Lagen we gisteravond in bed nog even televisie te kijken, viel ineens al het stroom uit. Dan is het ineens erg donker en stil in zo’n hotel. Gelukkig duurde het niet lang. Vanmorgen waren we iets later dan gebruikelijk wakker, maar we hoefden ook niet vroeg op te staan.

Na het schrijven van het verslag en ons ontbijt zijn we naar het Ralph Mitchell Zoo gereden. Dit is een gratis dierentuin in het Riverside Park in het centrum van Independence.

Toegang is gratis

In het Ralph Mitchell Zoo is in 1952 miss Able geboren. Miss Able is een rhesus aapje en zij is op 28 mei 1959 samen met miss Baker (een squirrel aapje) vanaf Cape Canaveral gelanceerd tot een hoogte van 480 kilometer en na 16 minuten in space (waarvan 9 minuten gewichtsloos) zijn ze weer veilig in de Atlantische oceaan geland. Helaas is miss Able op 1 juni tijdens een operatie (omdat één van de electroden was gaan ontsteken) overleden. Miss Baker is in 1984 aan ouderdom overleden en ligt begraven in Huntsville Alabama bij het U.S. Space & Rocket Center waar wij in de voorjaar van 2015 zijn geweest. Miss Able is in Washington. Maar goed, deze kleinschalige dierentuin is dus hierdoor bekend geworden en het was een leuk opgezette dierentuin.

verblijf rhesus aapjes

verblijf rhesus aapjes 2

mama en baby

vosje

Muntjac

meeko

meeko 2

Syrian Brown Bear

ralph mitchell zoo

Rond half 1 hebben we deze dierentuin verlaten en zijn we richting het Elk City State Park gereden. Hier waren verschillende trails die gelopen konden worden en dat leek ons wel leuk. Vlakbij het park was de weg afgesloten. Okay, even doorrijden en hopen dat onze navigatie een andere route aan gaat geven. Maar ook nu weer was de weg afgesloten. We zagen wel dat een groot deel van het gebied onder water stond, dus we begonnen al te vermoeden dat dit de reden was van de afsluiting. Na een half uur geprobeerd te hebben dit park in te komen zijn we naar het hotel gereden en hebben hier naast het eten van een broodje gezocht op internet. En inderdaad vanwege flooding was een groot deel van het park gesloten. Hmmm dan maar naar iets anders in de buurt zoeken. Dit werd het Montgomery State Lake en Park.

Montgomery State Lake en Park

Hier aangekomen bleek dit vooral voor de fervente visser een gewillige plek, want er waren veel parkeerplaatsen aan het water, maar geen wandelpaden. Na ook hier een half uur in de rondte gereden te hebben zijn we weer terug gegaan naar het Ralph Mitchell Zoo en Riverside Park. We hadden van het park nog niet alles gezien en in de dierentuin waren sommige dieren dusdanig goed verstopt dat we hier nog een keer een kijkje wilde nemen. We zagen dat we nog een heel stuk gemist hadden van de dieren, zo hadden ze ook Elk (een soort hert), bisons en lama’s.

bison

Terwijl we bij de bisons aan het kijken waren werd het ineens erg donker en begon het te donderen. Niet lang daarna begon het te spetten en dit ging al snel over in heel hard regenen. We hadden op dat moment niet echt een plek om te schuilen, maar daar waar we stonden bleven we ook niet droog.

Syrian Brown Bear 2

regen

regen 2

Nat tot op het laatste draadje aan onze lichaam kwamen we aan bij een overdekte picknicktafel in de dierentuin. Hier hebben we even gewacht tot het genoeg droog was om door te lopen naar de auto. Het regende zo hard, dat er gewoon een modderstroom door het park liep. Gelukkig na een kwartier werd het iets minder en konden we doorlopen naar de auto. In het hotel hebben we onze natte kleren uitgedaan en hebben een warme douche genomen. De rest van de middag hebben we rustig aan gedaan en het nieuws gevolgd in verband met de aanslagen in Londen. Morgen gaan we wederom een staatswissel doen en gaan we Kansas verlaten. Onze volgende bestemming is Branson in Missouri (staat nummer 49 en de laatste nieuwe staat van deze vakantie).

Eén reactie

  • Ralph Mitchell Zoo heeft leuke photo-opportunities. Wel jammer dat Elk City State Park gesloten was maar gelukkig konden jullie nog wel een leuke wandeling maken in het Montgomery State Lake en Park. En die plensbui zie dat gewoon als een bonus :D

    Gewijzigd op maandag, 05 juni 2017 13:41 door Pieter en Petra.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.