Terwijl het grootste deel van Nederland de verjaardag van onze koning viert, hadden wij met nog 3 weken voor ons vertrek andere plannen. Wij hadden namelijk de wekker gezet voor het spotten van onze BA vliegtuig. Er werd vertrokken vanaf de Polderbaan en dat was dan ook waar wij naar toe reden.

Bij de spottersplaats aangekomen zagen wij (waar normaal toch wel de echte liefhebbers staan) helemaal niemand.Het hele parkeerterrein was leeg.

Lege spottersplaats

We parkeerden de auto en gingen de vertrekkende vliegtuigen bekijken.

selfie

We hadden in december een nieuwere versie van onze camera aangeschaft en daarbij een lens waarmee we niet steeds hoefden te wisselen tijdens het rondreizen door Amerika (en natuurlijk ook tijdens andere fotomomenten). Het duurde niet lang of daar kwam de BA423 al aan.

Toestel komt eraan

Volle lengte

ready for take off

vaart maken

en los

Onderweg naar Heathrow

Nadat we het toestel tot een klein stipje aan de horizon zagen verdwijnen zijn we weer naar huis gereden. We wilden de resultaten van onze nieuwe camera en lens ontdekken. Nou dat viel tegen..... De foto's waren niet scherp en eigenlijk niet bruikbaar. We waren behoorlijk teleurgesteld. In eerste instantie dachten we dat we de camera niet goed hadden ingesteld, dus hebben we nogmaals alles nalopen. Nu vanuit ons raam met een oude lens weer een foto genomen en daarna met de nieuwe lens hetzelfde punt gefotografeerd. Deze met elkaar vergeleken en het lag niet aan de camera maar aan de lens. Natuurlijk hebben hierna een tijd op diverse wijze de lenzen geprobeerd. Met de nieuwe camera, met de oude camera en ga zo maar door. Maar helaas de nieuwe lens deed niet wat het moest doen. Omdat de foto's niet naar ons zin waren (we moeten toch een reden verzinnen om weer naar Schiphol te rijden) besloten we om zondag een nieuwe poging te wagen en dan in ieder geval met de nieuwe camera en oude lenzen nog wat foto's te maken. Eerst hebben we vrijdag geprobeerd om de nieuwe lens in te ruilen voor een lens van een ander merk met eventueel het verschil bij betalen, maar helaas waren we daar net te laat voor. Inruilweken bij diverse fotozaken leverden zo weinig op voor een lens van 4 maanden oud, wat nog maar amper gebruikt was, dat we nu maar met de fabrikant in conclaaf gaan. En tijdens onze komende vakantie blijft de nieuwe lens gewoon thuis. Vanmorgen hadden we wederom de wekker vroeg gezet en een snelle blik op de vertrekbanen vertelde ons dat er vanaf de Aalsmeerbaan vertrokken werd. Het leukste vinden we om deze vanaf het panoramadek te fotograferen. We waren lekker op tijd en konden voordat we de foto's van ons toestel moesten maken nog even wat instellingen proberen.

op het panoramadek

Sjon fotografeerde met de oude camera en toch nog even de nieuwe lens, vervolgens ook met een oude lens en ik met de nieuwe camera en de oude lenzen.

Fotograaf in actie

Ons toestel konden we vanaf het panoramadek aan de gate zien staan, maar ook ons toestel voor onze oktober vakantie stond aan de gate.

aan de gate

Dan vliegen we namelijk met Delta naar Detroit en van daaruit naar Orlando. Maar dat is natuurlijk nu nog niet aan de orde. Precies op tijd kreeg het toestel van British Airways push back en niet veel later taxiede het toestel naar het begin van de vertrekbaan.

op weg naar de Aalsmeerbaan

Inmiddels had het toestel van Delta ook pushback gekregen (beide toestellen zouden vandaag om 8 uur vertrekken) en stond nog te wachten op het moment dat onze BA langs reed.

2 vliegtuigen

Dat leverde natuurlijk wel een super leuke foto op. Helemaal omdat het toestel van Lufthansa van onze vorige vakantie tussen deze 2 toestellen in stond.

Los van de baan

Nadat we zowel de BA als de Delta hadden zien vertrekken zijn we naar de Starbucks gelopen en hebben daar een beker koffie gehaald. Het is altijd een gezellige drukte op Schiphol en hierdoor kom je helemaal in de vakantie stemming. Met nog 17 dagen op de teller en zijn de voorbereidingen voor het inpakken van de koffers inmiddels gestart, komt onze vakantie steeds dichterbij.

3 reacties

  • Oude lens nieuwe camera nieuwe lens verkeerde foto de voorpret is er denk ik niet minder om ook al hoop je met een nieuwe lens betere kwaliteit foto's te krijgen. Hopelijk gaat de tijd lekker snel voor jullie.

    Gr. Ronald

    Gewijzigd op maandag, 01 mei 2017 07:01 door Ronald.
  • Dat was wel spannend hoor die twee toestellen zien vertrekken
    En zonder van die nieuwe lens maar hoop toch dat je het vergoed krijgt groetjes
    Papa&Mama

    Gewijzigd op maandag, 01 mei 2017 07:56 door Mama.
  • Wat balen dat die lens zo slecht is en niet scherp fotografeerd. Daar ga je je inderdaad mateloos aan ergeren.

    Gewijzigd op woensdag, 03 mei 2017 18:13 door Chantal.

Reageren is niet mogelijk

Reageren op deze inhoud is niet mogelijk.