Deze dag gaan we doen waar het in 1997 allemaal om begonnen is. Namelijk
  een paar dagen Euro Disney wat uitgegroeid is tot 3 weken vakantie in
 Amerika ter gelegenheid van het 30-jarig huwelijk van mijn ouders. Zij hebben
 ons deze reis aangeboden en onze verslaving aan Amerika hiermee opgestart.

 

 

Vanmorgen zijn we na het ontbijt in de auto gestapt om naar Disney te gaan. Vanaf de parkeerplaats wordt je met een trolleybus naar de monorail gebracht. Met de monorail wordt je door het gebied van Disney naar de ingang van the Magic Kingdom gebracht. Bij binnenkomst werden we meteen begroet door de 7 dwergen en Romy ging met Happy en Sleepy op de foto.

Via de Mainstreet zijn we langs het kasteel naar Fantasyland gelopen.

Hier zat namelijk Ariël, de grote favoriet van Romy. Met haar wilde Romy graag op de foto en natuurlijk wilde ze ook haar handtekening hebben.

Na het bezoek in de grot van Ariël zijn we met een minikabelbaan naar Tomorrowland gegaan waar we een beetje in de rondte hebben gelopen. We hadden met Petra en Stef afgesproken onder het station van Mainstreet om daar te lunchen. Na de lunch hebben we op het plein voor de Mainstreet gewacht tot dat de parade zou beginnen. Romy werd uit het publiek gehaald om mee te doen aan de parade.

De parade is een lange stoet van de diverse Disney verhalen met de figuurtjes. Zo zagen we Assepoester, de kleine zeemeermin, Belle en het beest, Mickey en Minnie, Aladin en de geest, de Leeuwenkoning, Winnie the Pooh en zijn vriendjes en Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Na de parade zijn we naar Adventureland gegaan om daar de treehouse van de Swiss family Robinson te bekijken en de attractie Splash Mountain te doen.

Hierna liep de dag tegen het einde en zijn we weer naar huis gegaan.

 

Morgen gaan we naar de Oostkant van Florida, namelijk naar het Kennedy Space Center.