Tjonge ik heb vanmorgen zowaar uitgeslapen. Het was al half 7 dat ik op de wekker keek. Omdat we niet een al te druk programma hadden vandaag hebben we eerst op ons gemak wat spullen opgeruimd en er voor gezorgd dat alles weer overzichtelijk is.

Even voor 10 uur zaten we in de auto en onderweg naar de oostkust van Florida. Onderweg bedachten we dat we ondanks dat we eerder foto’s hadden gezien dat Daytona Beach gesloten was, daar toch maar een kijkje te gaan nemen. Het strand was gelukkig weer open voor auto’s en na het betalen van de toegang reden we met de auto het strand op. Wat een bijzondere gewaarwording is dit. Wel kon je de schade van orkaan Matthew goed zien. Overal zijn ze nu weer druk aan het werk om de boel weer te herstellen en op te knappen.

Daytona Beach3

Daytona Beach4

Na ongeveer een half uurtje stapvoets over het strand gereden te hebben, hebben we de auto op het strand geparkeerd en hebben hier heerlijk het brood wat we eerder deze ochtend gehaald hadden opgegeten. Het waaide wel iets harder als wenselijk was, maar door de auto een beetje tactisch neer te zetten had je minder last van deze wind.

Daytona Beach7

Daytona Beach1

Daytona Beach2

Na de lunch hadden we nog een klein stukje brood over en de meeuwen om ons heen waren geduldig aan het wachten. Het wachten werd beloond en dan geld het recht van de sterkste. Deze meeuw heeft een hele tijd met het grote stuk in de rondte gevlogen, achtervolgt door de anderen en op een gegeven moment liet hij het toch vallen. Of hij nu ook nog iets ervan heeft kunnen eten weten ik niet, maar hierna volgde het spektakel opnieuw. Wij hebben niet afgewacht hoe het afliep en zijn weer in de auto gestapt.

Daytona Beach6

Daytona Beach5

Na nogmaals 45 minuten over het strand vonden we het genoeg en zijn weer naar de normale weg gereden. Onze volgende stop was Smyrna Dunes Park om daar een wandeling over de boardwalk door de duinen en het strand te maken. Je kon duidelijk merken dat de wind hier minder was en op sommige momenten was het zo warm omdat er helemaal geen zuchtje wind stond.

New Smyrna Beach4

New Smyrna Beach3

New Smyrna Beach5

New Smyrna Beach

New Smyrna Beach6

Bij het strand hebben we een klein stukje wandeling over het strand gemaakt. Maar de boardwalk er naar toe werd op dat moment door een osprey bezet welke zich tegoed deed aan een vers gevangen vis. We probeerden er voorzichtig naar toe te schuifelen, maar op een gegeven moment vond hij toch dat we te dichtbij kwamen en vloog hij met vis en al weg.

New Smyrna Beach7

New Smyrna Beach8

New Smyrna Beach9

Na een lekker stukje over het strand zijn we weer de duinen in gegaan en hebben onderweg diverse schildpadden gezien. De één lag in een eigen gegraven gat, de ander was heerlijk van het gras aan het eten.

New Smyrna Beach91

Aan het eind van de wandeling kwamen we de osprey weer tegen. Nu had hij zich gewassen (want van het eten van vis wordt je vies en moet je je wassen) en was zichzelf in de zon aan het drogen.

New Smyrna Beach92

New Smyrna Beach93

New Smyrna Beach94

Richard spotte hier toen hij de faciliteiten opzocht nog eekhoorntjes welke zich tegoed deden aan wat pretzels die iemand had neergelegd.

New Smyrna Beach2

Terug in de auto hebben we koers gezet naar Merritt Island voor de manatee deck en de Black Point Wildlife Drive. Onderweg hier naar toe, doken er ineens zwaailichten achter onze auto op en Sjon was pulled over. Ons niet bewust van het feit dat we iets gedaan hadden, deden we het raam open en de officer kwam naar ons toe. Het bleek dat we de flitslichten bij een schoolzone gemist hadden en hier dus te hard hadden gereden. We weten dat dit er is en we letten hier altijd heel scherp op, maar hadden ze nu gemist. Sjon moest zijn rijbewijs overhandigen en deze werd door de officer gecheckt. Na ongeveer 5 minuten kwam hij terug en kwamen we er met een waarschuwing vanaf. De officer meldde nog wel even dat het een bekeuring was van $ 400. We kwamen hier dus heel goed weg. Nadat we de officer bedankt hadden voor zijn coulance hebben we de rit vervolgd. Bij het manatee deck waren er wel manatees gespot, maar deze zwommen aan de andere kant. We waren hier dus snel weer weg en hebben de Black Point Wildlife Drive gereden. Hier hebben we een aantal alligators in het water zien liggen, heel veel vogels waaronder de roze lepelaar.

BPWD1

BPWD2

BPWD3

Aan het eind van de rit zagen we een alligator erg driftig bewegen en dachten dat hij iets gevangen had. Wat bleek, de auto voor ons was brood aan het voeren, vandaar de bewegelijke alligator.

BPWD4

In Titusville hebben we na het fiasco van 2008, bij Durango gegeten. De recensies waren weer goed en we wilden ze nog een kans geven. En inderdaad het was er weer erg druk en het eten was weer lekker. De ribs van Sjon vielen letterlijk weer van het botje. Na het eten zijn we naar de lokale Walmart gereden en hebben hier even rond gelopen. Via de tollweg zijn we naar de villa terug gereden en hebben lekker relaxed op de bank een kopje koffie gedronken. Morgen hebben we niets op de planning staan en blijven we vooralsnog een dag in de villa.