Ik kan de wekker er bijna op gelijk zetten, maar ook vanmorgen was ik om kwart over 5 wakker. Sjon lag nog te slapen, die heb ik lekker laten liggen. Na een half uurtje liet hij zich zien, terwijl ik al bijna klaar was met het verslag. Niet veel later waren Trudie en Richard ook wakker (of kwam dit nu door het getoeter van Sjon, lees neus snuiten).

Na het ontbijt hebben we broodjes gemaakt voor de lunch en onze spullen bij elkaar gezocht. We moesten ons om 11 uur melden bij Capt. Jack’s. Omdat we niet wisten of we daarna nog een stukje moesten rijden zaten we om kwart voor 10 in de auto, waardoor we al mee mochten met de boot van kwart voor 11 in plaats van half 12. Terwijl we aan het wachten waren op het vertrek van onze eerste ride, mochten we een baby (2 jaar is nog steeds een baby) alligator vast houden. Dit is natuurlijk om je te vermaken tijdens het wachten, maar zeker niet minder leuk.

baby alligator

De eerste boottocht (ja, we hadden meerdere tripjes te doen vandaag) bracht ons door het mangrovebos in de Everglades.

onze ride

Het ziet er op sommige momenten spooky uit, maar jongens jongens wat een rust en pracht hier. Op een gegeven moment stopte Capt. Matt en zagen we 3 wasbeertjes tussen de wortels van de bomen doorlopen. Wat geweldig om dit te zien. 

airboatride 1

Raccoon

Het uur was veel te snel voorbij. Nadat we Capt. Matt hadden bedankt, zijn we teruggelopen naar de auto, hebben onderweg naar onze volgende boatride vast een broodje gegeten. Bij de volgende stop kregen we te horen dat we eerst naar de alligatorshow konden gaan omdat we pas na een half uur met de boot mee konden. De show vonden wij niet zoveel aan, maar je moet wat om de tijd te overbruggen. Na het half uur hebben we ons weer gemeld voor de boottocht. We kregen nu Capt. JR toegewezen. De bootride ging door het grasland en er waren stukjes bij waar de teller ruim 50 kilometer per uur aantikte.

Selfie

Capt. JR wilde net iets gaan vertellen over de omgeving toen hij ineens riep: “O my god I see a bear, look overthere”! Omdat we dachten dat hij iets met ons wilde uithalen waren we een beetje voorzichtig met opstaan, maar nee, het was echt een zwarte beer in de verte. Gelukkig hadden we ook de zoomlens bij ons, dus deze snel op de camera gezet. Capt. JR heeft de beer gemeld over de walkie talkie en binnen no time lagen er meerdere airboten om ons heen.

airboatride 2

De beer verdween even uit beeld, waarop Capt. JR zei dat we even een klein rondje gingen doen en dan nog even terug zouden komen. De andere boten waren inmiddels weer weg en op het moment dat wij ook weg wilden gaan liet de beer zich nog even zien. De boottocht duurde hierdoor veel langer dan de tijd die we normaal krijgen, maar daar maakte Capt. JR zich niet druk over. Dit was in de 15 jaar dat hij hier werkte pas de 2e beer die hij zag.

Beer1

Kijk hoe dicht bij de weg de beer loopt.

Beer2

Beer3

Beer4

 

 

Beer5

Beer6

Toen de beer echt uit beeld verdween zijn we terug gegaan naar de docks. Wat was dit super zeg! Als laatste hadden we een buggytoer door de Big Cypress National Preserve. Deze buggytoer kan heel leuk zijn, maar onze gids was niet zo enthousiast als Capt. JR en daardoor werd het een minder interessant gebeuren.

buggyride

Wel hebben we tijdens deze (zeer korte) toer hertjes gezien.

hertjes

hertjes2

Alle excursies waren nu gedaan en na een rondje over de sanctuary zijn we naar de villa gereden. We waren rond 4 uur terug en bedachten dat we nog wel even van het zwembad gebruik konden maken.

Zwemmen

Na het douchen zijn we naar Olive Garden gereden en hebben hier wederom heerlijk gegeten. Na het eten hebben we de auto op de parkeerplaats laten staan en zijn naar het feestelijk verlichtte centrum van Naples gelopen.

kerstversiering1

kerstversiering2

kerstversiering3

Na het rondje door de Via Rodeo (of P.C. Hooftstraat) van Naples zijn we terug gereden naar de villa. Hier hebben we nog een beker koffie gedronken en zijn daarna moe van alle geweldige indrukken naar bed gegaan. Morgen hebben we niets op de planning staan, maar willen richting het strand rijden.