Vanmorgen waren we vroeg op gestaan omdat we vandaag een lange rit voor de boeg hebben. Onderweg willen we ook nog stoppen, wat dus resulteerde in kwart voor 7 in de auto. Uitgecheckt en al. Onze eerste stop is Del Rio, waar we bij Walmart nog wat boodschappen willen doen. Aangezien dit alleen al ruim 2,5 uur rijden is, hadden we koffie to go meegenomen en gingen we op pad.

Route

Deze weg voerde ons langs de forensen van San Antonio en kwamen we zelfs regelmatig een Walmart tegen. Vlak voor de Walmart in Del Rio kregen we een bordercontrol. Dit bestond uit allemaal camera’s die je auto scanden. Omdat we hierna vlak langs de grens van Mexico gaan rijden dachten dat wij dat het was om te scannen hoeveel mensen er in de auto zitten. We vonden het in ieder geval maar een vreemde gewaarwording. De Walmart zat zoals meestal het geval is aan de doorgaande weg en nadat we voor de komende dagen proviand hadden ingeslagen zijn we naar de volgende stop gereden. Dit was nog maar een ritje van drie kwartier. Maar ook nu kregen we weer een border control, alleen nu was deze bemand. We dachten eerst nog dat we per ongeluk bij de grens van Mexico waren aanbeland en vroegen dit aan de beambte. Nee, dit was een controle op drugs smokkel en illegalen smokkel. Nadat een snuffelhond om onze auto heen gelopen was en de scan van onze auto aangaf dat er geen extra personen in onze auto zaten mochten we doorrijden. De man (welke bijzonder vriendelijk was) gaf nog wel aan dat Big Bend National Park (deze staat voor morgen op ons programma) erg mooi is en wenste ons veel plezier. Onze Tom was een beetje de kluts kwijt, want die gaf aan dat het park nog ruim 100 mile verder lag. Dus de app op de mobiel aangezet en deze gaf de juiste afstand aan.

State Park entree

Bij de ingang hebben we de fee betaald en zijn naar de parkeerplaats aan de start van onze trail gereden. Hier hebben we eerst (het was bijna 12 uur) geluncht en omgekleed.

lunchen

Onze korte broek hebben we vervangen door een lichtgewicht lange broek (dit beschermd je beter tegen van alles en nog wat) en onze gympen voor onze wandelschoenen. Terwijl we stonden te lunchen kwam er een man aan die vroeg of we al een trail in gedachten hadden, want hij was hier al een paar dagen en kon ons anders wel wat info geven. Daniël is 4 maanden geleden gestopt met werken, heeft zijn fiets gepakt, kampeerspullen meegenomen en wil de komende 3 jaar op de fiets door Amerika fietsen. We hadden aangegeven dat we graag heen de Canyon Rim Trail wilden lopen en terug de Rio Grande trail. Deze keuze was goedgekeurd. Daniël ging op zichzelf en wij volgden een kwartier later zijn weg. Het tempo van Daniël lag iets lager, waardoor wij hem al snel ingehaald hadden. We hebben ongeveer een kilometer met elkaar opgelopen, maar omdat zijn tempo toch iets te traag was hebben we hem gedag gezegd en zijn in ons eigen tempo verder gaan lopen.

seminole canyon state park panorama 1

Wel had Daniël tijdens het stukje meelopen verteld dat er de afgelopen 2 dagen ontzettend veel water gevallen was en dat er in de rivieren, welke normaal droog liggen nu weer grote plassen water liggen. Ook de trail was op sommige punten iets modderiger dan anders. Maar ondanks dat het nu nog bewolkt was, was de temperatuur goed. En ik geloof niet dat dit een hele fijne wandeling in de volle zon zou zijn geweest, want er was nergens beschutting. De uitzichten op de Seminole River waren super mooi en komen op de foto’s helaas niet tot zijn recht, maar geven wel een goede indruk.

seminole canyon state park panorama 2

Op een gegeven moment zagen we een heel mooi punt en zijn we iets (hooguit een meter) van het pad afgeweken om dit beter te fotograferen.

