Omdat we graag op tijd weg wilden hadden we de voor de zekerheid de wekker gezet. Achteraf was dit niet nodig, want vlak voordat de wekker ging waren we wakker. Na het ontbijt hadden we alle spullen weer in de koffers gedaan en naar de auto gebracht.

Terwijl ik voor ons nog een beker koffie voor onderweg ging halen begon het weer heel hard te regenen. Zo hard dat we even onder het afdakje bleven wachten. Hier stond een man uit Fort Myers in Florida en zo hadden we een gezellig praatje over Florida. Op het moment dat het even iets minder werd zijn we in de auto gestapt en op weg gegaan. Normaliter zouden we bij de Walmart bij ons hotel nog even brood gaan halen, maar ik weet zeker dat ik in die 2 seconden door de regen weer tot op het bot nat had geworden, dus besloten we onderweg te proberen of we nog een Walmart tegen zouden komen. Kansas bestaat grotendeels uit Country Roads en in dat gedeelte waar wij zaten waren geen Interstates. Maar na een half uur kwamen we een Walmart tegen en het was op dat moment even droog. Helaas begon het daarna weer te regenen en dit heeft tot aan de grens van Missouri geduurd.

missouri

We hadden voor onderweg een stukje geschiedenis op de planning staan en op het moment dat we op de plaats van bestemming kwamen was het droog en begon zelfs het zonnetje te schijnen.

wilsons creek national battlefield toegang

Nadat we bij Wilson’s Creek National Battlefield een toegangsbewijs hadden gehaald, hebben we eerst een film over de battle gezien en daarna hebben we de autotour met verschillende stops gedaan.

hertje

Bij 2 van deze stops hebben we een klein stukje gewandeld.

battlefield

wilsons creek national battlefield

Rays house

rays springhouse

De battle bij Wilson’s Creek was de eerste battle waarbij een generaal uit de Civil War de dood vond. De overheid wilde graag dat Missouri zich bij de noordelijke staten vervoegde en vroegen Missouri om 4 troepen met soldaten aan te leveren. De meeste inwoners van Missouri waren onpartijdig, maar een aantal waren voor de zuidelijke staten. Hierdoor ontstond er verdeeldheid bij de inwoners van Missouri. In plaats van tegemoet te komen aan het verzoek van president Lincoln riep gouverneur Jackson zelf mensen op om een leger te vormen. Hierop werd generaal Capt. Nathaniel Lyon vanuit het noorden naar Missouri gehaald en zo werd er bij Wilson’s Creek op 10 augustus 1861 gevochten. Generaal Lyon kwam bij deze slag om het leven en na 5 uur vechten werd deze battle door overgave van de noordelijken gewonnen door de sympathisanten van de zuidelijke staten.

graf Lyon

Echter de zuidelijken konden door het verlies aan manschappen tijdens dit gevecht de noordelijken niet achtervolgen en hierdoor kreeg president Lincoln toch zijn zin en werd Missouri een noordelijke staat tegen de slavenij. Om half 4 besloten we dat het wel genoeg was en zijn we naar ons hotel voor de komende 4 dagen gereden. Omdat we inmiddels (mede door de regen van gister) bijna door ons schone goed heen waren hebben we hier gebruik gemaakt van de guest laundry en hebben alles weer schoon. Tussendoor hebben we bij Papa John’s een pizza gehaald (we kregen hier nog een leuke korting omdat ik een foto liet zien van Julian die ook bij Papa John’s in Nederland werkt) en deze op de kamer opgegeten. Morgen gaan we, als het weer het toelaat, door de omgeving toeren en willen we in ieder geval naar Mansfield, de laatste woonplaats van Laura Ingalls, waarmee wij alle plekken uit het leven van de schrijfster van het kleine huis op de prairie hebben bezocht.

 

Misschien leuk om te zien. Op Hawaii na hebben we nu alle staten bezocht en is de kaart roze geworden.

landkaart

Eén reactie

  • Lijkt me heerlijk om over die country-roads te 'cruisen' af en toe een fotostop of iets drinken geweldig ! En die pizza van Papa John's is echt killing !!!

    Gewijzigd op maandag, 05 juni 2017 13:59 door Pieter en Petra.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.