Omdat we vroeg naar het White Sands National Monument wilden hadden we de wekker gezet. Het park zou namelijk al om 7 uur open gaan. 

Onderweg

Bord

Om 10 voor 8 reden we door de poort en zijn we als eerste naar het Interdune Boardwalk gereden. Hier hebben we over de boardwalk gelopen naar het eindpunt. We waren zo vroeg dat we de enige waren op de boardwalk.

Shadows

 

wij bij Interdune Boardwalk

Ik in de dunes

Interdune Boardwalk

Yucca

Purple Sand Verbena

Daarna zijn we de loop verder gereden en kwamen we bij de Alkali Flat Trail aan. Anders dan de naam doet vermoeden is deze trail niet plat, maar in gradatie één van de zwaardere trails van dit park. Omdat er meerdere trails gesloten waren, besloten we deze 5 mile (8 kilometer) lange wandeling door de duinen te starten. Als het niet meer zou gaan zouden we terug lopen (tenzij we natuurlijk al over de helft waren). We hebben voldoende water en eten meegenomen, zodat we onderweg voorzien zijn van een natje en een droogje.

Begin van trail

Alkali Flatt Trail 1

Alkali Flatt Trail 2

Alkali Flatt Trail 3

Op sommige punten hebben de duinen een hardere ondergrond, maar op andere momenten zo ontzettend zacht dat je tot je sokken in het zand staat. In het begin zagen we nog andere wandelaars, maar na verloop van tijd was het alleen nog maar wit om ons heen. We hadden voor de zekerheid runtastic aan gezet en op deze wijze wisten we precies hoeveel we al achter de rug hadden en natuurlijk ook hoeveel we nog in het vooruitzicht hadden.

panorama

Hagedis

Op een gegeven moment werden we ingehaald door wat ervarenere wandelaars en deze hebben we lang voor ons gehad. Ze liepen wel steeds verder voor ons uit, maar ze waren een mooi mikpunt. De trail was heel goed aangegeven en we konden steeds 2, 3 en soms wel 4 markeringen vooruit zien.

Alkali Flatt Trail 4

Alkali Flatt Trail 5

Zien jullie in de verte die mensen lopen, daar moesten wij nog heen....

Omdat we ons prima voelde besloten we om de wandeling (waar 3 uur voor staat) volledig te lopen. We waren om 10 voor 9 gestart met de wandeling en om half 12 waren we bij de auto terug. Het was een super ervaring. De wandeling was door dat er totaal geen schaduw was en de zon reflecteerde op het zand inderdaad erg zwaar. Moe, maar ontzettend voldaan stapten we weer in de auto. Op de terugweg zagen we dat het inmiddels erg druk was geworden in het park. Mensen hadden complete picknickmanden en alles mee. Zo vieren de Amerikanen hier dus Memorial Day. Midden in de duinen, waar het inmiddels dik 30 graden was.

Memorial Day Celebration

Memorial Day Celebration 2

Op de terugweg naar de uitgang zijn we nog even gestopt bij het Visitor Center voor onze stempel in onze Nationale Parkenboekje. Daarna zijn we doorgereden naar de Walmart voor onze lunch. Terug bij het hotel was onze kamer nog niet gedaan en kwam het kamermeisje er net aan. Omdat we graag wilden douchen hebben we alleen om schone handdoeken gevraagd en heeft ze onze afval meegenomen. We hebben eerst ons brood gegeten en daarna onder de douche gedoken. Alles zat onder het zand. Na de verfrissende douche hebben we de middag besteed aan het wassen van onze vuile goed. We hadden geen puf meer om naar het Lincoln National Forest te gaan. Maar jeetje wat was dit een hele bijzondere ervaring. Morgen gaan we Alamogordo weer verlaten en gaan we naar Roswell. Roswell ligt weer iets noordelijker dan Alamogordo.

5 reacties

  • Wat een mooie tocht ook deze kunnen jullie weer doorstrepen. Op naar de volgende.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op maandag, 29 mei 2017 08:05 door Ronald.
  • Liep inmiddels al weer een paar dagen achter maar nu weer helemaal up-todate. Wat hebben jullie weer een mooie dagen achter de rug en wat is White Sands National Monument mooi !!

    ( Hebben jullie met fotograferen daar een polarisatie-filter gebruikt ? )

    Groetjes & tot de volgende update

    Gewijzigd op maandag, 29 mei 2017 12:44 door Pieter en Petra.
  • Een hele gave tocht. lijkt me ook zwaar maar super mooi!!

    Gewijzigd op maandag, 29 mei 2017 15:14 door Rick.
  • Zeker indrukwekkend zeg maar niets voor mij. Ik griezel altijd van zand in mijn schoenen.

    Gewijzigd op maandag, 29 mei 2017 16:54 door Chantal.
  • Geweldig mooie dag wat een mooi en bijzonder park! Super!
    Fijne dag morgen

    Gewijzigd op maandag, 29 mei 2017 18:40 door Renee.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.