Om half 10 reden we weg bij ons hotel in Dallas en aangezien er een Walmart aan de andere kant van de weg zat hebben we daar eerst direct een stop gemaakt. Ik ben even snel naar binnen gelopen voor brood en terwijl ik dit aan het doen was kreeg Sjon een bezoekje bij zijn auto.

Nieuwsgierige bezoeker

Jammer genoeg was dit bezoek al weer vertrokken toen ik aankwam anders had ik wel even gedag willen zeggen. We hadden voor vandaag het Huntsville State Park op de planning staan en dit hadden we ook ingesteld in Here (de navigatie op mijn telefoon, Sjon was er inmiddels achter gekomen dat niet de omvormer van van de week stuk was, maar dat er een zekering gesprongen was en de Tom nu eenmaal in de auto geladen moet worden). Onderweg zag het weer er erg dreigend uit en ook kregen we diverse keren kleine buitjes over ons heen. Op een gegeven moment zagen we dat er nu zelfs ook diverse wegen helemaal blank stonden en we wisten niet of het kwam door de hoeveelheid regen die hier eerder gevallen was of dat dit net gebeurd was.

wederom veel water

Hiernaast loopt nog een paralelbaan, welke dus helemaal onder water staat.

We besloten om voor ons alternatief te gaan, namelijk de Outlets in Conroe. Snel het adres aangepast in mijn mobiel en verder gaan met de rit. Het park wat we in gedachten hadden kwam eerder en dat was vanaf dat moment nog een uur rijden. De Outlets nog anderhalf uur. Inmiddels begon de lucht lichter te worden en open te trekken. Ik wilde toch wel graag naar het park, maar waren een beetje bang voor de paden daar. We besloten om toch naar het park te rijden en dan bij de ingang te vragen hoe de paden erbij lagen.

Huntsville State Park

Het antwoord was duidelijk, alle paden waren droog en prima te bewandelen. Een paar paden waren afgesloten wegens aanpassingen, maar niet de trail die wij in gedachten hadden. Wij wilden graag de Prairie Branch Trail lopen. Na het betalen van de fee reden we het park binnen en zagen een bord dat we moesten oppassen voor Aligators. We hadden van de week al gehoord dat de tot een paar jaar terug bedreigde gator zich inmiddels dusdanig hersteld heeft dat ze tot in het zuiden van Arkansas al gespot zijn en dus ook in Texas. Omdat het inmiddels half 1 was besloten we om eerst te lunchen en daarna te wandelen. Wel was de luchtvochtigheid erg hoog en daardoor loopt het water al van je af zonder dat je wat doet zeg maar. Maar we hadden een leuk tafeltje aan het meer “Lake Raven”. Hier hadden we nog een beetje wind, waardoor het minder heet aanvoelde. Terwijl ik mijn broodje aan het smeren ben zit Sjon over het meer te kijken. Ik vraag voor de grap aan hem: “Wat zie je? Zit er een gator achter me?” En laat dit nou inderdaad zo zijn.

gator

Natuurlijk moesten we dit ook even vastleggen en daarna zijn we verder gegaan met onze lunch.

lunch

Nadat we de lunchspullen weer in de auto hadden gebracht hebben we een klein stukje langs het water gelopen om te kijken of we de gator nog zagen, maar helaas deze liet zich niet meer zien. We hebben het begin van de trail opgezocht en nadat we onze flessen water gevuld hadden zijn we gaan lopen.

Prairie Branch Trail

Het was geen moeilijke trail als in hoogteverschil of rotsen, maar op sommige plekken was het zand en dat liep zwaar. Ook de hoge luchtvochtigheid maakte dat het een zware wandeling was.

Prairie Branch Trail 2

Prairie Branch Trail 3

Prairie Branch Trail 4

Prairie Branch Trail 5

panorama

Lake Raven

Na ruim een uur waren we weer terug bij de auto. Op de parkeerplaats werd onze aandacht nog even getrokken door een eekhoorn en een cardinal. Deze wilden wel graag even op de foto en wij geven natuurlijk graag gehoor aan dergelijke verzoeken.

eekhoorntje

Cardinal

Omdat het nog redelijk vroeg was besloten we om ook nog een stop te maken bij de Outlets en gelukkig hebben we toch het park gedaan. Want van de 95 winkelruimtes, waren en nog maar 16 open. De rest was allemaal leeg en verlaten. We hebben één winkel bezocht en laat ik daar nou ook nog wat hebben gekocht. Hierna hebben we ons hotel opgezocht en al onze spullen naar de kamer gebracht. De hele reis lieten we bepaalde dingen in de auto achter die we niet op de kamer nodig hadden zoals onze wandelschoenen en regenjassen, maar nu hebben we dus de hele auto leeggehaald.

volle bepakking

De kamer is lekker ruim en goed te doen voor de komende laatste 4 nachten.

verblijf

pool

Inmiddels werd het tijd om iets te eten en we hadden allebei wel trek in een burger van Five Guys. Deze zat gelukkig verderop in de straat (lees 12 minuten en 5,7 kilometer verderop) en zijn we hier met de auto naar toe gereden. De burger smaakte weer zoals we dat gewend zijn van de vijf jongens en na het halen van een refill zijn we naar Target gelopen. Hier kunnen wij net als bij de Walmart heerlijk doorheen struinen en vooral veel kijken. Daarna zijn we weer terug gegaan naar ons hotel. Hier hebben we de film Sully (de verfilming van de landing van US Airways in de Hudson River bij New York) gekeken. Morgen geen natuur, maar gaan we naar een mall en ’s avonds gaan we naar een honkbalwedstrijd tussen de Texas Rangers (Dallas) en de Houston Astro’s (de lokale derby).

bord

 

Onderweg kom je dit soort borden tegen. We zijn dus vast gewaarschuwd.

2 reacties

  • Wist niet dat Texas ook zulke mooie StateParks heeft echt mooi !!

    Het hotel ziet er ook prima uit en zo te zien plek genoeg in/bij de pool. Five Guys.... ik zeg niets.. :-*

    Leuke foto van de waarschuwing voor Hurricane Season het schijnt overigens een heftig seizoen te worden....

    Gewijzigd op vrijdag, 16 juni 2017 22:07 door Pieter en Petra.
  • Dat is een prima hotel voor de laatste dagen! Leuk wildlife mooie natuur wat kun je nog meer wensen!!

    Gewijzigd op zaterdag, 17 juni 2017 08:17 door Rick.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.