Vanmorgen waren we wel op tijd ons bed uit, maar omdat ik vanaf 1 juni geen baan meer heb, moest ik hiervoor vanmorgen wat zaken regelen en dat koste iets meer tijd dan ik had verwacht. Maar om 10 voor 9 waren we uitgecheckt en zaten we met een koffie to go in de auto.

koffie to go

Onze eerste stop was de Walmart bij ons om de hoek en ook daar waren ze vol van de Aliens. Het was jammer dat er gister zoveel gesloten was vanwege Memorial Day, want als alles open is, lijkt ons Roswell een gezellig dorpje waar veel sfeer hangt waarbij alles draait om Aliens.

Walmart

Na de stop bij de Walmart konden we de Tom instellen voor het Palo Duro Canyon State Park. Ondanks dat we iets later waren, zagen we veel hertjes in de dorre grasvlakten van New Mexico staan. Helaas was dit op een weg waar we 75 mile per uur mochten rijden en konden we niet even stoppen voor een fotoshoot. Na ongeveer anderhalf uur over uitgestrekte vlakten, waarin weinig mensen wonen, bereikten we de grens van Texas.

Welkom to Texas

En vanaf dat moment veranderde het beeld in heel veel industrie. Vooral graansilo’s en grote veehouderijen zag je langs de kant van de weg. Ik persoonlijk vind dit niet zo leuk rijden zo, maar ja om van A naar B te komen zul je moeten. Ik heb bij Texas altijd toch een beetje Dallas en Dynastie beeld gehad, dus mooie grote huizen met een wit hek om het landgoed, waar je paarden etc ziet. Jammer dat dit beeld nu voorgoed weg is….. Inmiddels zijn we ook weer in de tijdzone van 7 uur verschil, waardoor het dus in plaats van kwart voor 1 aankomen in de state park nu kwart voor 2 is.

Palo Duro Canyon State Park

panorama 1

Na het betalen van de fee hebben we eerst een plek gezocht om te lunchen en na de lunch hebben we een trail van 2,7 mile heen en natuurlijk ook weer 2,7 mile terug (bijna 9 kilometer) door de canyon naar het lighthouse gelopen.

waarschuwingsbord

Het pad was goed aangegeven en liep langzaam iets omhoog. Bijna niet merkbaar. Er waren weinig schaduwplekken en de zon stond al hoog. Ook de temperatuur was dik 30 graden. Maar met voldoende water en een pet op is dit wel te doen.

trail

onderweg

trail 2

onderweg 2

Het was een druk bezochte trail en voor ons liepen mensen, achter ons liepen mensen en ook kwamen we mensen tegen (sommige zelfs zonder water of pet, hoe onverstandig).

lighthouse normaal

Dit is in de verte het eind van deze wandeling, de rotsformatie welke lighthouse wordt genoemd.

lighthouse ingezoomd

Dit is de rotsformatie volledig ingezoomd.

onderweg 3

Soms zijn mensen zo asociaal

onderweg 4

wij bij lighthouse

Nee, de foto is niet mislukt, we hebben scherpgesteld op de lighthouse

panorama 2

De beelden die we zagen onderweg waren geweldig en ruim een uur wandelen kwamen we bij het eind van de trail.

einde van trail

Je kon hierna nog verder, maar dat behoorde niet tot de officiële trail. We hebben de afgelopen dagen beste wel over heftige trails gelopen, maar deze vonden we toch iets te heftig en hebben het gelaten voor wat het was.

extra trail

Helemaal omdat we na een ruim uur in de hitte best wel moe waren en we natuurlijk ook nog terug moesten. We hebben daar even gezeten, wat gegeten en zijn toen langzaam weer aan de tocht terug begonnen. Inmiddels was het kwart voor 5 en nog steeds kwamen we mensen tegen die met de trail begonnen waren.

hoodoo

Ook nu hadden we er ruim een uur over gedaan. Al het water was op (1,9 liter per persoon), dat gaf wel aan hoe warm deze trail was. We kwamen bij het eind een paar jongens uit Texas zelf tegen en zij gaven aan dat het nu de perfecte temperatuur was om te wandelen, maar zij zijn temperaturen van over de 105 graden Fahrenheit (40,6 graden Celcius) gewend en het was nu 91 graden Fahrenheit (32,8 graden Celcius).

rode schoenen

Bij de auto hebben zoveel mogelijk het rood van onze schoenen afgestampt. Zelfs de achterkant van onze kuiten waren helemaal rood van de stof. We hebben daarna nog naar het eind van het State Park gereden (zagen op een gegeven moment een slang oversteken, maar toen lag de camera nog niet bij de hand, dus helaas geen foto). Ook zagen we een hert oversteken en deze bleef aan de andere kant nog even staan zodat we deze wel op de foto konden zetten, keek zelfs nog even recht in de lens.

hertje

Hierna hebben we het park verlaten en zijn richting Amarillo gereden. Hier hebben we bij Five Guys wat gegeten en bij de naast gelegen Coldstone een ijsje gehaald als toetje. Daarna nog een stop bij de Walmart voor water, want deze begon schaars te worden. En toen zijn we naar het hotel gereden. Hier kwamen we om half 9 aan. Na een verfrissende douche zijn we op bed gaan liggen. In Amarillo blijven we maar 1 nacht en gaan morgen naar de tweede nieuwe staat van deze trip, namelijk Oklahoma.

Eén reactie

  • Dat zijn inderdaad minder leuke zaken om te regelen daar weten wij ook alles van....

    Wat een mooie foto's van een hele mooie (maar wel warme) wandeling jammer dat mensen daar ook al zooi achterlaten :sad:

    Gewijzigd op woensdag, 31 mei 2017 23:01 door Pieter en Petra.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.