Vanmorgen zaten we vroeg in de auto om richting Titusville te rijden. vandaag was de hele dag gereserveerd voor het Kennedy Space Center van NASA.

 

 

 

 

Tijdens een bezoek aan het Kennedy Space Center kun je een tour doen, waarbij je eerst naar een oude  lanceerplatform gaat en vanuit een uitkijkpunt de platformen 39-A en 39-B kunt zien. Op 29 oktober staat er een lancering gepland vanaf platform 39-B. Deze shuttle staat al klaar.

Met deze shuttle gaat John Glenn mee.

John Glenn
John Glenn (18 juli 1921) vloog aan boord van de Mercury MA-6 als derde Amerikaan in de ruimte en als eerste Amerikaan in een baan om de aarde.

Op 2 april 1959 werd hij samen met zes andere testpiloten door NASA geselecteerd voor de Mercury Seven, de ruimtevaarders die de eerste Amerikaanse bemande ruimtevluchten zouden gaan uitvoeren in het kader van het Mercuryprogramma. Glenn werd voor het eerst gelanceerd op 20 februari 1962 aan boord van de Mercury MA-6 (Friendship 7). Het is een hardnekkig misverstand dat John Glenn door deze vlucht de eerste Amerikaan in de ruimte werd. Hij was de eerste Amerikaan in een baan om de aarde, maar vóór hem hadden de Amerikanen Alan Shepard en Virgil Grissom elk al in de ruimte gevlogen, niet in een baan om de aarde, maar in een korte ballistische vlucht. Glenn landde in de Atlantische Oceaan na 3 maal om de aarde te zijn gevlogen met een snelheid van 28.000 km per uur, op een hoogte van 159 tot 265 km boven het aardoppervlak. Glenn bleef voor NASA werken tot 1964.

Glenn werd voor de tweede keer gelanceerd op 29 oktober 1998 aan boord van de Space Shuttle Discovery. Met de leeftijd van 77 jaar werd hij de oudste persoon die ooit in de ruimte heeft gevlogen.

Hierna gaat de tour naar een grote hal waar een echte apollo hangt en je door de geschiedenis van de ruimtevaart wandelt.

 

Romy in KSC

 

 

Na dit stukje geschiedenis brengt de tour je naar de toekomst, namelijk het laboratorium van het ISS (International Space Station). Dit is een wereld in de ruimte die ze aan het bouwen zijn. Deze bouw gaat tot 2010 in ieder geval duren.