekhallen, terwijl wij gewoon de parkeergarage ingingen. Om kwart voor 8 waren we bij het panoramadek en ondanks dat het bord erboven aangaf dat deze om 7 uur geopend zou zijn tot eind oktober was deze nu nog niet toegangelijk. We begrepen dat dit was omdat het nog zo donker is 's morgens.

wachten tot we het panoramadek opmogen

Gelukkig ging het na een paar minuten open en konden we naar de E gate lopen. We hadden in de diverse app's gezien dat ons toestel van E1 zou vertrekken en die konden we net niet zien vanaf het panoramadek. Natuurlijk hadden we het toestel nummer opgezocht en bleek dat het toestel aan gate E6 stond.

op het panoramadek

ons toestel aan de gate

ons toestel aan de gate2

Nadat we onszelf met het toestel op de foto hadden gezet, hebben we gewacht op de pushback.

zonsopgang op Schiphol

Genietend van het opkomende zonnetje volgde deze niet veel later.

push back

push back2

en los

De vliegtuigen vertrokken van de Aalsmeerbaan, dus niet erg lang taxiën.

op weg naar de startbaan

op weg naar de startbaan2

pole position

Flightradar 1

Er stonden niet veel toestellen in de rij, waardoor "ons" toestel snel vaart maakte en met de opkomende zon opsteeg. Hierdoor zag je heel mooi de nevel aan de vleugels.

los van de grond

los van de grond2

nog een laatste blik

Toen het toestel uit het zicht was zijn we naar beneden gelopen en wilden we bij Starbucks een beker koffie halen. De Starbucks waar wij normaal naartoe gaan was vanwege een verbouwing gesloten en moesten we dus naar degene midden in de hal. Hier stond een kleine rij, maar dit mocht geen naam hebben.

koffie

koffie2

Na mij werd de rij sneller langer, we waren er dus op het juiste moment. In deze jaargetijde is de Pumpkin Spice Latte verkrijgbaar en dit is dan ook de koffie die we gekozen hadden. Nadat we de koffie op hadden zijn we naar huis gegaan. Hier zijn we verder gegaan met de voorbereidingen voor ons vertrek van komende donderdag. 

Flightradar 2 Flightradar 3