Om 9 uur leverde ik de sleutels van onze kamer in en zijn we richting onze volgende bestemming gereden. De rit zou ongeveer 3 uur in beslag nemen en onderweg zouden we bij de Walmart even stoppen. Het landschap om ons heen was weids en droog. In de verte zag je de contouren van de bergen die we nu achter ons lieten.

route

Na de Walmart werd de route eerst weer heuvelig en daarna werden het serieuze beklimmingen (we merkten dit aan onze oren) en kregen we een waarschuwingsbord over het vervolg van de weg.

01 06 nm mtns 006 elevation warning

Ook de temperatuur zakte als een gek van 97 graden Fahrenheit naar 64 graden Fahrenheit (van 36,1 naar 17,8 graden Celcius in een half uurtje). En ook de omgeving werd groener en verschenen er ineens weer bomen.

Onderweg

In Cloudcroft zagen we een heleboel auto’s langs de kant van de weg staan en een heleboel mensen op de been.

Cloudcroft

Fair

Er was een soort kunstenaarsfair. We besloten om hier ook even kijkje te gaan nemen. Omdat het zonnetje wel lekker scheen waren we er niet op voorbereid dat het zo’n stuk kouder was. Gelukkig lagen de vesten bij de hand en die trokken we daarom ook maar aan. Na het rondje over de fair zijn we weer in de auto gestapt en onze weg vervolgd.

Onderweg 3

Onderweg zagen we een eerste blik op de White Sands National Monument, ons doel voor de volgende bestemming.

Onderweg 2

Onderweg 4

Eigenlijk wilden we onderweg in het Lincoln National Forest wandelen, maar door de stop bij de fair besloten we om eerst naar het hotel te rijden, in te checken en dan terug te rijden. Helaas konden we bij het hotel nog niet inchecken, want door Memorial weekend, waren alle hotels de afgelopen nacht volgeboekt en de kamers hierdoor nog niet klaar. We besloten om de auto te laten staan en naar de Walmart verderop in de straat te wandelen. Het was inmiddels doordat we de bergen weer uit waren weer 97 graden Fahrenheit. Bij de Walmart zat ook een Gamestop (spelletjes winkel) en een Dollar Tree. Deze hebben we eerst met een bezoek vereerd en daarna hebben we een uur door de Walmart gewandeld. Wat is het toch een heerlijke winkel om door heen te lopen en te snuffelen. Inmiddels was het al bijna 4 uur en konden we inmiddels inchecken in het hotel. Nadat we alle spullen in onze kamer hadden gezet, was het te laat om nog terug te rijden naar het Lincoln National Forest, dus besloten we om even op de kamer te blijven (het was nog steeds Harry Potter weekend ?). Na het eten hebben we nog een stukje de andere kant op gelopen, maar daar was nog erg weinig te beleven. De temperatuur was inmiddels een stuk aangenamer doordat de zon in kracht had afgenomen. Morgen gaan we eerst (en daar willen we vroeg zijn) naar het White Sands National Monument. Daarna willen we (als de tijd het toelaat) alsnog naar het Lincoln National Forest.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.