Seminole River

Toen we ons omdraaiden om terug naar het pad te lopen, vloog er vlak voor onze voeten een vogel op. We schrokken er allebei van zo dichtbij. Dat het beestje nog niet eerder weggevlogen was… Toen zag ik 2 eitjes liggen, het beestje was zolang mogelijk op het nest gebleven.

nestje

We hebben snel het gebied verlaten zodat moeders snel terug kon naar haar nest.

Wij bij de Seminole River

Na bijna 2 uur (hier zat natuurlijk ook het stukje met Daniël oplopen in) wandelen waren we bij de Rio Grande aangekomen. De Rio Grande is de rivier welke de grens tussen Amerika en Mexico vormt op dit punt. We zagen aan de overkant dus Mexico liggen.

Bij de Rio Grande

Mexico

Na een klein kwartier en een fotomomentje zijn we een klein stukje teruggelopen om naar het begin of eind (net hoe je het noemen wil) van de Rio Grande trail gelopen. Daar zagen we ook Daniël weer, hij liep nu met ons mee terug, en dit keer in onze wandeltempo. Na iets meer dan een uur waren we weer terug bij de auto.

seminole canyon state park

In de auto zag Sjon dat hij een smsje had ontvangen van KPN dat hij in Mexico was en wat dan de kosten etc waren.

IMG 5176

Zo dicht bij zijn we dus bij Mexico geweest.

Runtastic

In de auto hebben we onze flessen met water bijgevuld en zijn we op weer op pad gegaan. Ook nu was Tom een beetje van het padje en moest de app weer gebruikt worden. Na nog een stop bij Pecos River zijn we rechtstreeks doorgereden naar onze slaapplek voor komende nacht.

Pecos River

Het was maar goed dat we in Del Rio boodschappen hadden gedaan, want de weg voerde ons door onbewoond gebied. Op een gegeven moment reden we door een klein stadje maar dat zag er zo onbewoond uit, dat het eigenlijk geen stadje genoemd mag worden. Ons motel hadden we snel gevonden en ook het inchecken verliep goed. We kregen kamer 12 en waren we de afgelopen 4 dagen verwend met een super grote kamer en een kingbed, nu is de kamer superklein en het bed zo mogelijk nog kleiner. Maar de kamer is schoon en heeft iets schattigs, dus voor komende 2 nachten wordt dit onze plek. Morgen gaan we zoals gezegd naar het Big Bend National Park.

4 reacties

  • Sjemig wat gaaf zo dicht aan de grens van Mexico!!
    Heb begrepen dag lopen Sjon alweer goed afging.
    Beter!!

    Heel veel plezier nog!

    Gewijzigd op dinsdag, 23 mei 2017 18:35 door Rick.
  • Wat gaaf dat jullie zo dicht bij de Mexican Border zijn geweest :roll:

    Leuke foto's ook weer vandaag maar wel jammer dat de lucht zo grijzig was een zonnetje geeft zoveel meer kleur aan het plaatje !

    We zijn wel benieuwd naar de foto's van het kleine hotelkamertje. misschien in de volgende update ? -)

    Gewijzigd op dinsdag, 23 mei 2017 22:41 door Pieter en Petra.
  • Een mooie tocht zo maar gelukkig ben je niet in Mexico geweest wat een tarieven voor het bellen. Mooie dag voor morgen gewenst. En ja soms voel je je heel verwend met een doorsnee kamer als je in een oud hotel met kleine kamertjes komt.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op woensdag, 24 mei 2017 17:29 door Ronald.
  • Wel mooi hoor die fotos . is het weer een beetje mooi of valt het tegen het ziet er zo grijs uit groetjes Papa & Mama

    Gewijzigd op woensdag, 24 mei 2017 21:39 door Hilly.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.