Ook vanmorgen waren Sjon en ik weer errug vroeg wakker, half 3 tikte de wekker. Dit vonden we voor de tweede nacht echt te vroeg en hebben ons nog een keer omgedraaid. Na ongeveer een kwartier besloot ik dat het genoeg was, maar schijnbaar was ik toch in slaap gevallen want het was geen kwart voor 3 maar 5 uur.

Heel zachtjes zijn Sjon en ik naar de keuken gegaan en hebben daar het verslag geschreven en de reacties gelezen. Altijd leuk om dit te doen! Rond half 7 waren onze medebewoners ook wakker en hebben we de oven aan gezet voor het ontbijt. Na het ontbijt hebben de heren eerst onze battlefield in de auto schoongemaakt, want we konden letterlijk bijna niets meer zien door de ramen.

ramen poetsen

Nadat we de spullen bij elkaar gezocht en zijn we eerst naar Walmart gereden voor brood. Om 9 uur gingen we richting Everglades City voor de airboatride. Richard en Trudie hadden in 2012 bij deze organisatie een tour gedaan en waren hier zeer tevreden over. Bij de organisatie aangekomen, was het erg verlaten en het zag het eruit alsof deze zaak al een tijd niet meer open is geweest. Oh jee, we hadden geen alternatief opgezocht (we gingen er gewoon vanuit dat deze nog zou bestaan) en wilden niet naar die erg commerciële organisaties aan de Tamiami Trail zonder vooraf uit te zoeken wat de mogelijkheden waren en de hieraan gekoppelde prijzen. We hadden voor een andere dag de tramtour bij Shark Valley op de planning staan en dit hebben we nu maar naar voren gehaald. We kwamen om half 11 bij het visitor center aan en hebben tickets gekocht voor de tour van 11 uur. Onze gids was een volunteer en hij vertelde met veel passie over alles met betrekking tot de Everglades.

volunteer

onderweg tram

We waren al een tijdje met de tram onderweg, maar uiteindelijk kwamen we toch onze eerste alligator langs de kant van de weg tegen. We hadden wel al 2 keer eerder alleen een koppie in het water gezien, maar een grote alligator langs de kant van de weg is toch veel indrukwekkender.

Alligator1

Na deze eerste alligator volgde er nog vele.

Alligator2

Alligator3

Bij de uitkijktoren miste we de schildpadden (in 2011 zwommen daar een aantal grote exemplaren), we hebben geen idee waren deze gebleven zijn. Meer dan het enorme wijdse uitzicht was er niet veel te beleven vanaf de uitkijktoren, dus liepen we weer naar beneden. Hier lag vlakbij de uitkijktoren een moeder alligator met daar vlak achter 4 kleintjes.

babies

Ik kon er wel blijven kijken, maar helaas de motoren van de tram werden weer opgestart ten teken dat we zouden vertrekken.

onze tram

Ook tijdens het tweede deel kwamen we veel alligators tegen en op een gegeven moment besloot onze chauffeur dat ze niet meer bij iedere alligator ging stoppen.

Alligator4

Alligator5

everglades dag 2

Na twee uur kwamen we weer bij het beginpunt en hier hebben we eerst geluncht.

lunchen bij Shark Valley

Na de lunch zijn we naar de Looproad gereden om dit stukje omweg over de dirtroad te rijden. In het begin waar nog mensen wonen hebben we wel wat alligators gezien, maar verder was het een rit over gravel zonder al te veel hoogtepunten.

looproad

looproad2

Na deze rit zijn we terug gereden naar de villa en hier hebben we even lekker aan de pool gezeten. Sjon en Richard zijn op zoek gegaan naar een vervanging voor de airboatride. Uiteindelijk hebben we er één gemaild, maar deze bleek niet meer op de plek te zitten waar we dachten dat deze zou zitten en ook maar 2 tours op een dag, met tijden die wij niet handig vinden. Inmiddels was het tijd om wat te gaan eten en het werd de naastgelegen Outback Steakhouse. Viel het 2 jaar geleden erg tegen bij Outback, zijn ze nu weer helemaal terug naar het oude niveau.

Outback1

Outback2

Outback3

We hebben heerlijk gegeten en na het eten hebben we nog een stop gemaakt bij de Walmart voor het aanvullen van onze voorraden. Terug in de villa hebben we onder het genot van een kopje koffie een alternatief gezocht en gevonden. Deze gaan we morgen bellen om te reserveren voor maandag, want inmiddels hebben we voor morgen andere plannen. We gaan namelijk naar de Miromar Outletstores.