Omdat we voor vandaag nog niet echt plannen hadden, zijn we rustig opgestart. Om kwart over 10 zijn we naar de Walmart gereden, maar hier hadden ze geen vers brood. Gelukkig lag hier naast nog een supermarkt en daar konden we wel vers brood halen.

Daarna zijn we naar het Lakeside Forest Wilderness Area gereden. Dit park zat we op 3 minuten rijden van ons hotel.

ingang

Hier hebben we de auto geparkeerd, een foto van het trailsysteem gemaakt (altijd handig als je niet een papieren variant hebt) en op pad gegaan.

trails

We wilden graag de rode route lopen, maar vanwege het tijdstip hebben we de route in 2 delen geknipt. Eerst zijn we via de gele route naar de homestead gelopen.

Lakeside Forest Wilderness Area

Dit stelde niet zo heel veel voor. Daarna hebben we de 338 treden van de blauwe route naar beneden gelopen.

Stairs blauwe route

Aansluitend een stukje paars, gevolgd door een stuk van de rode route. Eerst hebben we het stuk gelopen tot aan de grot en daarna terug naar de parkeerplaats.

Lakeside Forest Wilderness Area 2

Lakeside Forest Wilderness Area 3

Lakeside Forest Wilderness Area 4

wij in het LFWA

wij in het LFWA2

Terwijl we bij de waterval stonden kwam er een gezin aan en zij waren op zoek naar een grot. Helaas konden ze deze niet vinden en zijn gelijk met ons opgelopen naar de parkeerplaats. Op een gegeven moment raakten we gezellig aan de praat en hebben het onder andere gehad over de schoolverschillen tussen Amerika en Nederland. Maar ook over vakantiedagen en vakanties. Zij waren hier ook voor een vakantie, want oorspronkelijk komen zij uit Michigan. Na gedag gezegd te hebben, zijn zij met de auto vertrokken en hebben wij een broodje gegeten op de mooi aangelegde picknickplaats. Na het eten hebben we de rest van de rode route gelopen.

Lakeside Forest Wilderness Area 5

Het is een super mooi park met een hoop highlights. Dat bleek ook wel, want het was erg druk bezocht. Weer teruggekomen bij de auto besloten we om niet meer naar de Tanger Outlets te gaan, maar zijn we naar het hotel gegaan. Als countryliefhebber hebben we ’s avonds de CMT Music Awards gekeken. Morgen gaan we Missouri al weer verlaten en zetten we koers richting Arkansas.

2 reacties

  • Weer een topdag fraaie wandeling vakantie hmmmm
    Veel plezier morgen!!

    Gewijzigd op vrijdag, 09 juni 2017 08:16 door Rick.
  • Met een zonnetje erbij zijn de foto's altijd een stuk mooier :roll: en is het veel leuker wandelen in een StatePark.

    Gewijzigd op vrijdag, 09 juni 2017 11:32 door Pieter en Petra.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.