Omdat de voorspellingen voor vandaag niet goed waren hadden we zaterdag al een mail gestuurd naar de bootverhuurder om de boothuur te verzetten naar woensdag. En dezelfde zaterdag hebben we het kayakken gereserveerd voor vandaag om dit te gaan doen op de Shingle Creek.

Omdat we nog geen reactie hadden ontvangen van Lotto boat hebben we vanmorgen eerst gebeld naar Lotto boat of de mail in goede orde ontvangen was en of woensdag wat hen betreft akkoord was. Dit was geen probleem, dus dat was geregeld. Sjon en ik zijn daarna even naar Walmart gereden en hebben brood gehaald voor de lunch. Teruggekomen in de villa hebben we eerst lunchpakketjes gemaakt en zijn toen naar de Paddling Center gereden.

ons klaar maken

laatste uitleg

Nadat we alle formaliteiten afgehandeld hadden zijn we in de kayaks gestapt en hebben op advies van Elliott eerst naar het Zuiden gepeddeld.

en we gaan

lekker kayakken01

onderweg

turtle1

lekker kayakken3

turtle2

De creek liep steeds smaller toe en onderweg tussen de mangrove bomen genoten we van de natuur.

shingle creek

We hebben diverse schildpadden gespot en natuurlijk ook diverse vogels. Aan het eind hangt er een groot stopbord boven het water en dat is het punt waarop je terug moest gaan. Terug was iets zwaarder omdat we tegen de stroom in moesten peddelen, maar dit mocht geen naam hebben. Trudie en Richard zaten samen in een tandemkayak en zij spotte een aligator. Ik heb hem nog net gezien, maar voordat ik mijn camera had was het beest onder water gedoken. Op de foto van Trudie is hij wel te zien, maar hij ligt goed verstopt. Ik heb er een pijl bijgezet op de foto.

gator

Terug bij de Paddling Center hebben we de kayakken aan de kant gelegd en hebben eerst onze lunchpakketjes genuttigd.

lunch onderweg

Elliott kwam even kijken of alles goed was en gaf aan dat we geen haast hoefden te maken over het tweede deel. Na de lunchbreak zijn we weer in de kayak gestapt en zijn toen onder de 192 door richting het noorden gegaan. Hier zaten veel vissers en één van de vissers had net 10 minuten geworsteld met een Aligator Gar. Deze had hij per ongeluk gevangen. Na de nodige selfies en ons laten zien hoe scherp de tanden van deze vis zijn heeft hij hem weer netjes vrij gelaten in de creek.

tamdjes

selfie

Wij zijn hierna verder gaan peddelen. Niet veel later zagen Sjon en ik een racer snake zwemmen.

racer snake

Ook hier kwamen we weer diverse schildpadden en vogels tegen en zagen we op een gegeven moment zelfs kalkoenen welke Thanksgivingday hadden overleefd.

shingle creek2

turtle3

turtle4

lekker kayakken

en voorbij

Omdat door de droogte het laatste deel van de creek te ondiep was en we vast kwamen te zitten, moesten we eerder terug. Na het inleveren van de kayakken zijn we terug gereden naar de villa. Onderweg hier naar toe vloog er een Red Shouldered Hawk vlak voor de auto en deze ging zitten op één van de screens om het zwembad vlakbij. De juiste lens zat nog op de camera, dus snel een foto maken.

red shouldered hawk

Na even de boel bekeken te hebben, nam de vogel een duikvlucht en kwam met een hagedis in zijn bek op het hek zitten. Deze werd voor onze neus opgegeten. Wat een gaaf moment en zo vlakbij onze villa.

catch of the day

red shouldered hawk2

lekkere snack

bijna op

Terug in villa hebben we onze armen laten rusten en niet veel bijzonders gedaan. Rond het avondeten zijn we richting Logan’s Roadhouse gereden en hebben hier super heerlijk gegeten.

Logans Roadhouse

Terug in de villa hebben we een beker koffie gedronken en zijn Trudie en Richard nog een rondje gaan lopen. Morgen willen we als het weer het toelaat fietsen in Celebration.