Om kwart over 9 waren we klaar om te vertrekken en het park wat we uitgezocht hadden was lekker dichtbij. We waren al in het park toen we er achter kwamen dat we de batterij van de fotocamera nog in de kamer hadden laten liggen.

Omdat het gelukkig dichtbij was konden we nog even terug naar het hotel. We zijn precies 10 minuten weggeweest en toen was onze kamer al gedaan. Zo die zijn vlug hier. We hebben het wel eens meegemaakt dat we een hele ochtend en begin van de middag weggeweest zijn en dat de kamer bij terugkomst nog niet gedaan is. We wilden graag het Mossy Bluff National Nature Trail lopen.

Mossy Bluff National Nature Trail 1

Deze trail ligt aan het Greers Ferry Lake. Uiteindelijk konden we om half 10 starten met wandelen. We waren duidelijk de eerste die vandaag de trail gingen lopen, want op sommige plekken zag je de spinnenwebben nog over het pad heen. Dat is het voordeel van een zonnetje wat deze spinnenwebben zichtbaar maken.

Mossy Bluff National Nature Trail 2

Mossy Bluff National Nature Trail 3

Mossy Bluff National Nature Trail 4

Het eindpunt van de loop is het uitzicht over de Greers Ferry Lake Dam.

Greers Ferry Lake Dam

Hierdoor kon je ook zien dat we ondertussen aardig wat hadden geklommen, want ons vertrekpunt lag op gelijke hoogte met de weg over de dam.

Mossy Bluff National Nature Trail 5

Om half 12 waren we weer terug in ons hotel en hebben de lunch op de kamer genuttigd. Hierna zijn we via een stop bij de Walmart naar Greers Ferry gereden. We hadden tussen 2 en 3 afgesproken en om even over 2 waren we op de plaats van bestemming aangekomen. We werden ontzettend hartelijk begroet en gingen gezellig kletsen in een soort serre. Deze serre had een mooi uitzicht (tussen de bomen door) op het meer. We zagen de eekhoorntjes door de tuin lopen en ’s avonds komen er ook zelfs herten door de tuin lopen. Natuurlijk gaat de tijd veel te snel als je gezellig zit te kletsen en voor we het wisten was het tijd om te eten. We waren voor een heus “southern” diner uitgenodigd en ik kan je zeggen dit smaakte fantastisch. Zowel Sjon als ik hebben een extra keer opgeschept. Na het eten, hebben we een klein stukje met de boot over het Greers Ferry Lake gevaren. Het is mogelijk om tot aan de dam te varen (met de auto hadden we er ruim 40 minuten over gereden van het hotel naar het huis van deze kennissen), maar we lieten het bij een klein stukje om het niet te laat te maken. Teruggekomen bij het huis hebben we nog een kop koffie met een overheerlijk dessert gegeten en zaten we in spanning te wachten of de hertjes zich lieten zien. Maar helaas was het nog te druk op het water en kwamen ze niet. Wel zag ik op een gegeven moment vuurvliegjes in het schemerlicht en ook dat is een fantastisch gezicht. Toen het te donker was om de herten te kunnen spotten zijn we weer richting ons hotel gereden. Omdat het al donker was, moesten we natuurlijk extra voorzichtig zijn om geen wildlife aan te rijden. We waren nog maar net Greers Ferry uit of we moesten al in houden voor een overstekend hert. Gelukkig bleef het hierbij en hebben we geen herten, beren of ander wildlife op de weg gezien. Om 10 uur waren we veilig en wel in ons hotel aangekomen. Morgen gaan we Heber Springs al weer achter ons laten, maar jongens jongens wat is het hier geweldig. Ons beeld van Arkansas was na ons bezoek in 2005 erg negatief gekleurd, maar nu weten we het zeker, we gaan Arkansas nog een keer met een bezoek vereren als we in de buurt zijn.

2 reacties

  • Heerlijk om zo vroeg op de dag al een trail te lopen met genoeg mooie foto-momenten. Leuk dat jullie weer een mooi/goed beeld van Arkansas hebben !

    Gewijzigd op maandag, 12 juni 2017 22:52 door Pieter en Petra.
  • het is wel weer allemaal mooi wat ik lees prachtig en sorry heel druk gehad en Kiara zit steeds te pesten als ik achter de pc zit groetjes Papa & Mama :zzz :zzz :D ps waar had je die ook weer ontmoet

    Gewijzigd op donderdag, 15 juni 2017 10:55 door Hilly.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.