Vanmorgen waren we lekker op tijd wakker en na het ontbijt zijn we rond 8 uur op pad gegaan. De rit naar Dogwood Canyon Nature Park zou ongeveer 45 minuten duren. Het was omdat het nog vroeg was niet al te druk onderweg.

Dogwood Canyon

Bij de ingang van Dogwood Canyon zagen we dat het gesloten was en een ranger kwam naar ons toe gelopen. Hij verontschuldigde zich dat het gesloten was en dat dit kwam door de wateroverlast van 3 weken ervoor. Er is toen in 3 dagen tijd bijna 40 centimeter water gevallen.

Onderstaande foto's heb ik naar aanleiding van het verhaal van de ranger gezocht op internet.

 

Flooding

flooding 2

flooding 3

Alles in het park zat nog onder de modder en het zou zeker tot de herfst duren voordat het park weer open zou gaan. Ook vertelde de ranger dat er vanuit het park 4 auto’s door het water waren meegesleurd naar het meer. Van deze 4 auto’s zijn er nog steeds 2 niet gevonden. Door dit noodweer zijn er ook doden gevallen. Omdat we geen alternatief bedacht hadden zijn we doorgereden in de hoop iets tegen te komen. Op een gegeven moment keek ik even op de navigatie op mijn telefoon en zag dat we ondertussen wel erg ver van ons hotel af waren gedwaald. We waren zelfs ongezien in een andere staat, namelijk Arkansas, beland.

Arkansas

 

missouri

klein dorpje

Ik heb het adres van ons hotel maar weer ingevoerd. We moesten afslaan en dat bleek niet een dirt road, maar een Dirt Road (met hoofdletters) te zijn. Helaas was er na ongeveer een halve mile de weg afgesloten en konden we een groot deel achteruit terug. De kuilen die waren ontstaan door de overstroming waren behoorlijk diep, maar we bereikten het asfalt weer. Hierna hebben we gelukkig geen dirt roads meer gezien. Ook nu zagen we weer 2 honden oversteken. Met in ons achterhoofd het verhaal over New Orleans waar na orkaan Katrina er veel honden onbedoeld waren achtergelaten door hun baasjes en nu verwilderd zijn en voor problemen zorgen in deze omgeving, dachten we dat dit door de overstroming hier misschien ook wel het geval zou zijn. Het is in ieder geval apart om 2 dagen achter elkaar honden tegen te komen in gebieden waar je ze niet verwacht. Vlak bij Branson zagen we een bord van een State Park en besloten om daar te kijken.

Table Rock State Park

Deze was gelukkig wel open en ook de hikingtrails waren te doen. Eén had wel wat last van water, maar dat was niet degene die we wilden doen. Met een kaart op zak zijn we naar het begin van de trail gereden.

table rock state park red loop

Na anderhalf uur en bijna 6 kilometer wandelen zijn we weer eerst naar een dam gereden en ook hier konden we nog de ellende van de overstroming zien.

Onderstaande foto's zijn door ons zelf genomen.

 

gevolgen overstroming

gevolgen overstroming 2

gevolgen overstroming 3

gevolgen overstroming 4

Hierna zijn we naar het begin van de park gereden. Hier hadden ze een paar picknicktafels staan en we hadden wel wat honger gekregen. Na de lunch zijn we teruggereden naar Branson. Hier hebben we nog wat winkels bezocht, zoals Books a Million, Michaels en Walmart. De rest van de tijd hebben we op onze kamer doorgebracht. Voor morgen hebben we nog geen plannen. Dus dat zien we morgen wel.

4 reacties

  • Jammer dat Dogwood Canyon gesloten was. Die kan vast op de to do list voor een volgende vakantie :lol: Verder hebben jullie er verder een mooie dag van gemaakt.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op woensdag, 07 juni 2017 08:14 door Ronald.
  • Wat een water zeg er is heel wat gevallen en dat is niet zomaar weg!
    Gelukkig hebben jullie nog een park gevonden wat wel toegankelijk was!

    Gewijzigd op woensdag, 07 juni 2017 08:40 door Renee.
  • Wel balen dat een aantal Stateparks zijn gesloten ivm wateroverlast maar gelukkig konden jullie toch nog een mooie natuurwandeling maken. En een wandeling door de/een Walmart is ook altijd leuk :roll:

    Gewijzigd op woensdag, 07 juni 2017 21:07 door Pieter en Petra.
  • Wat een mooie reis weer ! Net weer helemaal bijgelezen...
    We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van cruise rond Engeland hadden heerlijk weer wel getroffen want nu lijkt het wel herfst! Geniet verder van jullie trip.

    Gewijzigd op vrijdag, 09 juni 2017 10:06 door Ina Snoeij.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.