Omdat het vanavond laat gaat worden en we alleen nog een mall op de planning hebben staan, besloten we om het vanochtend rustig aan te doen. ’s Morgens hebben we eerst bij de receptie geregeld dat we zaterdag langer in onze kamer konden blijven.

Nu kunnen we vanaf het hotel direct naar het vliegveld en hoeven we niet nog wat te zoeken om ons te vermaken terwijl we gereed zijn om te vertrekken. Vandaag wilden we laat in de ochtend naar de Greenspoint Mall, daar lunchen en van daaruit met de bus naar het centrum van Houston voor de wedstrijd. Om half 12 zijn we in de auto gestapt en richting deze mall gereden. Daar aangekomen twijfelde we eerst of we wel op de juiste plek uitgekomen waren, want aan de buitenkant kon je niet zien of het een mall was en het zag er uit als een gebouw wat gesloopt gaat worden. Op sommige plekken stonden namelijk veiligheidshekken. Toch zagen we wat auto’s geparkeerd staan en mensen in en uit lopen. Omdat ik niet afga op uiterlijkheden, gingen we toch naar binnen. We stapten schijnbaar op het leukste punt binnen, want onze eerste aanblik was erg leuk.

Greenspoint Mall

Maar voor de rest….

Greenspoint Mall 2

Ook hier waren van de hele mall, maar een paar winkels open en precies na een half uur stonden we weer buiten. Het gevoel over deze omgeving is er niet beter op geworden en we besloten om de auto niet hier te zetten en de bus naar het stadion te pakken. We besloten om onderweg bij de Walmart brood te halen, terug te gaan naar het hotel en dan met de auto naar de stad te rijden. In de kamer hebben we eerst geluncht en daarna nog even rustig aan gedaan op de kamer. Rond 4 uur zijn we richting het stadion gereden, konden onze auto op loopafstand parkeren.

Onderweg naar Minute Maid Park

Downtown Houstopn

Na onze ervaring in Chicago bij een avondwedstrijd in de volle zon, hadden we ons nu helemaal met zonnebrand behandeld zodat we niet konden verbranden, want het was nog steeds erg warm. Bij de ingang moesten we nog even wachten tot de hekken open gingen.

wachten tot het stadion opengaat

Bij binnenkomst kregen de eerste 10.000 toeschouwers een t-shirt. Wij noemen het een lokale derby, hier noemen ze het een lonestar wedstrijd (Texas is de lonestar staat). Wij behoorden tot de eerste 10.000 bezoekers en kregen dus ook een t-shirt.

tshirt

We zijn er

Als eerste hebben we lekker door het stadion gelopen.

In het stadion

Ik vind het alleen zo jammer dat het eten en drinken in zo’n stadion altijd belachelijk duur is. Maar je houdt daar rekening mee en nadat we wat gegeten hadden hebben we onze plaatsen opgezocht. Het insmeren was voor niets geweest, want het dak was dicht. Hierdoor was het gelukkig ook niet zo heel warm in het stadion. We zaten lekker dichtbij het veld en konden alles goed zien.

vlakbij het veld

warmlopen voor de wedstrijd

Sjon was eigenlijk voor de Texas Rangers omdat hier een Nederlander speelt, Jurickson Profar.

Jurickson Profar

De wedstrijd duurde gewoon de gebruikelijke 9 innings, maar de 6e inning duurde erg lang. De Astro’s hebben in deze inning 9 punten weten te scoren en bijna alle slagmannen zijn in deze inning 2 keer aan slag geweest.

wedstrijd is bezig

wedstrijd is bezig 2

Het was een gezellige sfeer en de fans van de Astro’s maakten er echt een feestje van. De wedstrijd werd met vuurwerk en een eindstand van 13-2 afgesloten.

Astro's hebben gewonnen

Astro's hebben gewonnen 2

De auto hadden we snel teruggevonden en waar we in Baltimore heel lang er over gedaan hadden om de stad uit te komen, waren we hier zo op de snelweg. Een half uur nadat we het stadion hadden verlaten waren we al weer op onze kamer. Sjon heeft nog even de wedstrijd van de Yankees, welke live werd uitgezonden, gekeken en ik heb wat op mijn mobiel gerommeld. Morgen hebben we de Premium Outlets en/of een andere mall op de agenda staan. Wat en hoe het wordt zien we morgen wel.

Eén reactie

  • Wat staat er veel winkels in Malls leeg valt ons op in jullie reisververslag dit in vergelijking met Florida. Wat gaaf dat jullie zo dicht bij het veld konden zitten wel een garantie voor mooie (sport)foto's en wat een supercool t-shirt !!!

    Gewijzigd op vrijdag, 16 juni 2017 22:12 door Pieter en Petra.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.