Vanmorgen zaten we om half 10 in de auto richting St. Petersburg. Het beloofde een super dag te worden. Zonnetje scheen al lekker en bijna geen wolkje aan de lucht.

Het was niet druk onderweg en om 11:12 uur reden we bij Lottoboat het terrein op. Nadat we alle formaliteiten achter de rug hadden voeren we precies om 12 uur de haven uit.

All aboard

We hadden gehoopt doordat we vroeg waren iets eerder te kunnen vertrekken, maar helaas. Er werd vastgehouden aan de 12 uur van de afspraak. Ze gaven aan dat het ongeveer een half uur varen zou zijn naar de Sunshine Sky Bridge en dat klopte inderdaad. Daar aangekomen hebben we eerst aan boord een broodje gegeten.

lunch aan boord

En niet snel daarna spotte we onze eerste dolfijnen al.

dolfijnen

dolfijnen2

dolfijnen3

 

dolfijnen4

Wat hebben we genoten van de dolfijnen, zoveel waren het er. Sommige zwommen met ons mee, anderen gaven hele shows weg.

aan boord

dolfijnen5

dolfijnen6

 

dolfijnen7

We hebben springende dolfijnen gezien, spyhoppende dolfijnen en tailslappende dolfijnen. Op het hoogtepunt zwommen er aan alle kanten dolfijnen om ons heen, zodat we gewoon niet meer wisten waar we kijken moesten.

Springende dolfijn

Springende dolfijn2

 

spyhoppen

dolfijnen8

dolfijnen9

dolfijnen 10

meezwemmen

dolfijnen 11

dolfijnen 12

Helaas gaat ook een 4 uur rental voorbij en werd het tijd om weer terug te varen naar de haven.

Knipsel route

Om precies 4 uur legden we de boot weer vast en nadat ik mijn borg had teruggekregen zijn we via de Sunshine Sky Bridge naar de Premium Outlets van Ellenton gereden.

Sunshine Sky Bridge

Sunshine Sky Bridge2

Ik had hier op Black Friday bij Levis wat gekocht en er waren problemen met de creditkaart terminal. Sjon zijn kaart werd steeds declined en uiteindelijk heb ik het met mijn kaart betaald. Een paar dagen later bleek ook Sjon zijn kaart gecharged te zijn en na diverse telefoontjes met Levis konden we het geld terug krijgen. Wilden we het op de creditkaart terug hebben of cash? Omdat we toch in de buurt waren besloot ik voor cash, want op deze wijze heb je niet ook nog het koersverschil als verlies. Dus vandaar wederom een bezoek aan de Premium Outlets aldaar. Natuurlijk moest onze grootste shopper Richard nog even naar zijn inmiddels favoriete winkel (hij heeft deze titel van Sjon over genomen, want die was tot deze vakantie titelhouder) en was wederom geslaagd. Onderweg terug had ik contact met Sherri en hebben we voor zondag nogmaals afgesproken. Er zou vandaag een raketlancering plaatsvinden en zij gaf aan wanneer de launch gebeurd was. En inderdaad op het moment dat het gedaan was konden wij vanaf de I4 de raket zien. Zo supergaaf om vanaf zo’n afstand de lancering mee te maken. Ook hebben we onderweg in Lakeland bij Olive Garden wat gegeten en rond kwart over 9 waren we weer in de villa. En zo is er weer een super geweldige dag voorbij. Komende 2 dagen wordt het weer iets kouder, waarvan donderdag nog het minst koud. We willen naar Celebration en daar of wandelen of fietsen, maar dat beslissen we morgen.