Het lukt nog steeds niet om langer door te slapen, dus ook nu was ik om half 6 wakker. Geen probleem, kan ik mooi het verslag schrijven (want ’s avonds lukt me op dit moment niet) en andere administratie doen. Vanmorgen hadden we om half 8 afgesproken voor het ontbijt en na het ontbijt hebben Trudie en Richard brood gehaald bij de Walmart en hebben Sjon en ik nog al onze spullen in de kamer opgeruimd.

Om half 10 zaten we gepakt en wel in de auto om naar Sanibel en Captiva te rijden. Het was vandaag bewolkter als gisteren, maar de temperatuur loog er niet om. Het was al heerlijk warm. We hebben eerst een stuk gelopen bij het “J. N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge”. De Indigotrail van ruim 6 kilometer bracht ons eerst over een breed schelpenpad en vervolgens over de gewone weg in de refuge terug. Het was een heerlijke wandeling, zonder wildlife.

Ding darling2

Ding darling3

Ding darling4

Ding darling5

Ding darling1

Wel hebben we op de terugweg een osprey zien lunchen. Eerst wordt de vis gestript en vervolgens opgepeuzeld.

Osprey

Na het wandelen hebben we het rondje met de auto gedaan, maar omdat het inmiddels lunchtijd was hebben we geen stops gemaakt onderweg. Eerst wilden we aan het strand lunchen, maar omdat je hier eerst moet betalen en vervolgens een lang stuk met al je eetspullen moet wandelen hebben we bij de ingang van de refuge geluncht. Heerlijk aan een tafel met bankjes. Na de lunch zijn we naar het appartementencomplex gereden waar Sjon en ik in 2014 verbleven. Ik had hier destijds spullen laten liggen, welke zij netjes verstuurd hadden naar een adres in Florida, vanwaar ik ze weer teruggekregen had. Maar de portokosten hiervoor konden zij niet van mijn creditkaart incasseren en gaven aan dat ik als ik in de buurt was het wel kon komen betalen. En dat wilden we nu dus doen. Echter vanwege Thanksgivingday was het kantoor gesloten, dus konden we nog onze schuld niet inlossen. Naja, dan moeten we volgend jaar als we naar Florida gaan met Romy en Julian maar een paar dagen hier in het appartementencomplex verblijven en dan onze schuld inlossen. We hebben de auto hiernaast op een openbare parkeerplaats gezet en zijn even over het strand gaan wandelen. Het water was hier lekkerder als bij Barefoot Beach en zo hebben we heerlijk een klein uurtje langs de vloedlijn gelopen. Onze plek, waar Sjon en ik onze renewal hebben gedaan in 2008, blijft speciaal. Vandaar ook even de wandeling. Op het strand lagen verschillende mooie kunstwerken gemaakt van zand, schelpen en andere attributen vanuit de zee.

Strand1

Strand2

Strand3

Thanksgiving Turkey

Strand4

Na de wandeling hebben we onze voeten gewassen en zijn richting Captiva gereden. Altijd leuk om te zien hoe de jetset hier woont. Er staan wel hele mooie huizen tussen kan ik je zeggen. Ach, misschien ooit als we eindelijk eens de staatsloterij winnen een tweede huis hier in de omgeving. Dromen mag toch? Terwijl we tussen de twee bruggen rijden die Fort Myers Beach en Sanibel met elkaar verbinden, ziet eerst Richard aan de linkerkant dolfijnen en vervolgens Trudie aan de rechterkant dolfijnen. Deze waren dichterbij en we besloten om even te stoppen. De dolfijnen (2 stuks, wellicht moeder en kind) waren tegen de brug aan met vissen aan het spelen en eten. Het was een grappig gezicht om de vissen af en toe letterlijk over het water te zien springen om maar aan de dolfijnen te ontsnappen.

dolfijnen1

dolfijnen6

dolfijnen2

dolfijnen3

dolfijnen4

dolfijnen5

Na een tijdje hier gekeken te hebben, besloten de dolfijnen dat het genoeg was en zijn weer naar het open water gezwommen. Voor ons het teken om terug te gaan naar de auto en de rit naar het hotel te vervolgen. Vanwege Thanksgiving waren een hoop restaurants gesloten en hadden we van de week bedacht dat we dan wel kipstukjes, met potato wedges en sla bij de Walmart konden halen, maar onderweg bedacht ik met dat we ook wel een pizza konden laten bezorgen. In de lobby van het hotel aan de leuke, enthousiaste receptioniste gevraagd welke zij aanraadde en in het hotel bezorgden. We hadden een keuze gemaakt en gingen bellen voor de bestelling. Helaas antwoordapparaat. O jee Thanksgiving misschien? Nog één proberen, en nog één. Allemaal geen gehoor of stonden op punt om te sluiten. We hadden nog één folder en daar werd gelukkig opgenomen en ze bezorgden ook nog. Dus terug naar de heren om opnieuw de folder te laten bestuderen voor de bestelling. Nadat we besteld hadden zou het een uur duren voordat de bestelling er zou zijn, dus konden we mooi even al het zand van ons af douchen en omkleden. Precies een uur later zaten we klaar in de lobby en niet veel later kwamen de pizza’s. Ze smaakten verrukkelijk en zo hebben we gezellig onze Thanksgivingdiner in de lobby van het hotel genuttigd, samen met de dame van de receptie en wat andere gasten.

Thanksgivingdiner

Na het eten zijn we naar de Nike store gereden. Deze zou om 8 uur open gaan en voor de deur was het een drukte niet normaal. Sjon had gister al een paar nieuwe gympen gezien en doordat hij een dag gewacht heeft kon hij ze voor 75% van de prijs kopen (Black Friday sales 25% korting op alles).

Black Friday presale

Black Friday presale2

Hierna hebben we nog een rondje door de Walmart gelopen en ook hier was het behoorlijk druk. Meer dan onze dagelijkse boodschappen hebben we niet gekocht en zijn teruggegaan naar het hotel. Hier hebben we in de lobby nog een beker koffie gedronken en zijn naar onze kamers gegaan. Morgen gaan we nog verder naar het noorden, namelijk Crystal River. Onderweg stoppen we nu natuurlijk wel bij de Premium Outlets in Bradenton.